ΕΞΩΤΙΚΟ/ΤΑΫΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Επειδή έχω μεγάλη αδυναμία στο κοτόπουλο αλλά συγχρόνως και στις εξωτικές γεύσεις, σήμερα θα σας γράψω μία πολύ νόστιμη συνταγή που συνδυάζει και τα δύο! Βασίστηκα σε ταϋλανδέζικη συνταγή που δοκίμασα σε κάποιο ταξίδι μου στα μακρινά αυτά μέρη αλλά την προσάρμοσα κάπως στα υλικά που μπορούμε να βρούμε στη χώρα μας. Είναι γρήγορο φαγητό και εύκολο, αλλά πολύ εντυπωσιακό και νόστιμο. Να τι θα χρειαστούμε:

- 1,5 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 5 κουταλιές σούπας λάδι
- 1 κουτάκι μπύρα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 χρωματιστές πιπεριές (όχι πράσινες) κομμένες σε λουρίδες
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουτί γάλα καρύδας (το βρίσκουμε στα σούπερ-μάρκετ σε κονσέρβα)
- αλάτι, πιπέρι

Σε μία κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε το κοτόπουλο στο λάδι μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Μόλις γίνει αυτό, το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και σωτάρουμε το κρεμμύδι και τις 2 πιπεριές (κρατάμε τη μία στην άκρη). Αφού μαλακώσουν λίγο τα λαχανικά τα σβήνουμε με τη μπύρα. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη δάφνη, το σκόρδο, το κοτόπουλο και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα. Λίγο πριν να είναι έτοιμο προσθέτουμε την πιπεριά που έχουμε κρατήσει (για να στέκεται λίγο στη γεύση). Ταιριάζει πολύ ωραία με ρύζι μπασμάτι ή τζασμίν (γιασεμιού). Ελπίζω να το δοκιμάσετε!
Διευκρίνηση: μην φοβηθείτε το γάλα καρύδας, μετά το μαγείρεμα δεν μένει η γεύση της καρύδας, είναι σαν ένα είδος πιο ελαφριάς κρέμας γάλακτος!

4 σχόλια:

  1. Γεωγράφος15/9/09 12:12

    Eίναι απίστευτο!! Εξαιρετική γεύση . Δοκίμασα αργά το βράδυ (με αρκετή επιφύλαξη ομολογώ) και το βρήκα υπέροχο!!! Ετσι θα δοκιμάζω πλέον το κοτόπουλο! Ενδιαφέρον θα έχει να το γευτεί κανείς ζεστό!! Μπράβο , μπράβο. Θα μου πείτε πως μάθατε τη φοβερή συνταγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσει πολύ η ιδέα σου αλλά η υπόλοιπη οικογένεια έχει ενδοιασμούς στις γλυκόξινες γεύσεις. Είναι γλυκούλι ή κανονικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Big mama δεν είναι γλυκό γιατί το γάλα καρύδας αφού μαγειρευτεί παίρνει τη γεύση της κρέμας γάλακτος. Ουσιαστικά, αν δεν το ξέρει κάποιος, είναι σα να έχει κρέμα γάλακτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ Γεωγράφε! Είναι πραγματικά πολύ νόστιμο και υγιεινό γιατί το γάλα καρύδας του δίνει τη γεύση της κρέμας γάλακτος αλλά χωρίς τα σχετικά λιπαρά! Η σαλτσούλα του δε είναι... πεντανόστιμη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή