ΧΡΙΣTΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ CHEESECAKE

Η σημερινή συνταγή είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στη φίλη μου Χιονία με την οποία γνωριζόμαστε παιδιόθεν (ας μη μπούμε σε λεπτομέρειες γιατί θα μελαγχολήσω αν αναφέρω τα ακριβή έτη της γνωριμίας μας!!!). Η καλή μου φίλη (και μαμά του καταπληκτικού μου βαφτιστηριού!) μου ζήτησε να αναρτήσω τη συγκεκριμένη συνταγή επειδή της αρέσει πολύ το cheesecake αλλά και επειδή, λόγω εμφάνισης και χρώματος, το εν λόγω γλυκό ταιριάζει όμορφα με το εορταστικό τραπέζι. Αποτελεί βέβαια μία ...βόμβα θερμίδων, αλλά οι ημέρες το συγχωρούν! Εμείς αρχίσαμε ήδη τις διατροφικές κραιπάλες και το δοκιμάσαμε χθες το βράδυ (γι΄αυτό και η φωτογραφία είναι στο κλίμα των ημερών) επειδή αποτελεί και το αγαπημένο γλυκό της κορούλας μου η οποία το αποκαλεί ...Ξυζ-κέικ και το ζήτησε επιμόνως για τη γιορτή της! Η συνταγή που εγώ χρησιμοποιώ είναι πανεύκολη και δεν χρειάζεται ψήσιμο, γίνεται πάρα πολύ απλά. Σας δίνω τα υλικά:
Βάση:
1,5 πακέτο μπισκότα κανέλλα (εγώ χρησιμοποιώ τα Goody's)
100 γρ. μαργαρίνη
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi. Λυώνουμε τη μαργαρίνη και την ανακατεύουμε με τα μπισκότα. Στρώνουμε αυτό το μίγμα σε φόρμα με στεφάνι και το βάζουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες για να σφίξει. Όταν γίνει αυτό, ετοιμάζουμε την κρέμα με τα ακόλουθα υλικά:
2 πακέτα τυρί κρέμα
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
1 νεροπότηρο χυμός λεμόνι
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το τυρί, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γαλά και στο τέλος του χτυπήματος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε την κρέμα επάνω από τη βάση και το βάζουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Γαρνίρισμα: Παίρνουμε μία κομπόστα βύσσινο, στραγγίζουμε καλά τα βύσσινα και τα μπήγουμε ελαφρά στην κρέμα. Βάζουμε το χυμό που στραγγίξαμε σε ένα κατσαρολάκι με 1 κουταλιά της σούπας κορν-φλάουρ και ζεσταίνουμε μέχρι το μίγμα να πήξει ελαφρά (γίνεται σαν ζελέ). Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ρίχνουμε με κουτάλι ομοιόμορφα πάνω στο γλυκό.
Tip: Το ξεφορμάρουμε την ώρα που θέλουμε να το σερβίρουμε επειδή είναι βαρύ γλυκό και υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης αν μείνει πολλή ώρα!

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/12/09 10:54

    Το cheesecake ήταν τόσο λαχταριστό, που με έκανε να "σπάσω" χωρίς τύψεις ή εvοχές, διατροφή 3 μηνών!!!!!! Ντόρα:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λεπτομέρειες δεν θα ζητήσουμε για την φιλία σας για να μην "εκτεθείτε" αλλά το cheesecake είναι και προσωπική μου αδυναμία. Οπότε αν το είχα μπροστά μου σίγουρα θα το τιμούσα καλή μου.
    Χαρούμενα Χριστούγεννα σας εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είδες τι παθαίνεις Ντόρα για να έχεις κακές συνήθειες (βλ. διατροφή!!!). Ενώ εγώ που τα τσακίζω όλα δεν έχω πλέον ενδοιασμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Penelope ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, Χαρούμενα και Γλυκά Χριστούγεννα και σε σένα! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου και να είσαστε όλοι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω, τι μας κάνεις!!
    Τρελαίνομαι για cheesecake! Θα το δοκιμάσω σύντομα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίο, γιορταστικό!
    Σου εύχομαι να περάσεις χαρούμενα και ευτυχισμένα Χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το cheesecake είναι αγαπημένο μας γλυκό και όχι μόνο τώρα τις γιορτές...
    Το μόνο που θα άλλαζα είναι η ποσότητα του χυμού λεμονιού, δεν το προτιμούν τόσο ξυνούτσικο.
    Καλές γιορτές, καλά να περάσετε :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σκανδαλιστικό, σκέτος πειρασμός, καλές γιορτές με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ big mama, καλές γιορτές και σε σένα με υγεία και καλή διάθεση πάντα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΥΗ μπορείς φυσικά να τη μειώσεις την ποσότητα του λεμονιού αλλά στο τελικό αποτέλεσμα δεν είναι ξυνό επειδή η βάση λόγω του μπισκότου είναι πολύ γλυκιά. Υπάρχει ισορροπία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ ευχαριστώ πολύ! Καλές γιορτινές μέρες και σε σένα! Να χαίρεσαι ό,τι αγαπάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ 2010 ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ-ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. έχεις ένα βραβείο, πέρασε να το παραλάβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή