ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΚΕΪΚ-ΜΟΥΣ

Καλημέρα σας! Να έχουμε μία καλή εβδομάδα, σε πείσμα των ζοφερών ειδήσεων που μας βομβαρδίζουν ανελέητα! Να είμαστε καλά και να μη χάνουμε την αισιοδοξία και τη δύναμή μας! Να χαιρόμαστε τα απλά, καθημερινά πράγματα και να εκτιμάμε αυτά που καμιά φορά θεωρούμε αυτονόητα! Να έχουμε υγεία και δημιουργική διάθεση! Όπως καταλαβαίνετε προσπαθώ να φτιάξω τη διάθεση τη δική μου (αλλά και όσων φίλων διαβάζουν) και να επικεντρώσω στα θετικά που μας περιβάλλουν και όχι στα αρνητικά που μας κατακλύζουν! Ένα από αυτά τα θετικά είναι και το σοκολατένιο ρευστό κέϊκ που θα σας δώσω σήμερα: πρόκειται για ένα πε-ντα-νό-στι-μο κέϊκ με ρευστή σοκολάτα, που ΔΕΝ υπαρχει περίπτωση να του αντισταθεί κανείς! Αν το σερβίρετε χλιαρό η σοκολάτα κυλάει από μέσα, ενώ αν το αφήσετε να κρυώσει τελείως είναι εξίσου νόστιμο γιατί το εσωτερικό του παραμένει υγρό και κρεμώδες. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, είναι τέλειο και σας δίνω τα υλικά χωρίς χρονοτριβή:
- 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
- 200 γρ. βούτυρο
- 5 αυγά
- 300 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. μπισκότα πτι-μπερ σε κομμάτια (όχι σε ψίχουλα)
Λυώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο με τη σοκολάτα μέχρι να ενωθούν. Τα αφήνουμε λίγο στην άκρη να κρυώσουν. Στο μεταξύ, χτυπαμέ σε μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε απαλά (με σπάτουλα) το μίγμα της σοκολάτας στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά. Στο τέλος προσθέτουμε απαλά και τα σπασμένα μπισκότα. Σε φόρμα (με δαχτυλίδι για να μπορούμε να την αφαιρέσουμε όταν ψηθεί) βουτυρωμένη και πασπαλισμένη με αλεύρι αδειάζουμε το κέϊκ και το ψήνουμε στον αέρα σε χαμηλή θερμοκρασία (στους 140 βαθμούς) για 45 περίπου λεπτά (μέχρι να δούμε ότι σχηματίστηκε από πάνω μία κρούστα). Αφού το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να γίνει χλιαρό πριν αφαιρέσουμε το δαχτυλίδι. Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!!

6 σχόλια:

  1. Πολύ λαχταριστό αυτό κέικ. Το αντέγραψα για να το φτιάξω, συνταγή με μπισκότα δεν έχω.
    Και η προηγούμενη συνταγή των scones πολύ καλή, απορώ πως την έχασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Big mama τα μπισκότα σε αυτή τη συνταγή αντικαθιστούν το αλεύρι αλλά ενσωματόνονται με τα υλικά, όταν πια ψηθεί το κέϊκ δεν ξεχωρίζουν! Η συνταγή είναι πολύ απλή στην εκτέλεση και με λίγα υλικά όπως βλέπεις! Το ίδιο και τα scones, γενικά οι περισσότερες συνταγές μου είναι απλές και γρήγορες, δεν έχω πολύ χρόνο πλέον! Παρεμπιπτόντως, έκανα την ωραία σου λεμονο-μους και μου άρεσε πολύ, δυστυχώς... υπερβολικά πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To θέμα είναι να μην το φτιάξουμε...και να μην σε θυμηθούμε Αμαλία μου :-))

    Άντε τώρα να αντισταθεί κανείς;

    Ευτυχώς που αρχίζει να καλοκαιριάζει και όταν πιάσουν οι ζέστες δεν θα θέλω να μπω στην κουζίνα που να με πληρώνεις!
    Αλλά μέχρι τότε... Αντίσταση με τα δόντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. βραδιάτικα δεν είναι ώρα για άλλες αμαρτίες, τέλειο γλυκάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Penelope έχεις ένα δίκιο, το ομολογώ! Πάντως κράτα τη συνταγή για μελλοντική χρήση, θα αρέσει πολύ και στο μικρό σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή