ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΡΥ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ

Καλημέρα με υγεία και καλή διάθεση! Τις τελευταίες μέρες με διακατείχε μία ήπια μελαγχολία, ίσως λόγω μίας σύντομης κρίσης ηλικίας (είχα και γενέθλια, οπότε… δικαιολογείται εν μέρει!) ίσως λόγω κάποιων προβλημάτων που απαιτούν λύσεις (οι οποίες είναι επιβεβλημένες μεν, οδυνηρές δε). Σήμερα το πρωί όμως ξύπνησα με αισιόδοξη διάθεση και ξεκίνησα τη μέρα μου αποφασισμένη να δώσω περισσότερη σημασία στα θετικά. Ας ελπίσουμε μόνο να το καταφέρω! Στα δικά μας τώρα, χθες το βράδυ πειραματίστηκα με κοτοπουλάκι, δεν είχα ιδιαίτερα υλικά στο σπίτι οπότε αυτοσχεδίασα και… ενίκησα! Το φαγητάκι μου βγήκε νοστιμότατο, με μία ινδική πινελιά και μία καταπληκτική σαλτσούλα, γλυκιά και πικάντικη μαζί. Και όλα αυτά με λιγοστά, απλά υλικά! Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:
- 1 συσκευασία κοτόπουλο φιλέτα στήθος
- 3 μήλα
- 2 κρεμμύδια
- Αρκετό κάρυ, πιπέρι
- 2 βιολογικοί κύβοι λαχανικών
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα μήλα και τα πολτοποιούμε στο multi. Σε τηγάνι (με ψηλό τοίχωμα όμως) τσιγαρίζουμε το κοτοπουλάκι και στη συνέχεια τσιγαρίζουμε λίγο μαζί και το μίγμα μήλων-κρεμμυδιών. Προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών, κάρυ κατά βούληση και λίγο πιπεράκι. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν πιεί το ζουμάκι του και η σάλτσα γίνει πηχτή. Εγώ το σέρβιρα με γιαουρτάκι (στο οποίο έχω ιδιαίτερη αδυναμία) αλλά εξίσου ωραία ταιριάζει και ένα απλό ρυζάκι. Πάντως η σάλτσα θα σας εντυπωσιάσει με τη νοστιμιά και την υφή της!
* Εννοείται πως, αντί για κοτόπουλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα λοιπά λευκά κρέατα, δηλαδή χοιρινό ή γαλοπούλα!

7 σχόλια:

  1. μη σε παίρνει από κάτω, όλοι μεγαλώνουμε, παρηγορήσου!!!!
    τελικά με καλή διάθεση και το φαγάκι νόσμιμο γίνεται κι ας είναι με λιγοστά υλικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθυστερημένα Χρόνια πολλά! Πολύ ωραίο το φαγάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. φαινεται πολυ νοστιμο και πρωτοτυπο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα δηλαδή κι' εγώ που έχω γεννέθλια (μαζί με ότι άλλο μου έχει συμβεί τον τελευταίο καιρό) θέλεις να πέσω σε μελαγχολία με αυτά που μας γράφεις Αμαλία μου.
    Δεν μας "παίρνει" κυρά μου, δεν μας "παίρνει"!
    Χρόνια σου πολλά (καθυστερημένα λίγο βέβαια) αλλά να είσαι πάντα αισιόδοξη. Για όλα τα θέματα υπάρχουν λύσεις και έρχεται από κει που δεν το περιμένεις. ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟΣ... ξέρουν αυτοί που το καθιέρωσαν αιώνες αιώνων, πριν από μας.

    Οσο για την προσθήκη του κάρυ...πόσο εννοείς δηλαδή; Με προβλημάτισες τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Penelope εγώ έβαλα δύο κοφτά κουταλάκια του γλυκού και έγινε πικάντικο, με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του κάρυ αλλά εγώ προσωπικά θα έβαζα και λίγο παραπάνω αν δεν φοβόμουνα την αντίδραση των υπολοιπων μελών της οικογένειας! Ευχαριστώ για τις ευχές! ΕΛπίζω ο από μηχανής Θεός να βοηθήσει κι εμένα, προβληματίζομαι πολύ τελευταία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σαν Δίδυμος...προς Δίδυμο...
    Εάν θέλεις να πεις κάτι έτσι για να ξαλαφρώσεις τους προβληματισμούς σου...ξέρεις που θα με βρεις και κατ' ιδίαν.
    Καμμιά φορά ο απο Μηχανής Θεός, μπορεί να είναι ένας τρίτος άνθρωπος που ούτε καν τον γνωρίζουμε.
    Καλό μεσημέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή