ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ
Παρόλο που η δίαιτά μου συνεχίζεται, δεν μπορεί να μπει σε στέρηση και ο υπόλοιπος πληθυσμός του σπιτιού και ειδικά όταν, όπως συμβαίνει με την κόρη μου, δεν χρήζει δίαιτας αδυνατίσματος αλλά ... πάχυνσης! Η συνταγή μας για σήμερα είναι ένα νόστιμο κέϊκ καρότου (υπάρχουν φυσικά πολλές παρόμοιες) που, λόγω της προσθήκης αυτού του συμπαθούς λαχανικού έχει μία ωραία "ζουμερή" υφή. Συνήθως το κέϊκ καρότου επικαλύπτεται παραδοσιακά με ένα νοστιμότατο, "κολασμένο" λευκό γλάσο αλλά εγώ σήμερα θα δώσω την πιο... φτωχή εκδοχή (είπαμε, υπάρχει και η δίαιτα!).  Τα ύλικά είναι τα ακόλουθα:
- 500 γρ τριμμένο καρότο (στο multi καλύτερα που το κάνει ακόμα πιο ψιλοκομμένο ή στον τρίφτη)
- 250 γρ βούτυρο βιτάμ λιωμένο
- 200 γρ ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέκιν
- 400 γρ αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 100 γρ τριμμένο καρύδι (στο multi ομοίως)
Η εκτέλεση είναι απλή: χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και μόλις ασπρίσουν και φουσκώσουν προσθέτουμε το βούτυρο. Στο τέλος ρίχνουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέκιν, μυρωδικά και καρύδι). Αλείφουμε μία φόρμα κέϊκ με βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε το κέϊκ για περίπου 1 ώρα (στη διάρκεια της οποίας απολαμβάνουμε την τέλεια μυρωδιά του!) στις αντιστάσεις.

4 σχόλια:

  1. αγαπημένο κεκάκι, είσαι η δεύτερη της παρέας που κερνάς κέικ καρότου, θα πάρω ευχαρίστως και από δω κομματάκι, συνήθως το φτιάχνω με αλεύρι ολικής, καιρός να το δοκιμάσω και με λευκό,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι και δικό μου κέικ αγαπημένο, έχω καιρό να το κάνω.Καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητή μου φίλη καλησπέρα.
    Πέρασα για να ξαναγνωρίσω τις νοστιμιές που προσφέρεις μετά από μεγάλη μου απουσία.
    Υπέροχο το κέϊκ σου
    Κάνε μια βόλτα στα Εφτάνησα.
    Υπάρχει κάτι ενδιαφέρον
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωραίο το κεκάκι
    www.katerinascookinglab.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή