ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ GREVIN

Σε προηγούμενη ανάρτηση είδαμε μαζί το μουσείο σοκολάτας που βρίσκεται στο Παρίσι και του οποίου η επίσκεψη συστήνεται σε σοκολατομανείς ενήλικες αλλά και σε παιδιά, σε περίπτωση που ταξιδεύετε με τα τέκνα σας και θέλετε κάτι που θα τους κρατήσει το ενδιαφέρον πέραν των καθιερωμένων. Άλλο ένα παρόμοιο αξιοθέατο είναι και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων, το Musee Grevin. Πρόκειται για ιστορικό μουσείο της πόλης, αφού ιδρύθηκε το 1882 και θεωρείται ισάξιο με το μουσείο Madame Tussauds στο Λονδίνο. Εκτός από τα -αναμενόμενα- ομοιώματα διασημοτήτων, περιέχει και ολόκληρες αναπαραστάσεις ιστορικών σκηνών (π.χ. Λουδοβίκος ΙΔ' στις Βερσαλλίες) καθώς και μία ιδιαίτερα φαντασμαγορική αίθουσα με παραμορφωτικούς καθρέφτες, το Cabinet Fantastique, όπου γίνονται ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις.
Τα περισσότερα ομοιώματα είναι πολύ επιτυχημένα και η επίσκεψη είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς όπου και να γυρίσεις το βλέμα σου αντικρίζεις...γνώριμες φυσιογνωμίες!

Ο Πάπας και η Μητέρα-Τερέζα

Μακάρι να ήταν ο...πραγματικός Μπραντ Πιτ!

Her Majesty Queen Elizabeth II

Ένα ζευγάρι εποχής

Ιππότης

Και μια σκηνή από σχολείο της δεκαετίας του ΄50 (την οποία καταστρέφει ολοσχερώς το σακίδιο...Hello Kitty της Νατάσας!)
 
Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι προκαλεί το έντρομο βλέμα μας!

Σκηνή από το παλάτι των Βερσαλλιών
* Οι φωτογραφίες είναι όλες λίγο σκοτεινές λόγω του χαμηλού φωτισμού που επικρατούσε.

9 σχόλια:

  1. Έχω πάει σε 3 τέτοια Μουσεία και τα..λατρεύω, με συγκλονίζουν δεν ξέρω για πιο λόγο .Ευχαριστούμε για τη ξενάγηση φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι φωτογραφίες με τη Νατάσα είναι όλα τα λεφτά!
    Έχουν πλάκα τα μουσεία κέρινων ομοιομάτων, μερικά εκθέματα είναι τόσο πετυχημένα που έχεις την αίσθηση ότι είναι ζωντανά!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ τα αποφεύγω συνήθως αυτά τα μουσεία διότι είτε που σκιάζομαι (παιδικό ψυχολογικό τραύμα από την επίσκεψή μου στο Μουσείο του Βρέλλη στα Γιάννενα) είτε που ξεφτιλίζομαι (2 φορές έχω πάει στην Μαντάμ Τυσσώ στο Λονδίνο: την μία πήγα να ρωτήσω πληροφορίες από έναν τύπο και μου βγήκε ... κέρινο ομοίωμα και την 2η περιεργαζόμουν ένα "ομοίωμα" κι έλεγα κιόλας "Καλέ, κοίτα να δεις ! Σαν αληθινό είναι !" και γυρνάει το "ομοίωμα" και μου λέει "Excuse me ???") !!!
    Ποτέ ξανά !!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πράγματι οι παρεμβάσεις της Νατάσας χαρίζουν στις φωτογραφίες!
    Κάτι μου λέει ότι περάσατε φοβερά σε αυτό το ταξίδι!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχτίδα μου κι εμένα μου αρέσουν αυτού του είδους τα μουσεία γιατί είναι ΚΑΙ διασκεδαστικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Crispy η Νατάσα ήθελε να πιάσει συναίσθημα και σε κάθε φωτογραφία προσπαθούσε να μπει...στο πετσί του ρόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγγελική έριξα τρελλό γέλιο με το σχόλιό σου, σε φαντάζομαι να πασπατεύεις τον έρμο τον τύπο που απεδείχθη ότι δεν ήταν ομοίωμα! Φοβερή σκηνή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ερμιόνη μου όντως περάσαμε πολύ ωραία, εύχομαι και σε εσάς όταν μεγαλώσουν λιγάκι τα κορίτσια σας να κάνετε όμορφα μακρινά ταξίδια! Τ απιο κοντινά βέβαια σας είναι ήδη προσιτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Νομίζω ότι η Νατάσα κλέβει την παράσταση σε όλες τις φωτογραφίες που εμφανίζεται. Ειδικά σε αυτή με τον σχιζοφρενή δολοφόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή