ΣΟΚΟΛΑΤΟΨΩΜΟ

Μία ωραία (που λέει ο λόγος ) πρωία, αποφασίζετε να ξεκινήσετε δίαιτα. Ψωνίζετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας, τα ψαράκια σας, τα κοτοπουλάκια σας, τα γιαουρτάκια σας και όλα τα χρειαζούμενα. Σας διακατέχει μεγάλη αποφασιστικότητα, αυτή τη φορά θα πετύχετε το στόχο σας, είναι βέβαιο! Τρώτε το προβλεπόμενο πρωινό, το υγιεινό μεσημεριανό και ετοιμάζεστε το απόγευμα για το ανάλογο σνακ, φρουτάκι ή κάτι άλλο αντίστοιχο. 
Μέχρι εκεί πάνε όλα κατ΄ευχήν.
Συγχαίρετε τον εαυτό σας για την αυτοσυγκράτηση που επέδειξε αυτή την πρώτη μέρα διατροφής και αποφασίζετε να ετοιμάσετε ένα σνακ, να έχει το παιδί κάτι σπιτικό για το σχολείο. Ψάχνετε, ξαναψάχνετε, θέλετε κάτι διαφορετικό από τα γνωστά. 
Πέφτετε λοιπόν πάνω σε μία απλή συνταγή, με λίγα και εύκολα υλικά και γρήγορη εκτέλεση. Ο τίτλος είναι "Σοκολατόψωμο", χμμμ, δείχνουν ενδιαφέροντα αυτά τα ψωμάκια! Ας τα φτιάξουμε, σκέφτεστε, δεν έχουμε να χάσουμε και πολλά.
Ε, αυτό ήταν το κομβικό σημείο, αυτή ήταν η απόφαση που έκανε τη δίαιτα να πάει περίπατο!
Διότι, μόλις τα ψωμάκια μπήκαν στο φούρνο (εδώ πια καταλαβαίνετε ότι το κείμενο είναι...αυτοβιογραφικό!) άρχισε να μοσχομυρίζει ο τόπος. Και μόλις βγήκαν, άστραψε το μάτι μου! Μέχρι τότε συγκρατήθηκα πάντως, προς τιμή μου. Εκεί που το έχασα το παιχνίδι ήταν κανένα μισάωρο μετά, όταν η Νατάσα άρχισε να μασουλίζει ένα ψωμάκι βγάζοντας βρυχηθμούς ευχαρίστησης. 
Την ωραία αυτή συνταγή βρήκα εδώ

Υλικά
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 ml γάλα
200 γραμμάρια κουβερτούρα σταγόνες 
75 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ Μπέικιν Πάουντερ 
Χτυπάμε ελαφρά στο μίξερ τα υγρά υλικά και σιγά-σιγά προσθέτουμε τα στερεά. Αλευρώνουμε καλά το πάγκο της κουζίνας μας και ρίχνουμε τη ζύμη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4-5 μπαλάκια και με αλευρωμένα χέρια (κολλάει λίγο το ζυμάρι, μην προσθέσετε όμως αλεύρι) πλάθουμε μπαστούνια, κουλούρια και πλεξούδες, ότι μας αρέσει.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά μέχρι το ψωμί να πάρει χρώμα. Τα ψωμάκια δεν ξεραίνονται γρήγορα και διατηρούνται μαλακά μέσα σε μεταλλικό κουτί. 


Tip: Τα μισά τα διατήρησα στην κατάψυξη και τα βγάζω όποτε θέλω να τα καταναλώσω (διότι, να μην ξεχνιόμαστε, παραμένουμε στην ενότητα των προτάσεων για σχολικά σνακ). 


17 σχόλια:

  1. πανευκολα!!! μ αρεσει που μπορειςνα τα κρατησεις στην καταψηξη !! θα τα εχω στα υποψην!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και η όψη τους δεν είναι ιδιαίτερη, η γεύση είναι πολύ καλή! Ο,τι πρέπει για το τσαγάκι σου με τις ...συμπεθέρες!

      Διαγραφή
  2. Ε το συγκεκριμένο είναι μεν με σοκολάτα αλλά σχετικά "αθώο". Λίγη ζάχαρη, λίγο βούτυρο. Πάντως είναι πανεύκολο και ιδανικό για πρωινό ή κολατσιό, εγώ θα το έφτιαχνα και σε φόρμα σαν κέικ!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, δεν έχουν και πολλά...επιβαρυντικά στοιχεία! Δεν ξέρω αν θα γίνεται σε φόρμα κέικ, η ζύμη είναι κάπως σφιχτή, πλάθεται. Αν και, τώρα που το σκέφτομαι, σε μία μακρόστενη φόρμα λογικά θα μπορούσε να τοποθετηθεί.

      Διαγραφή
  3. Καλοφαγωτα και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε, καλή εβδομάδα και σε εσάς!

      Διαγραφή
  4. Εύκολα ψωμάκια για κάθε ώρα Αμαλία μου!
    Και σοκολατένια!
    Συμμερίζομαι απόλυτα τους βρυχηθμούς ευχαρίστησης της Νατάσας!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολα και σοκολατένια, ό,τι πρέπει για κάθε μέρα!

      Διαγραφή
  5. Μπραβο σου που κρατηθηκες εστω και ενα μισαωρο,εγω δεν νομιζω να τα κατεφερνα!!!!Με εντυπωσιασε το "γρηγορο" της συνταγης,καθεσαι στον καναπε...λες τι να κανω..α ας φτιαξω μπαμ μπαμ σοκολατενια ψωμακια!!!!!
    Εχω τα υλικα αρα το απογευμα το σπιτι μου θα μοσχοβολησει με τα ψωμακια σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου αν τα φτιάξεις γράψε μου τις εντυπώσεις σου!

      Διαγραφή
  6. Αμαλία μου, νομίζω πως όση αυτοκυριαρχία κι αν έχεις, δύσκολα να συγκρατηθείς όταν το σπίτι μοσχομυρίζει και ακούς τη Νατασούλα να μασουλάει μακάρια... Κι εγώ θα είχα υποκύψει (ίσως και πολύ νωρίτερα από εσένα). Φαίνονται πολύ ωραία τα σοκολατοψωμάκια σου και μου αρέσει που μπορούν να καταψυχθούν.
    Πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια χαρά καταψύχονται, το μόνο θεματάκι είναι ότι σε μία κρίση λιγούρας κατέληξα να μασουλάω ένα...παγωμένο ψωμάκι γιατί δεν είχα την υπομονή να περιμένω να ξεπαγώσει!

      Διαγραφή
  7. Έλα ρε Αμαλία !!! Μην ανησυχείς ! Αν έχουν καστανή ζάχαρη και κουβερτούρα τότε είναι ... ... ... διαίτης ! :-p Τα τρώμε δίχως τύψεις, λοιπόν - χαχαχαχαχαα !!!

    Iδέα: Λες να γίνονται ωραία και με σταφίδες και κανέλλα αντί για σταγόνες σοκολάτας ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγγελική σου απαντώ οσονούπω για να σε βγάλω από την απορία: στην αρχική συνταγή προτεινόταν η εναλλακτική των σταφίδων! Άρα...είσαι πολύ μπροστά, να το ξέρεις, σκέφτεσαι σαν σεφ!!!

      Διαγραφή
  8. Ωραία τα σοκολατοψωμακια σου!
    Καλη συνέχεια στη μερα μας!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αχ... τι σου έκανε αυτή η μικρή Νατάσα!!

    Όπως κι' να έχει πάντα χρειάζεται να δοκιμάσεις, όταν φτιάχνεις κάτι για το παιδί
    Αμαλία μου, καθώς πρέπει να "καταλάβεις" τι είναι αυτό που τελικά θα του αρέσει ή όχι!!!

    Φιλιά πολλά και καλή συνέχεια στο Σαββατοκύριακό σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ αυτή η δίαιτα!!! Πώς να στερηθείς αυτά τα λαχταριστά σοκολατοψωμάκια;;;; Μα τα έφτιαξες υπέροχα!!! Φαντάζομαι η μικρή σου ξετρελλάθηκε!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή