ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2015


Αντιγράφω από το wikipedia: 
Απόκριες ονομάζονται οι τρεις εβδομάδες πριν από τη Μεγάλη Σαρακοστή. Ταυτίζονται με την περίοδο του Τριωδίου, μια κινητή περίοδο στην Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση από την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι την Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής.
Μόνο οι Καθολικοί και οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζουν τις απόκριες, ενώ στην προτεσταντική βόρεια Ευρώπη δεν υπάρχουν. Στην Κολωνία και άλλες πόλεις του Ρήνου και στην Γερμανία, το Καρναβάλι είναι σημαντικό κομμάτι της τοπικής παράδοσης και της κριτικής εναντίον της πολιτικής. Σύλλογοι και οργανώσεις προετοιμάζονται όλο το χρόνο για αυτές τις ημέρες. Επίσης σημαντικό Καρναβάλι παρουσιάζουν η Βενετία και η Νίκαια στη Γαλλία. To Καρναβάλι του Ρίο ντε Τζανέιρο θεωρείται το μεγαλύτερο του κόσμου και πολυπληθέστερο σε μια φαντασμαγορική κάθε φορά παρουσίαση όπου συνδυάζεται με παραδοσιακούς ξέφρενους χορούς όπως η Σάμπα.


Για Σάμπα και Ρίο ντε Τζανέιρο δεν μας βλέπω φέτος. Δεν λέω ότι δεν θα πάω ποτέ, διότι δεν ξέρεις πως τα φέρνει η τύχη. Όπως έλεγε και η γιαγιά μου: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις (σοφή κουβέντα). Με την καθοδική πορεία που ακολουθούν τα οικονομικά μου μπορεί και να βρεθώ οικονομική μετανάστης στη Βραζιλία κάποια στιγμή και το δω από κοντά το Σαμποδρόμιο!
Βενετία και Νίκαια ομοίως αποκλείονται λόγω οικονομικής στενότητας. Αφήστε που έχει και πολλή υγρασία εκεί αυτή την εποχή, πού να τρέχουμε τώρα μέσα στα νερά και τα κανάλια, γόνδολες ολούθε, άμμος στην Κυανή Ακτή, ταλαιπωρία! 


Τι μας μένει λοιπόν για το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς? 
Κάποιο τοπικό καρναβάλι της ελληνικής επικράτειας από τα πολλά που διοργανώνονται κάθε χρόνο. Κάπου θα πάμε κι εμείς να δείξουμε την αυτοσχέδια στολή της Νατάσας. Όσες μαμάδες έχετε μικρά κοριτσάκια σας ενημερώνω ότι μετά τη φάση της ροζ πριγκίπισσας, Χιονάτης, Σταχτοπούτας, Έλσας και Άννας (όσες αναρωτιέστε ποιες είναι η Έλσα και η Άννα θεωρείστε τους εαυτούς σας τυχερές!) ακολουθεί η φάση της σταρ, σέξι αστυνομικίνας/πειρατίνας/δρακουλίνας και άλλων τέτοιων συναφών.
Εμείς είμαστε σε αυτή τη φάση και αφού αποκηρύξαμε δια ροπάλου κάθε χαριτωμένη κοριτσίστικη πρόταση, καταλήξαμε στη δημιουργία μία στολής ποπ-σταρ. Έτρεχα λοιπόν η δόλια μάνα να βρω γκρι τούλι για τη φούστα, παγιέτες για το ζακετάκι, κατάλληλα αξεσουάρ (κολλιέ, καρφίτσες με στρας και μικρόφωνο) και την απαραίτητη ξανθιά περούκα, την οποία κουρέψαμε κατά τα γούστα της εποχής, για να κλωνοποιήσουμε τη Lady Gaga στο πιο ...αθηναϊκό της! Η Νατάσα ενθουσιάστηκε με το αποτέλεσμα, εγώ πάλι διατηρώ ζωηρές επιφυλάξεις για τη διακριτική αυτή μεταμφίεση!!!


Εύχομαι να περάσετε ένα όμορφο τριήμερο, όπου και αν είστε!

6 σχόλια:

  1. θεαααα η νατασα σου amelie!!!!εγω εχοντας 2 αγορακια δεν εχω ιδεα ποιες ειναι η Αννα και η Ελσα....πριγκιπισσες ειπες??!@#!@#@#εγω φετος εχω εναν σουπερμαν και εναν σπαιντερμαν μεσα στο σπιτι!!!!!
    καλο τριημερο και να πεταξετε και αετο!!!!!
    φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, εσείς είσαστε στο άλλο στρατόπεδο, αυτών των σούπερ-ηρώων και των μαχητών κάθε είδους! Η Άννα και η Έλσα είναι οι πρωταγωνίστριες της ταινίας Frozen, που γνωρίζει τεράστια επιτυχία ανάμεσα στα κοριτσάκια. Καλά να περάσετε κι εσείς στα ωραία σας μέρη!

      Διαγραφή
  2. Να περάσετε πολύ πολύ όμορφα Αμαλία μου!
    Χαίρομαι που μας ενημέρωσες για τη μεταπριγκιπική φάση για να ξέρω τι με περιμένει!
    Ωραία είναι η στολή της Νατασούλας :)
    Είσαι πολύ ταλαντούχο κορίτσι τελικά!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό Τριήμερο!!
    Κούκλα η Νατάσα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προσωπικά επικροτώ!!!!!
    Είναι άκρως εντυπωσιακή και της πάει το ξανθό!!!

    Και του χρόνου με Υγεία, Αμαλία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ ...έστω και καθυστερημένα!!! Η Νατάσα σου μια κούκλα! Εσείς τελειώσατε με τις πριγκίπισσες εεεεε;;;; Εμείς ακόμη εκεί βρισκόμαστε!!!! χαχαχα
    Και του χρόνου Αμαλίτσα μου με υγεία και χαρά!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή