LIEBSTER AWARD


Ήρθε η ώρα να παίξουμε κι εμείς παιχνιδάκι! 
Κάποιοι φίλοι με πρότειναν κι εμένα να παίξω και επειδή όλοι είναι αγαπημένοι και εκλεκτοί, ανταποκρίνομαι άμεσα. Η Κική από το kikitchen and the chef , η Χρύσα από το  my blissfood  και η Μάχη από το maxi stin kouzina με προσκάλεσαν να παίξουμε το παιχνίδι των 10 ερωτήσεων. Τις ευχαριστώ πάρα πολύ και αναφέρω τους κανόνες τους παιχνιδιού:


1) Ευχαριστείτε τον blogger που σας έχει προτείνει και αναρτάτε τη διεύθυνση του blog του. Συμπεριλάβετε στην ανάρτησή σας το εικονίδιο του Liebster award είτε με αντιγραφή και επικόλληση, είτε χρησιμοποιώντας το σαν widget ή gadget.
2) Απαντήστε σε 10 ερωτήσεις που θα σας θέσει ο blogger, o οποίος σας απένειμε το βραβείο.

3) Προτείνετε άλλα 10 blogs με λιγότερους από 200-300 followers.

4) Αναρτήστε την υποψηφιότητα για το βραβείο σε κάθε ένα από τα 10 blog που έχετε επιλέξει και παρέχετε ένα link του post σας, ώστε να ενημερωθούν οι κάτοχοι σχετικά με το βραβείο Liebster σε περίπτωση που δεν το γνωρίζουν.

Και τώρα οι ερωτήσεις:

1) Γιατί ξεκινήσατε το blog;

Αρχικά, ξεκίνησα θεωρώντας το blog μία μορφή αποθήκευσης των συνταγών που είχα συσσωρεύσει μέσα στα χρόνια. Μαγειρεύω από μικρή και το μαγείρεμα ήταν πάντα για μένα μία μορφή δημιουργίας, που είχε ως αποτέλεσμα πολλές, πάρα πολλές συνταγές. Ωραία τα κλασσέρ, τα βιβλία και τα ξεχειλισμένα από συνταγές κουτιά, αλλά κάπου έπρεπε να τα συγκεντρώσω όλα για να μπορώ να τα βρίσκω ακόμα κι εγώ ευκολότερα. Όπως καταλαβαίνετε, δεν περίμενα να με διαβάζει κανείς και πίστευα ότι το blogging είναι μία μορφή...ηλεκτρονικής αποθήκευσης! Η ίδια δεν είχα τις γνώσεις για τη δημιουργία blog, ευτυχώς βρέθηκε μία καλή νεράιδα, η φίλη μου η Μαρία και με βοήθησε.

2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει;

Με ενθουσιάζουν πολλά πράγματα-ευτυχώς! Καταρχάς η κόρη μου, λατρεία μεγάλη και αξεπέραστη! Στις αναρτήσεις μου αναφέρομαι συχνά σε αυτήν, οπότε όποιος παρακολουθεί το blog μου σίγουρα κάπου θα την έχει πετύχει. 
Τα ταξίδια, για μένα είναι το...ναρκωτικό μου, απαραίτητα για την επιβίωσή μου. Έστω και μία μονοήμερη εκδρομή μου είναι απαραίτητη για να φορτίσω τις μπαταρίες μου. 
Το διάβασμα, σε μεγάλες δόσεις, διαβάζω πολύ. Ενώ παθιάζομαι όταν μου αρέσει το βιβλίο που διαβάζω, δυστυχώς έχω μάλλον μικρής διάρκειας μνήμη και μετά από λίγο καιρό δεν καλοθυμάμαι πολλά. Έχει και την καλή του πλευρά αυτό όμως, τα ξαναδιαβάζω με ευχαρίστηση!
Εκτός από τα μαγειρικά blogs, με ενθουσιάζουν και τα blogs που περιγράφουν τη ζωή σε άλλες χώρες, τρελαίνομαι να διαβάζω τις εμπειρίες άλλων Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, ειδικά όταν αφορούν ολόκληρες οικογένειες. 
Το μαγείρεμα δεν έχει την κυρίαρχη θέση στη λίστα των πραγμάτων που με ενθουσιάζουν, μου αρέσει, με χαλαρώνει χωρίς όμως να μου είναι απαραίτητο, το ομολογώ με συστολή σε εσάς και ζητώ την επιείκειά σας!  

3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο; 

Ως επικοινωνιακός άνθρωπος, θεωρώ γενικά ότι η επικοινωνία βοηθά όλους τους ανθρώπους, όχι μόνο τους bloggers. Πάντα ήμουνα καλύτερη στη γραπτή επικοινωνία, εκφράζομαι πιο άνετα γραπτά παρά προφορικά. Ειδικά τα σχόλια στις αναρτήσεις μου με ευχαριστούν πολύ, τα περιμένω με ανυπομονησία, χαίρομαι να τα διαβάζω και να απαντώ! 


4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;

Ενώ ξεκίνησα αποκλειστικά με συνταγές, στην πορεία άρχισα να γράφω για ο,τιδήποτε με ενδιαφέρει. Για ταξίδια, για βιβλία, για βόλτες/θεατρικές παραστάσεις/εκδηλώσεις, γενικώς λίγο από όλα! 

5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;

Έχω γνωριστεί με κάποιους bloggers από κοντά και πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί γιατί είναι όλοι πολύ αξιόλογα και ζεστά άτομα! Με κάποιους που παρακολουθώ συχνά έχω μία σχέση που δεν είναι μεν φιλική με την κλασσική έννοια της λέξης, αλλά τους αισθάνομαι πολύ κοντά μου και παρακολουθώ τη ζωή τους με έγνοια, πραγματικά τους νοιάζομαι. Είναι κάτι που σε εμένα φαίνεται πραγματικά μαγικό! 

6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;

Αισθητικά χρειάζεται σίγουρα μία αναβάθμιση, αλλά μου λείπουν οι τεχνικές γνώσεις και δεν είμαι πολύ αισιόδοξη ως προς αυτό! Θα ήθελα να διαβάζω περισσότερα σχόλια, αυτό μου φτιάχνει τη μέρα. Επίσης θα ήθελα να έχω λίγο περισσότερο χρόνο για να αναβαθμιστεί η ποιότητα των κειμένων και των φωτογραφιών μου, προς το παρόν τα κάνω όλα τόσο βιαστικά που με ενοχλεί γιατί ξέρω ότι μπορώ και καλύτερα!

7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα; 

Αυτό που νομίζω ότι κάνω καλύτερα και για το οποίο είμαι περήφανη, είναι ο ρόλος της μαμάς! Νομίζω ότι μέχρι τώρα έχω κάνει καλή δουλειά αν και κρατάω κάποιες επιφυλάξεις μέχρι να μπούμε και να βγούμε από την εφηβεία!!!

8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;

Με κάθε ειλικρίνεια... ελάχιστο! Ο χρόνος αποτελεί είδος πολυτελείας στην περίπτωσή μου καθώς είναι μοιρασμένος ανάμεσα στο οχτάωρο της δουλειάς, στις υποχρεώσεις της κόρης μου και σε ότι ξεπηδάει καθημερινά για το σπίτι/ευρύτερη οικογένεια/φιλικό περιβάλλον. Τις αναρτήσεις μου (που για το λόγο αυτό δεν είναι συχνές) τις γράφω σε 10 λεπτά και κάθε φορά υπόσχομαι ότι την επόμενη θα προσπαθήσω περισσότερο, χωρίς να καταφέρω έως τώρα να είμαι συνεπής σε αυτό. Όσο ζω ελπίζω όμως!

9) Πώς γεννιούνται τα post σας;

Δεν έχω συγκεκριμένο λόγο έμπνευσης, κάθε φορά μπορεί να είναι διαφορετική η αφορμή. 

10) Ευχές για τον αναγνώστη.

Να νοστιμίζει περισσότερο η ζωή τους μέσα από τις ηλεκτρονικές περιηγήσεις τους!

Τώρα με την σειρά μου πρέπει να επιλέξω και εγώ τα 10 blogs που θα δώσω το βραβείο.

Εδώ έχω ένα θεματάκι γιατί σχεδόν όλα τα blogs που παρακολουθώ προτάθηκαν ήδη και μάλιστα περισσότερες από μία φορές. Ελπίζω να μην πειράζει αν προτείνω κάπως λιγότερα, τα εξής...πέντε!

Οι Σκέψεις μου skepseis.co.uk
Nation of two plus one offtoanationoftwo.wordpress.com
Να λείπει το βύσσινο naleipeitovisino.blogspot.gr
Pastrykia www.pastrykia.gr

12 σχόλια:

  1. Αμαλία μου, πόσο μου άρεσαν οι απαντήσεις σου! Και πόσο σε καταλαβαίνω όταν λες ότι ο χρόνος σου είναι περιορισμένος και αναγκάζεσαι να αφιερώνεις ελάχιστο στις αναρτήσεις... Πραγματικά είναι είδος πολυτελείας ο ελεύθερος χρόνος όταν είσαι μαμά!
    Να ξέρεις ότι και εμείς μέσα από το δικό σου μπλογκ σε γνωρίζουμε και σε απολαμβάνουμε. Και προσωπικά θα χαρώ πολύ να σε ξανασυναντήσω (με περισσότερο χρόνο για κουβέντα αυτή τη φορά)!
    Σε φιλώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω κι εγώ ειλικρινά να βρεθούμε σύντομα να τα πούμε από κοντά!!! Πολλά-πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Πολύ χάρηκα που αποδέχτηκες την πρόσκληση και απάντησες Αμαλία, μου άρεσαν πολύ οι απαντήσεις σου! Εύχομαι να βρεις το χρόνο να κάνεις όλα αυτά που θέλεις, όπως και όλοι μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο χρόνος είναι ένα επίμαχο ζήτημα Χρύσα μου αλλά...ελπίζουμε πάντα!

      Διαγραφή
  3. Με άγγιξαν πολύ οι απαντήσεις σου, και μου άρεσαν πολύ!!
    Σημασία έχει ότι κάνεις πολλά πράγματα μαζί, και καλά!!
    Σού εύχομαι να συνεχίσεις έτσι!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολλά πράγματα μαζί κάνω σίγουρα, το αν τα κάνω καλά είναι υπό συζήτηση! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. Αμαλία μου, αυτό που μου αρέσει πολύ και παράλληλα το σκεφτόμουν καθώς διάβαζα τις απαντήσεις σου είναι η ειλικρίνεια με την οποία γράφεις, πασπαλισμένη πάντα με διακριτική αισιοδοξία και χιούμορ!
    Αυτά τα βραβειάκια πολύ τα χαίρομαι, γιατί μας κάνουν να ξεφεύγουμε λίγο από τα μαγειρικά πλαίσια και να γνωρίζουμε λίγο καλύτερα τον/την δημιουργό ενός αγαπημένου blog.
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Ερμιόνη μου!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα Αμαλία μου!! Μου άρεσαν πολύ οι απαντήσεις σου, διανθισμένες με χιούμορ και ειλικρίνεια! Ναι φαίνεται ότι λατρεύεις την πριγκίπισσά σου και τα ταξίδια που μαζί με σένα τα απολαμβάνουμε κι εμείς. Γενικά, τις αναρτήσεις σου τις παρακολουθώ και απολαμβάνω το διάβασμά τους! Συγχαρητήρια για το βραβείο γιατί βοηθάει να σε γνωρίσουμε καλύτερα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ Κική μου και να ξέρεις ότι τα αισθήματα είναι αμοιβαία!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. συγχαρητηρια για το βραβειο σου Αμαλια μου!! Και ευχαριστω πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρέχοντας ήρθα, η γαϊδούρα ! Συγχαρητήρια, ευχαριστώ και τρέχω να αναρτήσω !!! Φιλιάααααα !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή