ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΔΥΟ ΥΛΙΚΑ

Αυτή τη συνταγή την είχα δει εδώ και λίγο καιρό να περιφέρεται σε διάφορα sites και blogs. Δεν είχα δώσει μεγάλη σημασία και δεν ασχολήθηκα περαιτέρω. Μία μέρα όμως, καθώς περιδιάβαινα στο  Youtube, έπεσα πάνω στο σχετικό βιντεάκι που έχει ανεβάσει μία κοπέλα και περιγράφει με λεπτομέρειες την παρασκευή αυτών των...πάναπλων (πιο απλών δεν γίνεται) τηγανιτών.  Αυτή λοιπόν η κοπελίτσα είναι τόσο περιγραφική που με έκανε αμέσως να ασχοληθώ, οι τηγανίτες ετοιμάστηκαν στον πραγματικό χρόνο ρεκόρ των...5 λεπτών και φαγώθηκαν σε έναν εξίσου γρήγορο χρόνο. 
Είναι γλυκές λόγω της μπανάνας, ελαφριές, πολύ ζουμερές, θρεπτικές για τα παιδιά και ενδείκνυνται για όσους έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη. Και, εννοείται, ότι είναι ιδανικές για αρχάριους στην κουζίνα αλλά και για όσους (χμ, χμ, χμ) υπάρχουν στιγμές που νιώθουν ότι βαριούνται ακόμα και να τηγανίσουν ένα αυγό! 
Τα -ομολογουμένως...δύσκολα- βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα ακόλουθα:
1) Χτυπάμε σε ένα μπολ 2 αυγά με μία (ιδανικά) ώριμη μπανάνα. Θέλουμε να πολτοποιηθεί η μπανάνα και να ενσωματωθούν όλα σε έναν χυλό. 

2) Αφού ομογενοποιηθεί ο χυλός, ζεσταίνουμε ελάχιστη μαργαρίνη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το χυλό (1 κουταλιά = 1 τηγανίτα). Προσέχουμε να είναι μέτρια η θερμοκρασία γιατί οι τηγανίτες ετοιμάζονται αμέσως. Τις γυρνάμε μία φορά να ροδίσουν και από την άλλη μεριά και τις βγάζουμε. 
Εμείς τις φάγαμε σκέτες αλλά υποθέτω ότι τους ταιριάζουν και διάφορα συνοδευτικά όπως κανέλα ή άχνη ζάχαρη ή λίγη μαρμελάδα κλπ.

Εντωμεταξύ στο σπίτι μας συνέβει το εξής αστείο: ο δάσκαλος της Νατάσας ζήτησε από τα παιδιά να σημειώσουν για μία εβδομάδα όλα τα γεύματα που καταναλώνουν στη διάρκεια της ημέρας. Το αστείο δεν είναι αυτό (ίσα-ίσα που αυτό είναι αξιέπαινο εκ μέρους του δασκάλου), αλλά το γεγονός ότι η Νατάσα από εκείνη την ημέρα (και όχι νωρίτερα όπως καταλαβαίνετε) άρχισε να κηρύττει τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και να αρνείται οποιαδήποτε πρόταση για γλυκό/τηγανητό/ανθυγιεινό σνακ. Τα οποία φυσικά πριν από αυτή την πρόταση του δασκάλου αποζητούσε! 
Όταν λοιπόν δοκίμασε αυτές τις τηγανίτες και συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να τις συμπεριλάβει με υπερηφάνεια  στη λίστα της, τις κατέγραψε με τον περιγραφικό τίτλο "Τηγανίτες που έχουν μόνο αυγά και μπανάνα"  και άρχισε να ζητάει να τις φτιάχνουμε κάθε μέρα, έτσι ώστε να μην έρχεται σε δύσκολη θέση στα μάτια του δασκάλου της!  Αυξήθηκε κατακόρυφα η κατανάλωση μπανάνας στο σπίτι μας!

26 σχόλια:

  1. Λοιπόν, κοιτούσα χθες μια παρόμοια συνταγή, τηγανίτες με μπανάνα αλλά είχε ...περισσότερο από δύο υλικά! Αυτό- μόνο 2 υλικά!- με εντυπωσιάζει και θα τα δοκιμάσω από περιέργεια. Με πείθει κι ο ενθουσιασμός σας!

    Καλημέρα, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ε, καλά, ας μην υπερβάλλουμε, δεν είναι εφάμιλλες οι τηγανίτες αυτές με τις περιποιημένες που έχεις ετοιμάσει εσύ κατά καιρούς! Πρόκειται απλώς για ένα γρήγορο και ελαφρύ γλυκάκι που ικανοποιεί την όρεξη για γλυκό χωρίς να βλάπτει την υγεία ή τη δίαιτα. Και το οποίο μπορούμε να φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή, όσο άδειο και να είναι το ψυγείο (σύνδρομο από το οποίο πάσχω συχνά καθώς το ψυγείο μου συνήθως θυμίζει...κρανίου τόπο!)

      Διαγραφή
  2. Πραγματικά γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για τηγανίτες!! Και μόνο το άρωμα της μπανάνας φθάνει! Ωραία ιδέα!
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατ΄αρχήν εκπλήσσομαι που υπάρχει δάσκαλος που ασχολείται με διατροφικά θέματα ΘΑΥΜΑ!!
    Είναι τόσο εύκολο που μπορεί να το φτιάξει και μόνη της η κόρη σου και κάθε παιδί με βοήθεια στο τηγάνισμα.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να δεις Ξανθή πόσο καλό αποτέλεσμα είχε αυτή η κίνηση! Και μόνο που ήξερε η μικρή ότι θα διαβάσει ο δάσκαλος αυτά που τρώει, έκανε προσπάθεια να τρώει πολύ πιο υγιεινά, χωρίς καμία δική μου παρέμβαση! Μακάρι ο άνθρωπος να τους έβαζε να το κάνουν...όλο το χρόνο! Μαζί τις κάναμε τις τηγανίτες, έχεις δίκιο.

      Διαγραφή
  4. ΕΙχα φτιαξει κατι τέτοιο στο πλαίσιο της Pale-diet που έκανα. Μάλιστα ειχα προσθεσει και λίγο τριμμένο φουντουκι.
    Ωραι και άκρως υγιεινη εκδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νόστιμη και δυναμωτική προσθήκη το φουντούκι!

      Διαγραφή
  5. Ωωωω, Αμαλία μου πρέπει να είναι νοστιμότατες και την άλλη εβδομάδα που τα κορίτσια μας δεν θα έχουν σχολείο θα τους τις φτιάξω σίγουρα!!! Θα ξετρελλαθούν στα σίγουρα!
    Καλή εβδομάδα και φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι δικές σας είναι έμπειρες μαγείρισσες, άνετα τις φτιάχνουν και μόνες τους! Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. Λοιπόν έχω δει και εγώ τελευταία Αμαλία μου να κυκλοφορούν συνταγές με πολύ πολύ εύκολες τηγανίτες, αλλά όχι με τέτοιο βαθμό ευκολίας!
    Αυτές είναι εντυπωσιακά εύκολες!
    Και εξαιτίας της μπανάνας είναι και δυναμωτικές και αρκετά γλυκές από μόνες τους!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι Ερμιόνη μου, απλώς δεν μπορούν να φτάσουν τις κλασσικές τηγανίτες στο φούσκωμα και στην υφή. Είναι όμως μία αξιοπρεπής ιδέα για σνακ.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Δύο;;; Δηλαδή, ένα, δύο;;; Μόνο;;;
    Εντάξει, το αυριανό απογευματινό του μικρούλη!
    Θα σου πω πώς θα πάει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,ναι, μόνο δύο!!!! Άντε και μία βανιλίνη σκόνη, αν έρθεις στο τσακίρ κέφι και θέλεις λίγο έξτρα άρωμα!!!
      Για πες με τις εντυπώσεις του (ελπίζω να μην τον έχεις καλομάθει με τα μερακλίδικά σου και πάθει σοκ το παιδάκι μόλις δοκιμάσει αυτή την ταπεινή εκδοχή!!!).

      Διαγραφή
  8. και το δικο μας σημερινο απογευματινο οι τηγανιτες σου θα ναι amelie!
    πωπωωωω μακαρι να τους αρεσει γιατι "λυνει" τα χερια!!!κραταω τη συνταγη στο μυαλο μου....δεν χρειαζεται καν να την γραψω!!!!
    καλα η Νατασα σου θεα,αχαχαα , "Τηγανίτες που έχουν μόνο αυγά και μπανάνα"!!!
    φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ ήθελε το παιδί μου να διευκρινίσει στο δάσκαλο ότι δεν παρασύρθηκε σε ατασθαλίες!!! Ελπίζω να τους αρέσει και να μην τους φανεί πολύ υγιεινό! Στην ανάγκη ρίξε και κάτι από πάνω για ενίσχυση!!!

      Διαγραφή
  9. Ουκ εν τω πολλώ το ευ, Αμαλία μου!
    Αν κι' εδώ που τα λέμε εγώ θα έβαζα και λίγη βανίλια μέσα στο μείγμα :-))

    Αυτό με την υγεινή διατροφή έχει γίνει μια "καλή μόδα" στα σχολεία μας, αν και τα πιτσιρίκια το τηρούν μάλλον για ελάχιστες ημέρες. Πάντως έχει ένα κάποιο αποτέλεσμα σίγουρα.

    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λίγη βανίλια την έβαλα κι εγώ, το ομολογώ!!! Όπως τα λες είναι, για λίγες μέρες τηρείται η υγιεινή διατροφή (όσο κρατάει και η τήρηση του διατροφικού ημερολογίου) αλλά ίσως κάτι μένει μέσα στη σκέψη. Θα το δούμε!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Α, τις έχω δει κι εγώ αυτές τις τηγανίτες με τη μόνη διαφορά ότι εγώ τις έφτιαξα με αναλογία ένα αβγό, μία μπανάνα και πρόσθεσα και κανέλα για άρωμα.
    Μάλλον πρέπει να φτιαχτούν σαν τηγανίτες όπως δείχνεις εσύ, γιατί εγώ στην αρχή προσπάθησα να φτιάξω κρέπες και στο γύρισμα μου διαλύθηκαν.
    Και πράγματι, είναι γελοία εύκολες και γρήγορες! Άσε που είναι και διαιτητικές σε σχέση με άλλες που έχουν βούτυρο και ζάχαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το προβληματάκι ήταν ότι από τη χαρά μου που ήταν διαιτητικές...έφαγα όλη τη δόση κι έτσι δεν ωφελήθηκα ιδιαίτερα από τις ιδιότητές τους!!! Πάντως είναι υγιεινές τουλάχιστον!

      Διαγραφή
  11. Με ενδιαφέρει γιατί..απλά έχω εγγόνια αγόρια που τρελαίνονται για τέτοια.Κλέβω συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε Αμαλίτσα ... τις βλέπω κι εγώ αυτές τις τηγανήτες τελευταία, αλλά απορώ: Με δυο αβγά και μια μπανάνα μόνο, δεν υπερέχει η ... ... ... αβγουλίλα ;;; Αυτό είναι το μόνο που με απωθεί και δεν τις έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω, αυτό με προβλημάτισε κι εμένα κι έτσι πρόσθεσα και μία δόση βανίλια σκόνη. Έτσι, δεν μύριζε καθόλου, ίσα-ίσα που μοσχομύριζε η μπανανούλα!

      Διαγραφή
    2. Τέλεια ιδέα !!! Thanks ;-) xxx

      Διαγραφή
  13. Γλυκιά μου φίλη Καλές γιορτές και Καλή Ανάσταση σε κάθε τι στη ζωή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή