ΛΙΜΝΗ ΜΑΤΖΟΡΕ

Για να ολοκληρώσω τις αναρτήσεις για την περιοχή των λιμνών της Βόρειας Ιταλίας, μετά τις εντυπώσεις μου από τη λίμνη Κόμο, θα γράψω και λίγα λόγια για τη λίμνη Ματζόρε, τη "μεγάλη¨λίμνη. Πολύ-πολύ όμορφή, γραφική και ιδιαίτερα αριστοκρατική, αξίζει σίγουρα την προσοχή όποιου βρεθεί σε εκείνα τα μέρη. 
Εμείς φτάσαμε με το τραίνο στη Στρέζα, μία κωμόπολη που απέχει 1 ώρα από το Μιλάνο και προσφέρεται κι εκείνη ασυζητητί για επίσκεψη! Στη Στρέζα υπάρχουν πολύ ωραία ξενοδοχεία που στεγάζονται σε μεγαλοπρεπή κτίρια σαν παλάτια και απεριόριστη θέα στη λίμνη. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχει χώρος πρασίνου και άθλησης καθώς και χώροι για παιδικό παιχνίδι. Τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά απογεύματα τα παιδιά παίζουν και οι μεγαλύτεροι περπατούν κατά μήκος της προβλήτας. Το θέαμα είναι πολύ όμορφο!
Σε κοντινή απόσταση από την στεριά υπάρχουν 3 μικρά νησάκια: το Ιζολα Βέλλα, το Ίζολα Σουπεριόρε και το Ίζολα Μάντρε.
Καραβάκια και θαλάσσια ταξί σε μεταφέρουν σε αυτά τα νησάκια που έχουν καφετέριες, εστιατόρια, μαγαζιά με αναμνηστικά και όμορφα αρχοντικά.
Εμείς επισκεφτήκαμε μόνο το ένα νησάκι, το Ιζολα Βέλλα στο οποίο είδαμε το παλάτι της οικογένειας Μπορομέρο στην οποία ανήκουν τα νησιά αυτά καθώς και τα αλιευτικά δικαιώματα τα τελευταία 500 χρόνια.  

Το παλάτι είναι εξαιρετικής αρχιτεκτονικής με αίθουσες διαφορετικού ρυθμού. Μου άρεσε πολύ σαν σύνολο, καθώς ήταν το πιο "ανάλαφρο" παλάτι που έχω δει, τα βασικά διακοσμητικά του χρώματα είναι το λευκό και το γαλάζιο και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου βαρύ και αποπνικτικό.  Φοβερά πρωτότυπο και όμορφο ήταν το τμήμα με τις αίθουσες που αναπαριστούσαν τον κόσμο της θάλασσας και όπου όλοι οι τοίχοι ήταν ντυμένοι με κοχύλια! 
Μόλις όμως βγαίνεις από το παλάτι στον κήπο...αρχίζει η πραγματική μαγεία! Ο κήπος εκτείνεται σε διαφορετικά επίπεδα με θέα στην λίμνη. Παρόλο που έχω επισκεφτεί πολλούς κήπους παλατιών σε ολόκληρη την Ευρώπη, τολμώ να πω ότι ο συγκεκριμένος με εντυπωσίασε περισσότερο από όλους όσους έχω δει! Δυστυχώς, ξανακοιτώντας τις φωτογραφίες διαπίστωσα ότι δεν μπορούν να αποτυπώσουν την ομορφιά, τα χρώματα και την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του τοπίου. Ειλικρινά μείναμε άφωνοι με αυτό που αντικρίσαμε!  
Η βλάστηση ήταν έντονη και πολύχρωμη, οι κήποι στολισμένοι με αγάλματα και γλυπτά και παντού κυκλοφορούσαν ελεύθερα σπανία, λευκά παγόνια! Ακόμα και αν στη λίμνη Ματζόρε δεν υπήρχε τίποτα άλλο για να δει κανείς παρά μόνο αυτό το παλάτι, μόνο και μόνο γι αυτό θα άξιζε η μετάβαση!
Σας είπα ότι οι φωτογραφίες αδικούν το μέρος, παραταύτα δείτε τις και πάρτε μία ιδέα: Μπορείτε να βρείτε τις απαραίτητες πληροφορίες για τη λίμνη εδώ.

2 σχόλια: