COOKIES ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΩΡΙΜΗΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

Από τότε που είδα πολλές παρόμοιες συνταγές να κυκλοφορούν στις μαγειρικές, ιντερνετικές, γειτονιές, τα συγκεκριμένα cookies που χρησιμεύουν στην αξιοποίηση της μαυρισμένη μπανάνας μου έχουν λύσει τα χέρια. Να ναι καλά το μυαλό που τα πρωτοεμπνευστηκε! 

Προσωπικά τα παρασκευάζω τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα γιατί (δυστυχώς ή ευτυχώς) οι μαυρισμένες μπανάνες δεν μας λείπουν ποτέ! Εκτός από την "κλασσική" και πιο απλή εκδοχή που ζητάει μόνο μπανάνες, κουάκερ και λίγη κανέλα, έκανα διάφορους πειραματισμούς. Ξηροί καρποί και σταφίδες έδωσαν ωραίο γευστικό αποτέλεσμα. Αναζητώντας κάτι που να δίνει σοκολατένια γεύση κατέληξα στα (μπαρουτοκαπνισμένα) cookies της φωτογραφίας τα οποία δεν πρέπει να κρίνετε από το ιδιαίτερα...σκούρο χρωματάκι τους! Μην παραπλανάστε, δεν είναι καμμένα, αντίθετα έγινα νοστιμότατα και επαναλήφθηκαν πολλές φορές ως κολατσιό για το σχολείο. Πιστέψτε με, για να το ζητάνε και να το ξαναζητάνε οι συμμαθήτριες της Νατάσας κάτι πρέπει να αξίζουν!  

Για την ποσότητα που βλέπετε (δηλαδή 16 μέτρια cookies) χρησιμοποίησα:
3 μέτριες ώριμες μπανάνες
1 φλιτζάνι του τσαγιού κουάκερ
2 κουταλάκια χαρουπάλευρο
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή
Αφού έλιωσα τις μπανανες πολύ καλά με ένα πιρούνι, πρόσθεσα όλα τα υπόλοιπα υλικά έτσι ώστε να πάρω έναν πηχτό "χυλό". Με ένα κουτάλι της σούπας έβαλα αντίστοιχη ποσότητα πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Κατόπιν τα έψησα για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Έτοιμα και υγιεινά!!
Ο τελευταίος μήνας ήταν δύσκολος και φορτωμένος, τόσο από υποχρεώσεις όσο και από ένα δυσάρεστο οικογενειακό θέμα. Δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ ούτε με τη μαγειρική ούτε και με πολλά άλλα που συσσωρεύτηκαν. Ελπίζω σε καλύτερες μέρες με πιο φωτεινή διάθεση (και πιο...καλοκαιρινό καιρό, μην ξεχνιόμαστε!).

4 σχόλια:

  1. Η ώριμη μπανάνα είναι εξαιρετική πρώτη ύλη για κάθε είδους "λιχούδικο αρτοπαρασκεύασμα" Αμαλία μου και πράττεις ορθά που την εκμεταλλεύεσαι!
    Όσο για τα δυσάρεστα "χτυπάνε ανελέητα", το τελευταίο διάστημα... όπως και η κακοκαιρία άλλωστε! Ελπίζω να περάσουν γρήγορα όλα.
    Χαιρετισμούς σου στέλνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελπίζω αν γίνεις γρήγορα καλά. Η "χαλασμένη" μπανάνα είναι σούπερ υλικό. εγω παίρω πάντα περισσότερες για κάτι τέτοιες συνταγές και το καλοκαίρι σε σμούθις και παγωτά του λεπτού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω κι εγώ οι καλύτερες ημέρες να έρθουν σύντομα :)
    Γιατί είναι βέβαιο ότι θα έρθουν!
    Πολύ μου αρέσει το χρώμα των μπισκότων σου... άκου εκεί μπαρουτοκαπνισμένα!! Το γέλασα πολύ πάντως!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι ωραια ιδεα!! αυτες οι λυσεις για τις ωριμες μπανανες πολυ καλες ;) υπομονη και ολα καλα θα πανε!! :) και καλυτερες μερεςθα ερθουν και ολα καλα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή