ΑΤΟΜΙΚΑ CHEESECAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Ένα εύκολο, πολύ εύκολο, γλυκάκι που βρίσκει μεγάλη απήχηση κυρίως στα παιδιά έκανα την προηγούμενη Κυριακή. 
Η αφορμή ήταν το κάλεσμα για φαγητό δύο συμμαθητριών της Νατάσας και των οικογενειών τους, κάτι που το επιθυμούσα και προσπαθούσα να το οργανώσω εδώ και πολύ καιρό αλλά όλο κάπου σκόνταφτε. Τελικά καταλήξαμε στην προηγούμενη Κυριακή και έτσι, χαρούμενη πια εγώ και ανυπομονώντας να καταπιαστώ με ένα μενού ευρείας αποδοχής που θα κάλυπτε τα γούστα ανθρώπων με τους οποίους δεν είχαμε ξαναβρεθεί εν ώρα φαγητού,  ρώτησα τη Νατάσα τι περίπου πιστεύει ότι θέλουν οι φίλες της να έχει το γλυκό της ημέρας. Η απάντηση ήταν μάλλον προφανής: σοκολάτα ή μερέντα (φυσικά!) και μπισκότα (πόσο...προβλέψιμο ε?). 
Άνοιξα τα βιβλία μου, χάζεψα στα διαδικτυακά λημέρια και μαζεύοντας ιδέες από εδώ και από εκεί κατέληξα σε πανεύκολα, γρήγορα και νόστιμα ατομικά cheesecakes  με μερέντα και μπισκότα Oreo σε ποτηράκια . 
Τα γλυκάκια αυτά αποτέλεσαν μεγάλο ατού της ημέρας, άρεσαν πολύ, εξαφανίστηκαν όλα (παρόλο που ήταν περισσότερα από τους καλεσμένους...μαθηματικό παράδοξο!) και φυσικά θα ξαναφτιαχτούν κατ'απαίτηση της μικρής οικοδέσποινας του σπιτιού μας.
Η παρασκευή τους είναι εξαιρετικά απλή:

Υλικά για 12 ποτηράκια
Ένα πακέτο μπισκότα Oreo
500 ml κρέμα γαλακτός πλήρης χτυπημένη σε σαντιγύ με 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
200 γρ τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1 μικρή μερέντα
Τρίβουμε στο μούλτι τα μισά μπισκότα της συσκευασίας και βάζουμε 2 κουταλιές από το μίγμα στον πάτο κάθε ποτηριού. Σε μπωλ ανάμιξης ενώνουμε με το μίξερ την έτοιμη σαντιγύ με το τυρί κρέμα (που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και να έχει μαλακώσει). Όταν ενσωματωθεί το τυρί προσθέτουμε και τη μερέντα. Χτυπάμε λίγο μέχρι να ενωθεί και αυτή. 
Αν χρησιμοποιήσουμε στενά ποτήρια (όπως έκανα εγώ) θα χρειαστούμε κορνέ ζαχαροπλαστικής για να βάλουμε την κρέμα μέσα σε αυτά, αν πάλι είναι πιο φαρδιά τα ποτήρια η κρέμα μπαίνει άνετα με ένα κουτάλι. Γεμίζουμε το ποτήρι με όση κρέμα θέλουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο. Λίγο πριν σερβίρουμε διακοσμούμε τα γλυκάκια με μισό μπισκότο Oreo.   

2 σχόλια:

  1. Εντάξει!
    Είδα cheesecake, μπισκότα και μερέντα και ενθουσιάστηκα Αμαλία μου :)
    Μου αρέσει πολύ και το σερβίρισμα σε κολονάτα ποτήρια, αμέσως μεταμορφώνει το γλυκό σε κομψό και εντυπωσιακό!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά τα ατομικά γλυκά πολύ τα αγαπώ.Φτιάχνεις όσα θέλεις τρως και δεν μένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή