ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Το ότι μου αρέσει πολύ ο σολομός το έχω δηλώσει επανειλημμένα. Με τα ψάρια γενικά δεν έχω και τις πιο αγαθές σχέσεις. Δεν τα απεχθάνομαι αλλά δεν τα λατρεύω κιόλας. Με το σολομό όμως έχω σχέση λατρείας και στην κατάψυξή μου πάντα υπάρχουν πολλές συσκευασίες έτοιμες προς κατανάλωση. Οι φίλοι μου δε, με πειράζουν συχνά για το γεγονός ότι στα εστιατόρια, τις περισσότερες φορές παραγγέλνω όποιο πιάτο υπάρχει σε σολομό. Μεγάλη αγάπη...
Έχω βάλει και στο παρελθόν σχετικές συνταγές, σολομό στο φούρνο,  σουβλάκια σολομού και σήμερα θα δούμε μαζί μία πρόταση για πολύ μυρωδάτη σαλτσούλα που ταιριάζει υπέροχα με το ροζουλί αυτό ψαράκι.
 Η σάλτσα αυτή μετατρέπει το απλό ψητό φιλέτο σολομού, σε κάτι ...λίγο πιο γκουρμέ και ιδιαίτερο! 
Τα υλικά για 4 φιλέτα σολομού είναι:
 Λίγο ελαιόλαδο (1-2 κουταλιές σούπας)
4 φιλέτα σολομού
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου
1-2 κλαδάκια δενδρολίβανο
Χυμός από 2 πορτοκάλια και λίγο ξύσμα
Χυμός από ένα λάϊμ
1 γεμάτη κουταλιά σούπας μέλι
Αλάτι, πιπέρι
Αλατοπιπερώνω τα φιλέτα του σολομού και σε αντικολλητικό τηγάνι, όπου έχω προσθέσει λίγο ελαιόλαδο, τα ψήνω μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζω από το τηγάνι και τα κρατάω κάπου ζεστά. Στο ίδιο τηγάνι (δεν αδειάζω το λάδι που έχει μείνει) σωτάρω το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Αφαιρώ το δενδρολίβανο και προσθέτω τους χυμούς πορτοκαλιού και λάιμ, το ξύσμα, και το μέλι. Ανακατεύω το μίγμα σε σχετικά δυνατή φωτιά (θέλει ελάχιστα λεπτά, δεν φεύγω από την κουζίνα!) μέχρι να μειωθεί σε όγκο και να μας δώσει μία πυκνή σάλτσα. Σερβίρω το σολομό και το περιχύνω με τη μυρωδάτη πορτοκαλοσαλτσούλα του.
* Η σάλτσα αυτή ταιριάζει πολύ με ρύζι μπασμάτι ή κουσκούς  αλλά και με λαχανικά, γενικώς το πιάτο μας είναι η επιτομή της ολιγοθερμιδικής διατροφής! 

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Αμαλία μου... ο σολωμός είναι από τα λίγα ψάρια που τρώω κι έτσι πρέπει να είναι ιδιαίτερα νόστιμος!! Πωπωωωω, τον λιμπίστικα!!! Σίγουρα τον απολαύσατε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάλι ενώ τρώω όλα σχεδόν τα ψάρια ο σολομός μου πέφτει βαρύς στο στομάχι. θα μπορούσα όμως να κλέψω τη σάλτσα για ένα άλλο φιλέτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πωπω τι νοστιμη σάλτσα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάθε συνταγή για σολομό είναι καλοδεχούμενη!
    Τα ψάρια τα συμπαθώ, αλλά μόνο όταν τα βρίσκω έτοιμα καθαρισμένα (από τη μαμά) :)
    Ο σολομός είναι το μόνο μάλλον ψάρι που μπορώ να διαχειριστώ και επιπρόσθετα μου αρέσει η γεύση του που είναι πιο ήπια.
    Η σάλτσα φαίνεται πολύ καλή πραγματικά και πρέπει να ταιριάζει πολύ όμορφα!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πέρασα να ευχηθώ "καλό μήνα" Αμαλία μου!! Να περνάτε καλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή