ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ

Φόρμα για ντόνατς δεν έχω αξιωθεί να πάρω ακόμα, δεν έχω ψάξει κιόλας για να είμαι ειλικρινής.
Επίσης δεν έχω πάρει αρκετά άλλα πράγματα που επιθυμώ/χρειάζομαι για την κουζίνα μου και τα "ζηλεύω", όπως π.χ.  η πολυσυζητημένη παγωτομηχανή ή μία πιο καλή γάστρα από αυτήν που έχω.
Από την άλλη δικαιολογούμαι για αυτή την αβλεψία: κάτι η κρίση που δεν επιτρέπει αγορές, κάτι η έλλειψη χώρου (γεμάτα τα ντουλάπια της κουζίνας), κάτι η έλλειψη χρόνου για έρευνα αγοράς, μένουν όλα ευσεβείς πόθοι. Προέχουν άλλες αγορές, πιο επείγουσες και επιτακτικές καθώς η μικρή μου μεγαλώνει και ψηλώνει τόσο γρήγορα που μέχρι να φορέσει τα καινούρια της αθλητικά αυτά έχουν ήδη...στενέψει (πραγματικό περιστατικό!).
Πάντως, παρόλο που δεν αξιώθηκα να αγοράσω φόρμα για ντόνατς, τη συγκεκριμένη συνταγή την έχω κάνει αρκετές φορές σε κλασσικές θήκες για μάφφινς. Τα ντόνατς φούρνου σημειώνουν επιτυχία όσες φορές τα έχω φτιάξει, που είναι αρκετές, αρέσουν πολύ και έχουν την κλασσική γεύση των ντόνατς αλλά με πολύ λιγότερες θερμίδες από τα κλασσικά. Γίνονται γρήγορα, εύκολα και σας τα συνιστώ θερμά! Βάλτε και τη χρωματιστή τρούφα όπως προτείνει η Χρύσα, τα ντόνατς σας θα γίνουν ακόμα πιο παιχνιδιάρικα και χαρωπά! 

3 σχόλια:

  1. Λοιπόν εμένα έτσι μου αρέσουν καλύτερα τα ντόνατς από ότι στην εν' λόγω φόρμα, Αμαλία μου.
    Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και με λίγη προσπάθεια πάρα πάνω να τους κάνεις και μια γεμισούλα...

    Λοιπόν οι πολλές συσκευές προσωπικά πια μ' "εκνευρίζουν". Με προβληματίζουν όταν θέλω να καθαρίσω ντουλάπια. Βαριέμαι το πολύ πλύσιμο...και πάει λέγοντας. Θέλω να κάνω λίγο πιο απλή τη ζωή μου! Πειράζει;

    Παγωτομηχανή δεν αγόρασα, αλλά μου την έκαναν δώρο. Μία μόνον φορά μπήκε σε χρήση γιατί απαιτεί ιδιαίτερο χώρο ο κάδος της για πάγωμα στην κατάψυξη και συνήθως δεν το έχω...

    Οπότε μην στεναχωριέσαι και με λιγότερες συσκευές μια χαρά μπορούμε να φτιάξουμε νοστιμιές στις κουζίνες μας.

    Καλό απόγευμα να έχετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχα τα ντόνατ Αμαλία μου!! Όσο για το ότι τα "μικρά" μεγαλώνουν κι έχουν συνεχώς ανάγκες το ξέρω καλά με τις μικρές μας!!! Η φόρμα των ντόνατς κι εμένα μου λείπει κι όλο λέω ότι θα την αγοράσω κι όλο πίσω μένει γιατί προκύπτει κάτι άλλο!! Τί να γίνει;;;; Όσο για παγωτομηχανή έχω μια μικρή αλλά δεν μου φαίνεται βολική!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμαλία μου, η αλήθεια είναι ότι έρχονται στιγμές που αναρωτιέμαι αν οι πολλές συσκευές / εργαλεία κλπ. απλοποιούν ή δυσκολεύουν τη ζωή μας :)
    Όταν ξεκίνησα να μαγειρεύω, έκανα αγορές για τις οποίες έχω πλέον μετανιώσει. Τώρα σκέφτομαι πολύ περισσότερο κάθε τι που αγοράζω για την κουζίνα μου και αξιολογώ αν και πόσο συχνά θα το χρησιμοποιήσω.
    Παρόλο που έχω παγωτομηχανή, τις περισσότερες φορές καταφεύγω σε συνταγές που δεν την απαιτούν :)
    Τα απαραίτητα είναι νομίζω ένα καλό μίξερ και ένα καλό μαχαίρι.
    Πολύ παιχνιδιάρικα τα ντόνατς και εφόσον προτείνονται τόσο από σένα όσο και από τη Χρύσα μας, είμαι σίγουρη ότι θα είναι φανταστικά!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή