ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ (ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ!) ΠΑΙΔΑΚΙΑ

Με αφορμή ένα παιδικό κάλεσμα που έκανα πρόσφατα για τη μικρή μου, λέω σήμερα να σας δώσω μία πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια! Γίνονται αφράτα και μαλακά, ανάρπαστα σε παιδάκια κάθε ηλικίας! Η παρακάτω ποσότητα είναι για περίπου 25 μεγαλούτσικα τυροπιτάκια.

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:
2 γιαούρτια στραγγιστά
1 κεσεδάκι (από τα γιαούρτια που θα χρησιμοποιήσουμε) ελαιόλαδο
1 μικρό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
λίγο αλάτι

Ανακατεύετε τα υλικά με κουτάλι (δεν χρειάζεται καν μίξερ!) και η ζύμη είναι έτοιμη. Για τη γέμιση μπορείτε να βάλετε όποιο τυρί θέλετε, εγώ πάντως για κλασσικά τυροπιτάκια μαμαδίστικα (!) βάζω 200 γρ. φέτα, 200 γρ. ανθότυρο και ένα αυγό.
Ανοίγετε ένα μπαλάκι ζύμης στην παλάμη σας, το πατάτε καλά να γίνει κύκλος και μετά βάζετε μέσα μία κουταλιά γέμιση. Το κλείνετε σαν μισοφέγγαρο. Τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Τα αλείφετε με χτυπημένο αυγό και τα ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Νοστιμότατα!

Σημείωση: Εξίσου νόστιμη είναι η ίδια ζύμη και για λουκανικοπιτάκια, δοκιμάστε τα! Γενικά είναι μία αφράτη ζύμη που της πηγαίνουν πολλά υλικά πχ. σπανάκι, ζαμπόν-τυράκι, μπεσαμέλ-κοτόπουλο κλπ. Αν τα φτιάξετε σε διαφορετικά σχήματα (πχ. μακρόστενα σπανακοπιτάκια, στρογγυλά κοτοπιτάκια κλπ) με μία ζύμη βγάζετε άνετα όλο το παιδικό πάρτυ!

6 σχόλια:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΕΨΑΧΝΑ ΖΥΜΗ ΑΦΡΑΤΗ! ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΛΗΡΗ ΖΥΜΗ (ΤΥΠΟΥ ΚΟΥΡΟΥ) ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΑΛΑΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ! ΝΑ ΚΑΝΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΑΠΛΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φυσικά και μπορούμε να βάλουμε απλό γιαούρτι, πρόσεξτε απλώς να μην είναι πολύ αραιό. Και μία συμπληρωματική συμβουλή για το στραγγιστό: βάλτε οποιοδήποτε θέλετε εκτός από Total γιατί το συγκεκριμένο είναι πολύ πηχτό και σκληραίνει τη ζύμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεωγράφος22/9/09 13:04

    Είχα μια πείνα.!!..Ακόμα θυμάμαι όταν τις προάλλες επέστρεφα στην Αθήνα απο ενα νησί και θυμήθηκα πως είχα μαζί μου τα φοβερά αυτά τυροπιτάκια της συνταγής που είχε φτιάξει η γυναίκα μου. Ηταν υπέροχα . Μαλακά. Γευστικά. Το τυρί ήταν γλυκό (δεν εμοιαζε με φέτα) ενω ολο το τυροπιτάκι δεν θρυμματιζόταν. Εξαιρετικά τυροπιτάκια . Διασκέδασα την πείνα μου με κάτι υγειινό και ευκολο. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχετε δοκιμασει μηπως με αλευρι χωρις γλουτενη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα ...τα συγκεκριμένα μπορεί να τα φάει και ένα παιδάκι 16 μηνών?? Έχουμε δοντακια και τρώει τα πάντα σχεδόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/2/19 14:28

      Ναι τα διδυμακια μου 15 μηνών τα τρωνε.
      Παιδι με παιδι διαφέρει φυσικα αλλα δοκίμασε

      Διαγραφή