PERFECT SCONES

Τα scones είναι από τα αγαπημένα μου ψωμάκια. Για όσους δεν τα ξέρουν, είναι βρετανικής προέλευσης ψωμάκια, ημίγλυκα, σφιχτής υφής (όχι αφράτα), τα οποία ταιριάζουν πολύ με μαρμελάδα και συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ, ή (πιο παραδοσιακά λόγω καταγωγής!) το τσάι! Επειδή έχω επισκεφτεί πολλές φορές τη Μ.Βρετανία, σας δίνω σήμερα μία αυθεντική συνταγή για scones που μου έδωσε η σπιτονοικοκυρά μου την πρώτη φορά που επισκέφθηκα το Λονδίνο. Είναι πολύ εύκολη και έχει λίγα υλικά!
Υλικά για 15 scones
- 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γρ. ζάχαρη
- 85 γρ. βούτυρο
- 180 γρ. απλό γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Μέσα σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και με το χέρι ανακατεύουμε το βούτυρο καλά, να δημιουργηθούν μεγάλα ψίχουλα ζύμης. Με ένα μαχαίρι προσθέτουμε το γιαούρτι και ενσωματώνουμε. Προς το τέλος ενώνουμε ελαφρά τη ζύμη με τα χέρια χωρίς να ζυμώσουμε πολύ. Πάνω σε επίπεδη επιφάνεια στρώνουμε χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος περίπου 3 εκατοστά. Με ένα φλυτζανάκι του καφέ κόβουμε κύκλους ζύμης και τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα πουέχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία για 10-12 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.

Τα scones τρώγονται με μαρμελάδα (γιατί δεν έχουν ιδιαίτερα γλυκιά γεύση) και οι βρετανοί τα συνοδεύουν και με κρέμα. It's tea time!!!

6 σχόλια:

  1. Πολύ όμορφα φαίνονται. Δεν έχω φάει ή φτιάξει ποτέ. Θα τα δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία τούτη η εκδοχή για συνοδευτικό ψωμάκι με το πρωϊνο Αμαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τα δοκιμάσεις big mama είναι εξάλλου πολύ εύκολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ Penelope! Πρόσφατα μάλιστα ήμουνα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο και μαζί με τον καφέ μας σέρβιραν ένα scone, πήγαινε πολύ ωραία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεωγράφος7/10/09 15:45

    Τα δοκίμασα!! Εξαιρετική μυρωδιά ετσι φρασκοψημένα οπως μου τα σερβίρισαν απ το φούρνο. Η πρώτη δοκιμή ηταν καλή: Ζεστά ψωμάκια με μια απροσδιόριστη γεύση. Αλλά μετά οταν βάλεις μαρμελάδα μεταμορφώνονται σε κάτι θεσπέσιο!! Φοβερό πρωινό ! Μπορώ να δοκιμάσω αρχικά 5-6 , να φάω αλλα τέσσερα και στο τέλος με μπόλικη μαρμελάδα(βερύκοκο, φράουλα, φρούτα του δάσους) πηγαίνεις στον παράδεισο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος28/1/13 00:39

    Thanks on your marvelous posting! I seriously enjoyed reading
    it, you could be a great author.I will make certain to bookmark your
    blog and definitely will come back very soon.
    I want to encourage continue your great writing, have a nice evening!
    Here is my webpage ; rent apartments in santa monica

    ΑπάντησηΔιαγραφή