ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΠΛΗΡΗΣ ΝΟΣΤΙΜΙΑΣ ΚΑΙ... ΘΕΡΜΙΔΩΝ!

Αν και η εποχή απαιτεί προσεγμένη διατροφή μια και το καλοκαίρι πλέον πλησιάζει, εγώ σήμερα θα σας δώσω μία πολύ νόστιμη αλλά ολίγον παχυντική συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα! Είχα χρόνια να τη φτιάξω αλλά το προηγούμενο Σάββατο που περίμενα παρέα είπα να την ξαναδοκιμάσω. Βγήκε πεντανόστιμη και τα δύο κομμάτια της φωτογραφίας ήταν τα μόνα που περίσσεψαν από ένα μεγάλο ταψί και ευτυχώς πρόλαβα να φωτογραφίσω! Είναι εύκολη στην παρασκευή και ενδείκνυται και για αρχάριες μαγείρισσες!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 δόση σάλτσα ντομάτας (εγώ βάζω 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα, 1 μικρό τριμμένο κρεμμύδι, 1 κύβο λαχανικών, αλατοπίπερο και ρίγανη και βράζω μέχρι να δέσει καλά η σάλτσα)
- 200 γρ. ζαμπόν σε κύβους
- 200 γρ. τυρί ένταμ ή γκούντα σε κύβους
- 200 γρ. τυρί κασέρι σε κύβους
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι γάλα
Λαδώνουμε τον πάτο μεγάλου πυρέξ και στρώνουμε από κάτω 5 φύλλα (λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα). Πάνω στο πέμπτο φύλλο στρώνουμε τη σάλτσα και μετά τους κύβους ζαμπόν-τυριών. Από πάνω στρώνουμέ άλλα πέντε φύλλα λαδωμένα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Σε μεγάλο μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και το γάλα και με αυτό το μίγμα περιχύνουμε ομοιόμορφα την πίτα. Την αφήνουμε μισή ώρα να ποτίσει καλά και μετά την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά. Δεν την κόβουμε αμέσως, πρέπει να την αφήσουμε τουλάχιστον ένα μισάωρο να σφίξει λίγο. Καλή σας όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/4/10 09:07

    Καλημέρα! Η ζαμπονοτυρόπιτα με παραπέμπει στα φοιτητικά μου χρόνια, τότε που τη φτιάχναμε συχνά και δεν ανησυχούσαμε για θερμίδες και δίαιτες! Αγαπημένη γεύση και τότε και τώρα! Ντόρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/4/10 18:03

    ένα βραβείο σε περιμένει στο blog mou
    www.tallamarh.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή