ΑΜΑΡΤΩΛΑ BROWNIES
160 γρ βούτυρο
4 αυγά
300 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
Για καλύτερο αποτέλεσμα, όπως σε όλα τα κέϊκ, κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ενώνουμε το μίγμα της λιωμένης κουβερτούρας στο μίγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ένα ορθογώνιο ταψάκι (ή το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος), αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει για τα καλά (αν θέλουμε βέβαια να το κάνουμε πιο σοκολατοενισχυμένο, γιατί είναι νοστιμότατο και άνευ γλάσου) φτιάχνουμε ένα ωραιότατο γλάσο με 200 γρ.κουβερτούρα, 100 γρ.κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο που λιώνουμε σε μπεν-μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και περιχύνουμε τα μπράουνις.
Επειδή οσονούπω έρχεται η Σαρακοστή και κάποιοι σύντομα θα νηστεύουν, λέω να μοιραστώ μαζί σας σήμερα μία πολύ νόστιμη, εύκολη, καθόλου νηστίσιμη και ... καθόλου light συνταγή για μπράουνις φουλ στη σοκολάτα με την προσθήκη γλάσου! Εγώ τα ετοίμασα, τα πακετάρισα (όπως βλέπετε στη φωρογραφία) και, ακολουθώντας το φωτεινό παράδειγμα της φίλης Penelope, τα μοίρασα! Προς αποφυγή κρίσης υπογλυκαιμίας που θα απέφερε ολέθρια αποτελέσματα στα ήδη επιβαρυμένα κιλάκια μου! Για μία δόση (δηλαδή ένα μέτριο ορθογώνιο ταψάκι) χρειαζόμαστε:
300 γρ κουβερτούρα 160 γρ βούτυρο
4 αυγά
300 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι
Για καλύτερο αποτέλεσμα, όπως σε όλα τα κέϊκ, κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύοντας απαλά με κουτάλα ενώνουμε το μίγμα της λιωμένης κουβερτούρας στο μίγμα με τα αυγά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη ένα ορθογώνιο ταψάκι (ή το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος), αδειάζουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε. Μόλις κρυώσει για τα καλά (αν θέλουμε βέβαια να το κάνουμε πιο σοκολατοενισχυμένο, γιατί είναι νοστιμότατο και άνευ γλάσου) φτιάχνουμε ένα ωραιότατο γλάσο με 200 γρ.κουβερτούρα, 100 γρ.κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά σούπας βούτυρο που λιώνουμε σε μπεν-μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει και περιχύνουμε τα μπράουνις.
ως επιρρεπής στην αμαρτία κατέφτασα πρώτη!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμε κόλασες πάλι!!!! ήμαρτον!
Λατρεμένο και με λιγότερα υλικά από όσα βλέπω μέχρι τώρα! Καταχωρήθηκε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα αμαρτωλά, εδώ σε μένα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυτυχώς που έχω φάει μεσημεριανό... γιατί θα "έλιωνα" τώρα μπροστά στην οθόνη μου :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι δεν θα ήταν από την αμαρτία αλλά από την σιελόροια Αμαλία μου.
Καλησπέρα! Χαίρομαι που βρήκα το μπλογκ σου γιατί έχουμε κοινή την αγάπη για το Παρίσι-:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα brownies σου είναι σκέτος πειρασμός. Γειά στα χέρια σου!
Σε καλώ για ένα κέρασμα και από το μπλογκοσπιτάκι μου. Tantekiki.blogspot.com
tha pw thn alhtheia.... nai... uparxei kai allo kainourio post gia mia kata ta alla eimai sigourh nostimh krema anana.... allad e mporw na antistathw sth skolata!!!!!!!! istoria m amartia m brownies!!! :P
ΑπάντησηΔιαγραφήTi omorfes.... Egw pali fan ths audrey..... :P
Kai na kapniza gia diakosmhtikes tha ths krataga pantws!!Tha fovomoun mh tis xalasw!!! :D:D
SignorinaTina
tha pw thn alhtheia.... nai... uparxei kai allo kainourio post gia mia kata ta alla eimai sigourh nostimh krema anana.... allad e mporw na antistathw sth skolata!!!!!!!! istoria m amartia m brownies!!! :P
ΑπάντησηΔιαγραφήTi omorfes.... Egw pali fan ths audrey..... :P
Kai na kapniza gia diakosmhtikes tha ths krataga pantws!!Tha fovomoun mh tis xalasw!!! :D:D
SignorinaTina
Όχι απλώς αμαρτωλά τα brownies σου. Σκέτη κόλαση!!!!!!!!! Τρελαίνομαι για σοκολάτα.
ΑπάντησηΔιαγραφή