Η ζέστη των τελευταίων ημερών απομακρύνει από την κουζίνα και ωθεί σε γρήγορες και απλές μαγειρικές λύσεις. Μία εξ΄αυτών είναι και η κλασσική ζαμπονοτυρόπιτα που τρώγεται πολύ ευχάριστα το βραδάκι στο μπαλκόνι με συνοδεία αναψυκτικού (για τους πιο μικρούς) ή μπύρας (για τους πιο μερακλήδες)! Χρησιμοποιούμε δύο έτοιμα φύλλα σφολιάτας για ευκολία και μόνο τα παρακάτω:
- 4 αυγά
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 300 γραμ. κίτρινα τυριά
- 250 γραμ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ
- 300 γραμ. κίτρινα τυριά
- 250 γραμ. ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
Βουτυρώνετε ένα ταψί και βάζετε μέσα το ένα φύλλο σφολιάτας.
Ρίχνετε από πάνω τα κίτρινα τυριά τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού, στρώνετε το ζαμπόν, κλείνετε με το δεύτερο φύλλο την πίτα στρίβοντας μέσα τις άκρες και ρίχνετε από πάνω το μίγμα από το γάλα εβαπορέ με τα αυγά που έχετε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρά. Το αφήνετε 15´.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε περίπου 25´ στους 200οC.
Ρίχνετε από πάνω τα κίτρινα τυριά τριμμένα στον τρίφτη του κρεμμυδιού, στρώνετε το ζαμπόν, κλείνετε με το δεύτερο φύλλο την πίτα στρίβοντας μέσα τις άκρες και ρίχνετε από πάνω το μίγμα από το γάλα εβαπορέ με τα αυγά που έχετε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρά. Το αφήνετε 15´.
Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε περίπου 25´ στους 200οC.
δεν είναι καιρός για μαγειρέματα με τέτοια ζέστη, οπότε ένα υπέροχο κομματάκι από τα χεράκια σου είναι καλοδεχούμενο!
ΑπάντησηΔιαγραφήστείλε μου το μέιλ σου, αν θέλεις, για να σου στείλω πρόσκληση για τα ιστολόγια που κλειδώθηκαν!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί και για τη ν ευκολία της συνταγής και για το μπαλκόνι με τη μπύρα. Τουλάχιστον όσο μας παίρνει ακόμη πριν αρχίσουν τα κρύα.
ΑπάντησηΔιαγραφή