CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Βγάλαμε επιτέλους πρωθυπουργό και λέω να κεράσω!!! Ελπίζω από δω και πέρα να καταφέρουμε να περιορίσουμε το διασυρμό της χώρας μας στο εξωτερικό και η νέα κυβέρνηση να αποδειχτεί άξια των κρίσιμων περιστάσεων. Επιφυλακτική είμαι βέβαια, δεδομένου του βεβαρυμένου πολιτικού παρελθόντος μας αλλά λίγη αισιοδοξία πάντα βοηθάει, αλλιώς, έτσι όπως τα ακούμε και τα λαμβάνουμε τα μηνύματα, θα έπρεπε να κλείσουμε πόρτες και παράθυρα, να κλειδωθούμε στα σπίτια μας και να περιμένουμε τη... συντέλεια του κόσμου! Θα παρατηρήσετε όμως πως δεν διάλεξα τυχαία τη συγκεκριμένη συνταγή σήμερα, καθώς μεταξύ των συστατικών της συμπεριλαμβάνεται και ένα γιαούρτάκι, επίκαιρο και συνάμα διαχρονικό όπλο εναντίον όλων αυτών που μας εμπαίζουν! Ως όπλο δε είναι σχετικά ανώδυνο, οικονομικό και συγχρόνως ωφέλιμο για το δέρμα!!! Τα υλικά για 10 περίπου cupcakes είναι :
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι γλυκού σόδα
120γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
2 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή 1 φακελάκι βανίλια
1 γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά
Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη σόδα.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε καλά με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα μαζί ωραία. Σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ και συνεχίζουμε απαλά με μια σπάτουλα.
Προσθέτετουμε τη βανίλια και το γιαούρτι, και τέλος ενώνουμε στο μίγμα όλα τα στερεά (αλεύρι κλπ.). Μοιράζουμε τις ειδικές χάρτινες θήκες για cupcakes (που υπάρχουν πλέον σε όλα τα super-markets) σε ένα ειδικό ταψάκι με υποδοχές και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 160 βαθμούς.
Αν θέλετε να φτιάξετε και μία νόστιμη κρέμα για πικάλυψη (frosting) θα χτυπήσετε με το μίξερ 300 γρ. τυρί κρέμα, 1 κούπα ζάχαρη άχνη, 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σκόνη.     

2 σχόλια: