ΝΕΚΤΑΡΙΝΙΑ ΣΕ ΑΚΡΩΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ

Μέσα στον καύσωνα των προηγούμενων ημερών κάποιοι άτυχοι μείναμε στην Αθήνα, κλεισμένοι μέσα στην τεχνητή δροσιά και αναλογιζόμενοι τη σκληρή μας μοίρα! Ζηλεύοντας μέχρι απελπισίας τους παραθεριστές! Το θετικό ήταν ότι η Αθήνα είναι κάπως πιο ανθρώπινη τον Αύγουστο, μετακινείσαι ευκολότερα, εξυπηρετείσαι καλύτερα και όλα είναι λίγο πιο ήρεμα. Αυτή την εβδομάδα φαίνονται κάπως πιο ευοίωνα τα πράγματα από πλευράς υψηλών θερμοκρασιών. Λίγες μέρες μου έμειναν ακόμα στο γραφείο (το οποίο θυμίζει κρανίου τόπο!) και ελπίζω από την Κυριακή και μετά να καταφέρω, παρά τις πολλές αντιξοότητες των τελευταίων μηνών που με χτυπούν αλύπητα, να κάνω μερικές μέρες διακοπές. Σας ζητώ να μου στείλετε μερικά θετικά κύματα για να πάνε όλα καλά (έτσι, για αλλαγή!!!).
Την προηγούμενη καυτή εβδομάδα, με έπιασε μία απογευματινή διάθεση για γλυκό αλλά δεν άντεχα να βγω έξω για ψώνια και έτσι άνοιξα το ψυγείο να ψαρέψω καμία καλή ιδέα. Η έρευνά μου δεν απέδωσε πολλά-πολλά κι έτσι αποφάσισα να αξιοποιήσω 5 νεκταρίνια ως εξής: τα έκοψα σε οκτώ φέτες το καθένα, έβαλα στο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί λίγο φρέσκο μυρωδάτο βουτυράκι και μέσα έριξα τα νεκταρίνια. Μόλις άρχισαν να κοχλάζουν, τα πασπάλισα με 4-5 κουταλιές καστανή ζάχαρη και τα άφησα σε χαμηλή φωτια μέχρι που ήρθαν και καραμέλωσαν. Τα κατέβασα από τη φωτιά, πρόσθεσα λίγη κανελλίτσα και ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (δικής μου παραγωγής!) και τα άφησα να κρυώσουν.

 

Μέχρι εκείνη την ώρα το παιδί μου δεν έδειχνε κανένα ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα, πφφφ, μου είπε, σκέτα φρούτα! Τι να κάνουμε για να γίνουν λίγο πιο ελκυστικά? Επειδή λοιπόν το μόνο που διαθέταμε στο ψυγείο ήταν τυρί Philadelphia (και μάλιστα light) και γιαούρτια, που δεν μας λείπουν ποτέ, χτύπησα μαζί ένα κουτάκι τυρί-κρέμα με ένα στραγγιστό γιαούρτι (2%). Γλύκανα το μίγμα με ζάχαρη άχνη και αρωμάτισα με βανίλια. Έτοιμη η ελαφριά κρέμα!
Μόλις κρύωσαν τα ροδάκινα τα έβαλα σε τέσσερα μπωλάκια, μοίρασα επάνω την κρέμα και μπήκαν στο ψυγείο. Όταν με το καλό κρύωσαν. έχω να σας δηλώσω ότι το προαναφερθέν παιδί δεν τα σνόμπαρε καθόλου, αντιθέτως τα καταβρόχθισε με μεγάλη ευχαρίστηση!

4 σχόλια:

  1. Amelie οι ιστόρίες μας συμπτίπτουν στην αρχή αλλά όχι στο τέλος, η δική σου έχει πιο...happy end! Για να εξηγηθώ, κι εγώ χθες είχα διάθεση για γλυκό, βρήκα παρόμοια υλικά στο σπίτι αλλά δεν σκέφτηκα να τα αξιοποιήσω έτσι όπως εσύ. Μου έδωσες ωραία ιδεά για σήμερα όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/8/12 12:05

    Πολύ νόστιμο! Το δοκίμασα! Ευχαριστώ για την πρόταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/9/12 10:53

    Εύκολο και νόστιμο γλυκάκι! Καλώς σε βρήκα Amelie! (Υ.Γ. ρώτησες για τα blueberries στο cookanfeed, ήθελα να σου στείλω email, δεν το βρίσκω κι έτσι απάντησα εκεί, υπάρχουν τώρα κι Ελληνικά) Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή