ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΙΤΣΑ

Οι συνταγές για ζύμη πίτσας είναι πολυάριθμες και σίγουρα όλοι μας έχουμε δυο-τρεις που έχουμε δοκιμάσει και προτιμάμε. Αυτή που κυρίως εγώ χρησιμοποιώ
είναι γρήγορη κι εύκολη για τον απλούστατο λόγο ότι, όταν μας έρθει η όρεξη για πίτσα... δεν μπορούμε να περιμένουμε πολύ! Η συνταγή αυτής της ζύμης είναι της φίλης και συναδέλφου Αγγελίνας και είναι δοκιμασμένη πολλές φορές. Για ένα ταψί χρειαζόμαστε:
1 Φαρίνα Γιώτης μπλε new των 500 γρ. (αν βέβαια δεν βρείτε φαρίνα μπλε, βάλτε κάποιο άλλο αλεύρι για ζύμη πίτσας)
1 φακελάκι μαγιά
1 1/4 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
Λίγο λιγότερο από 1/2 κούπα λάδι
Βάζουμε σε μια λεκανίτσα το αλεύρι, τη μαγιά που έχουμε διαλύσει στο χλιαρό νερό, το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε τα υλικά και σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα για ½ ώρα. Παίρνουμε ένα ταψί, το λαδώνουμε και απλώνουμε τη ζύμη εγώ συνήθως στρώνω το ταψί με χαρτί κουζίνας και την απλώνω πάνω, έτσι γλυτώνω το λάδωμα και η πίτσα ξεκολλάει αμέσως!).
Για να μην φτιάχνουμε σάλτσα και... καθυστερούμε, τρίβουμε μία ντοματούλα στο τρίφτη, την ανακατεύουμε με λίγη κέτσαπ και είμαστε έτοιμοι! Στρώνουμε πάνω στη ζύμη την αυτοσχέδια σάλτσα και λίγη ρίγανη, κόβουμε όποιο αλλαντικό μας αρέσει (παρακάτω βλέπετε τη Νατάσα εν ώρα τεμαχίσματος μερικών λουκάνικών γαλοπούλας), τα αραδιάζουμε πάνω στη σαλτσούλα και τελειώνουμε με κίτρινο τυρί.
Ψήνουμε την πίτσα μας στους 200 βαθμούς, στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, για περίπου 30 λεπτά.

7 σχόλια:

  1. Πραγματικά σωτήρια λύση για ξαφνικές και μεγάλες πείνες!
    Καλή εβδομάδα Αμαλία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εύκολη και νόστιμη Βασούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερμιόνη εμείς είμαστε ένθερμοι οπαδοί της πίτσας (δυστυχώς!!!). Καλή εβδομάδα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. E, τι πιο γρήγορο να ζητήσει κανείς, Αμαλία μου!
    Αλλά φαντάζομαι ότι μιλάς για αντικολλητικό χαρτί έτσι, όχι χαρτί κουζίνας (και ζητώ συγγνώμη προκαταβολικά για την μικρή μου παρατήρηση).
    Γιατί το χαρτί κουζίνας δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, αντικολλητικό εννοώ, μου έχει κολλήσει και το λέω χαρτί κουζίνας γιατί έχω μία συγκεκριμένη μάρκα που το αναγράφει ετσι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή