ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ

Τρίγωνα, κάλαντα, μες στη γειτονιάαααα! Όλοι μαζί το τραγουδάκι, ένα-δύο-τρία φύγαμε! Όπως διαπιστώνετε μπήκα για τα καλά στο πνεύμα των εορτών και έτσι, μετά τη διακόσμηση του σπιτιού, ήρθε και η ώρα για λίγη εορταστική ζαχαροπλαστική. Αφορμή γι αυτό στάθηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του σχολείου της Νατάσας. Εγώ που λέτε, για να μιλήσω με πάσα ειλικρίνεια, δεν είχα καμία διάθεση, ελλείψει χρόνου, να συνεισφέρω μαγειρικά. Έλα όμως που το παιδί μου με στραβοκοιτούσε από τη στιγμή που μου ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να ανασκουμπωθώ και όσο περνούσαν οι μέρες της διορίας γινόταν όλο και πιο επικριτικό! Έκανα την ανάγκη φιλοτιμία που λέτε και ένα απόγευμα αποφάσισα να συνδράμω με πολύχρωμα, γιορτινά κουλουράκια. Χρησιμοποίησα την ακόλουθη συνταγή του Στ. Παρλιάρου:
250 γρ.βούτυρο αγελάδας
250 γρ.καστανή ζάχαρη
75 γρ.λευκή ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας γάλα
1 αυγό
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Χτυπάμε καλά με το μίξερ το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και εύπλαστη. Την αφήνουμε για ένα μισάωρο στην άκρη. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε με πλάστη τη ζύμη σε πάχος περίπου 2 εκατοστά. Με χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ κόβουμε μπισκότα και τα βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και τα βγαζουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.
Αφού κρυώσουν καλά-καλά , φτιάχνουμε το γλάσο με: 200 γρ. άχνη ζάχαρη, το ασπράδι από ένα αυγό και 1 κουταλιά σούπας λεμόνι, τα οποία ανακατεύουμε σε ένα μπωλ μέχρι να γίνουν μία παχύρευστη μάζα. Χωρίζουμε το γλάσο σε μπωλάκια μικρά και χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής. Με το πινέλο παίρνουμε γλάσο και αλείφουμε τα μπισκοτάκια. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τα στολίσουμε με κουφετάκια, πολύχρωμα τρουφάκια, σταγόνες σοκολάτας κλπ. (Να επισημάνω ότι επειδή εγώ μέχρι να φτάσω σε αυτό το στάδιο κουτουλούσα από τη νύστα, τα μπισκοτάκια μου παρέμειναν απλά πολύχρωμα και δεν στολίστηκαν επαρκώς!)

4 σχόλια:

  1. Για "νυσταγμένη δημιουργό" μια χαρά τα κατάφερες Αμαλία!
    Και του χρόνου με περισσότερη δύναμη και λιγότερη νύστα, μιας και τα παιδιά μας το "απαιτούν" καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου αρέσουν πάρα πολύ τα χρώματα που χρησιμοποίησες! Είναι τόσο χαρούμενα! Και φυσικά, άκρως χριστουγεννιάτικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ Πηνελόπη, τα "σκασμένα" είναι ακούραστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sundayspoon είπαμε να τα κάνουμε έξτρα-παιδικά και το παρακάναμε στα χρώματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή