ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΕΞΠΡΕΣ

Αυτή η απλή και εύκολη εκδοχή της σπανακόπιτας αφιερώνεται στην Αγγελική από το blog Οι Σκέψεις μου. Παρακάλεσε λοιπόν η Αγγελικούλα να βάλουμε και κάποια συνταγή πιο ελαφριά που να ενδείκνυται για δίαιτα. Αυτό κάνω σήμερα! Μία σπανακόπιτα light και πολύ εύκολη. Το μόνο που πρέπει να ετοιμάσουμε είναι η γέμιση, την οποία παρασκευάζουμε με τον κλασσικό τρόπο, εγώ τουλάχιστον ζεματάω ελαφρά το σπανάκι (εκτός αν χρησιμοποιήσω κατεψυγμένο οπότε απλώς το ξεπαγώνω) και κατόπιν το σωτάρω λίγο στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτω 1-2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο και τα φέρνω όλα μια-δυο βόλτες μέχρι να μαραθούν. Αλατοπιπερώνω (με προσοχή το αλατάκι γιατί θα βάλουμε και φέτα) και κατεβάζω από τη φωτιά. Εκεί αρχίζει το εύκολο κομμάτι: παίρνω μία μεγάλη αραβική πίτα, την τοποθετώ σε στρογγυλό ταψάκι πάνω σε χαρτί ψησίματος και απλώνω το μίγμα του σπανακιού. Από επάνω ρίχνω ένα χτυπημένο αυγό και τρίβω λίγη φέτα.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε με άλλη μία αραβική πίτα την οποία αλείφουμε από πάνω με λίγο λαδάκι. Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο (γιατί η αραβική ψήνεται αμέσως, ξεραίνεται και θρυμματίζεται αν δεν βάλουμε αλουμινόχαρτο) και ψήνουμε στο φούρνο για μισή ωρίτσα. Απολαμβάνουμε την ωραιότατη παραδοσιακή μας σπανακόπιτα χωρίς τύψεις, ενοχές και κόπο!

7 σχόλια:

  1. Ευρηματική!!
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω! Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να φτιάξω πίτα με αραβική πίτα αντί για φύλλο ή ζύμη! Πραγματικά πρώτη φορά το βλέπω και με εξέπληξε! Θα το δοκιμάσω-έτσι κι αλλιώς τις χρησιμοποιώ συχνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε τι ωραία και πρακτική σκέψη ήταν αυτή Αμαλία μας! Για γρήγορες χορτόπιτες ότι πρέπει :-))
    Τελευταίως εγώ την έχω "καταβρεί" με τα περέκ τα οποία έχουν μια παρόμοια λογική και ετοιμάζονται πολύ εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μας έστειλες με τη χρήση της αραβικής πίτας αντί για φύλλο!
    Πολύ φοβερή ιδέα, κατοχυρώνεται!!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πανέξυπνο και σίγουρα με πολύ νόστιμο αποτέλεσμα! Εύγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ έξυπνη η χρήση αραβικής πίτας αντί φύλλου! Μ'αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή