Καλή Τσικνοπέμπτη! Σε κάποιους αρέσει η σημερινή γιορτή, σε κάποιους όχι, αλλά ημερολογιακά όπως και να΄χει σήμερα, 7 Μαρτίου 2013 είναι Τσικνοπέμπτη. Υποθέτω όλοι (ειδικά οι διαμένοντες στην Αθήνα) έχουμε να θυμηθούμε μία ιστορία...ταλαιπωρίας που να αφορά στη συγκεκριμένη μέρα. Η δικιά μου αντίστοιχη ιστορία διαδραματίστηκε τα...αρχαία χρόνια, τότε που ήμουνα φοιτήτρια. Με την παρέα μου τριγυρνούσαμε μάταια επί 3-4 ώρες σε όλα τα σουβλατζίδικα/ταβέρνες/μεζεδοπωλεία της ευρύτερης περιοχής (να επισημάνω σε αυτό το σημείο ότι κανένας εξ ημών δεν διέθετε αυτοκίνητο, οπότε περπατούσαμε επί ώρες και ώρες!) και τελικά καταλήξαμε κατάκοποι να τρώμε...μπισκότα από το περίπτερο! Τότε ορκίστηκα ότι δεν θα ξαναβγώ βράδυ Τσικνοπέμπτης και έκτοτε το τήρησα. Φέτος, με τους συναδέλφους στο γραφείο έχουμε κάνει τα κουμάντα μας και σχεδιάζουμε το μεσημέρι να εκδράμουμε προς παρακείμενη ταβέρνα μετά μουσικής. Σας εύχομαι να τσικνήσετε κι εσείς όπως θέλετε, με κρέας, με ψάρι, με λαχανικά, με ό,τι τέλος πάντων σας αρέσει!
Πριν λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου μία πανεύκολη συνταγή για γρήγορα γεμιστά ψωμάκια που γίνονται στο άψε-σβήσε! Τα τιμήσαμε δεόντως. Για 10-15 μικρά ψωμάκια τα υλικά είναι:
- 1 φλυτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 2 κουταλάκια αλάτι
- 2 κουταλάκια μπέκιν πάουντερ
- αλεύρι (όσο σηκώσει)
- κυβάκια κίτρινο τυρί ή φέτα ή ζαμπόν-λουκάνικο ή ελιές χωρίς κουκούτσι κλπ.
Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύυμε το λάδι και το χυμό. Προσθέτουμε το αλάτι και το μπέκιν. Λίγο-λίγο προσθέτουμε αλεύρι μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη. Παρίνουμε ένα μιρκό μπαλάκι ζύμης, το πλαταίνουμε και στη μέση βάζουμε ό,τι επιλέξουμε για γέμιση. Κλείνουμε τη ζύμη σχηματίζοντας μπαλάκι και αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί φούρνου. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε Αμαλία μου, ένα ψωμάκι, μου αρέσει που είναι με χυμό! Θα του βάλω και λίγο τυράκι μέσα και με αυτό θα την βγάλω σήμερα...μιας και κάτι δεν πάει καλά με τα "έσω" μου.
Καλή Τσικνοπέμπτη σου εύχομαι.
Καλή Τσικνοπέμπτη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέτοιες ιστορίες Τσικνοπέμπτης, να γυρνάς ώρες ολόκληρες να βρεις ταβέρνα να φας, είναι κλασικές της σημερινής μέρας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά να περάσετε σήμερα στο γραφείο κι είμαι σίγουρη ότι τα ψωμάκια θα γίνουν ανάρπαστα!
Τι εύκολα που είναι αυτά τα ψωμάκια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧωρίς αναμονή, ιδανικά για τις ξαφνικές πείνες λοιπόν!
Χτες το βράδυ έφτιαξα και την ελαφριά σοκολατένια μους με γιαουρτάκι! Υπέροχη, ήταν τέλεια για την ξαφνική υπογλυκαιμία του συζυγούλη!
Φιλιά πολλά!
Περαστικά Πηνελοπάκι! Δοκίμασέ τα τα ψωμάκια και είμαι σίγουρη ότι θα τα παραλλάξεις με μεγάλη επιτυχία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ Ξανθή μου! Καλή ήταν όντως η Τσικνοπέμπτη, ωραία περάσαμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία περάσαμε crispy, πήγαμε σε μία παραδοσιακή ταβέρνα στο...σκληρό κέντρο της Αθήνας (κάτω από την Ομόνοια), φαγητό καταπληκτικό και ωραία μουσική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕρμιόνη πολύ χαίρομαι που σου άρεσε η μους! Κάποια στιγμή δοκίμασε και τα ψωμάκια, είναι πανεύκολα και σηκώνουν πολλούς πειραματισμούς (πχ να προσθέσεις στη ζύμη ρίγανη ή κάποιο άλλο μυρωδικό).
ΑπάντησηΔιαγραφήμα τι πεντανοστιμα!το κρατω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑ, πρέπει να είναι υπέροχα! Και φτιάχνονται τόσο εύκολα! Καταχωρείται η συνταγή για μελλοντική χρήση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά!
Κράτα το cook, κράτα το!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑναστασία είναι πανεύκολα, άρα παντός καιρού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι εύκολα ψωμάκια! Καλώς σε βρήκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλωσόρισες mommyinhappiness!
ΑπάντησηΔιαγραφή