ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΕΚΔΟΤΑΚΙ!

Δύο γυναίκες συζητούν...

- Κάνω πολύ αυστηρή νηστεία. Ούτε σεξ ούτε τίποτα.
- Μα, χθες σε είδα μ' εκείνο το ναύτη...
- Αυτός δεν πιάνεται... Είναι θαλασσινό!!!
Χαχαχα, πλάκα δεν έχει αυτό το μίνι-ανεκδοτάκι? Το διάβασα πρωί-πρωί και γέλασα! Η ώρα είναι 8.50 και εγώ είμαι ήδη στο γραφείο εδώ και ...δύο ώρες! Ναι, ναι, ούτε το γάλα αν μοίραζα δεν θα έπιανα τόσο νωρίς δουλειά, ας όψεται η κατάσταση, η περιβόητη κρίση και το κακό κάρμα που ξεπληρώνω σε αυτή τη ζωή! Σίγουρα κάποιες αμαρτίες από προηγούμενες ζωές μου ξεπληρώνω στην παρούσα ζωή. Ίσως κάποιον αδίκησα, κάποιον δολοφόνησα, κάποια τράπεζα λήστεψα, δεν ξέρω, πάντως κάτι έκανα, αυτό σας το υπογράφω καθότι είναι η μόνη εξήγηση για όσα κατά καιρούς τραβώ! 
Αφού λοιπόν ήρθα στο...εξωτικό μου γραφείο, τακτοποίησα κάποιες εκκρεμότητες που έμειναν από χθες, έβγαλα φωτοτυπίες, έδωσα έγγραφα για το ταχυδρομείο και ενημέρωσα καταστάσεις προσωπικού, ήρθε η ώρα για ένα διαλλειματάκι. Μηλοπιττάκια κάναμε για να συνοδεύσουμε το πρωινό μας καφεδάκι, μία συνταγή της Βέφας Αλεξιάδου που τη θυμάμαι αραιά και πού. Και ειδικά σήμερα, που σχεδόν όλοι οι συνάδελφοι είναι ήδη σε πασχαλινή άδεια και βολοδέρνω σε ένα αρκετά ήσυχο γραφείο (αν και τα τηλέφωνα χτυπάνε αδιάκοπα τα άτιμα και θυμίζω τη Βλαχοπούλου σε εκείνη την ελληνική ταινία που μιλούσε συγχρόνως σε 3-4 γραμμές!), τα μηλοπιτάκια είναι μία...ωραιότατη παρέα για να ξεχάσω τη μοναξιά μου και να παρηγορηθώ γλυκά!

Τα υλικά είναι:
Για τη ζύμη
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (όχι λυωμένο)
4-5 κουταλιές γιαούρτι
Για τη γέμιση
4 μεγάλα μήλα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλιές μαύρη (κατά προτίμηση) ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σ' ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το τρίβουμε με το αλεύρι ανάμεσα στα δάχτυλά μας, να σχηματισθούν χοντρά τρίμματα. Ρίχνουμε το γιαούρτι και ζυμώνουμε με τα δάχτυλα ελαφρά, μαζεύοντας το μίγμα σε μπάλα. Δεν το ζυμώνουμε πολύ, μόνο τόσο, όσο χρειάζεται να ξεκολλήσουν τα τρίμματα από τα τοιχώματα του μπολ και να μην κολλούν στα δάχτυλά μας. Σκεπάζουμε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε  να μείνει μισή ώρα στο ψυγείο. Όσο περιμένουμε, βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα τα μήλα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε σε σχετικά χαμηλή φωτιά μέχρι το μίγμα να γίνει σαν μαρμελάδα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε κι ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Χωρίζουμε τη ζύμη σε περίπου 20 μπαλάκια. Σε κάθε μπαλάκι σχηματίζουμε ένα βαθούλωμα στο κέντρο και ανοίγουμε με τα δάχτυλά μας. Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση και την κλείνουμε μέσα, πατώντας με τα δάχτυλα τις άκρες, να κολλήσουν. Βάζουμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί στρωμένο με χαρτί κουζίνας, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις βγουν από το φούρνο, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
 

4 σχόλια:

  1. Υπέροχα τα μηλοπιτάκια σου! Γεια στα χέρια σου! Κουράγιο και υπομονή! Θα έρθουν και οι αργίες!!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμαλία μου, η καλύτερη μου είναι όταν είμαι ψιλομόνη μου στο γραφείο! Ηρεμία, ησυχία και κάνω μια χαρά τη δουλίτσα μου!
    Ωραιότατα τα μηλοπιτάκια σου, νομίζω ότι μια χαρά παρηγορήθηκες ε;;
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμ!Νοστιμότατα φαίνονται τα μηλοπιτάκια σου!!!!
    Καλή Ανάσταση Αμαλία μου, με υγεία και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλο το ανεκδοτάκι!
    Πολυ νοστιμα τα μηλοπιτακια σου.
    Καλή Ανάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή