ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Στις φετινές μου διακοπές επισκέφθηκα για ακόμα μια φορά, το Παρίσι. Καμία πρωτοτυπία μέχρι εδώ, καθώς έχω πάει τόσες φορές που τιμής ένεκεν θα μπορούσε κι αυτός ο δήμαρχος να μου απονείμει ένα τίτλο τιμής βρε παιδί μου! Κάτι σαν "επίτιμος επισκέπτης της πόλης" παραδείγματος χάριν! Η μόνη διαφοροποίηση αυτή τη φορά ήταν ότι στο ταξίδι είχα μαζί και τη μικρή μου, η οποία προετοιμαζόταν όλο το χειμώνα για την πρώτη της επαφή με τη γαλλική κουλτούρα με μεγάλο ζήλο: από τα απλά κόμικς έκανε...διδακτορική διατριβή στον Αστερίξ, αντί για μάφινς και κέϊκ ζητούσε συνέχεια croissants και macarons (με την αντίστοιχη προφορά), με έβαζε να της διηγούμαι την ιστορία των Λουδοβίκων με ιδιαίτερη έμφαση στη Μαρία-Αντουανέττα και γενικώς περίμενε εναγωνίως τη στιγμή που θα πατούσε στο γαλλικό έδαφος. Επειδή όμως δεν παύει να είναι ένα μικρό παιδάκι, είχα φροντίσει, εκτός από τα κλασσικά παρισινά αξιοθέατα, να βρω και εναλλακτικές προτάσεις που θα εντυπωσίαζαν ένα μικρό παιδί. Διότι, καλά τα μουσεία και οι πινακοθήκες, αλλά πόσο πολιτισμό πια να αντέξει ένα οχτάχρονο? Και τόσο που έντεξε θαύμα ήταν! Ένα ενδιαφέρον μουσείο που βρήκα, ήταν και το μουσείο της σοκολάτας, άρεσε πολύ και στους μεγάλους και στους μικρούς.
Εκεί, παρουσιαζόταν η ιστορία της σοκολάτας και η παρασκευή της, με τα αντίστοιχα σκεύη και εργαλεία. Για τα παιδιά υπήρχε επιπροσθέτως και ένα παιχνίδι με αυτοκόλλητα και κούκλες Playmobil που τα έκανε να παρακολουθούν όλα τα εκθέματα με μεγάλη προσοχή, έτσι ώστε να κερδίσουν στο τέλος ένα ...νόστιμο βραβείο!
 
Πλάκες σοκολάτας με πολλούς συνδυασμούς!
Σοκολατάκια κάθε είδους
Σοκολατένια άνθη! Το ωραιότερο μπουκέτο!
Παλιά και πολύτιμα σερβίτσια σοκολάτας
Πορσελάνινες θήκες για σοκολατάκια
...απολαμβάνοντας το σοκολατένιο βραβείο!

7 σχόλια:

  1. Μήπως είδες αν είχαν κενές θέσεις εργασίες για επίσημους δοκιμαστές προϊόντων ή κάτι ανάλογο ;;;

    Πολύ θα μ' ενδιέφερε μια καριέρα σ' αυτόν τον τομέα ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα, νομίζω Αγγελική οτι παρόμοια θέση θα ήταν περιζήτητη!!!! Θα πήγαινα κι εγώ τρέχοντας, έστω και μόνο για το...interview, κάτι δεν θα δοκιμάζαμε κι εκεί για να...τεστάρουν τις γνώσεις μας???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαντάζομαι τον Θ. στην θέση της Νατάσας σου, Αμαλία, και έχω πεθάνει στο γέλιο.
    Θα ήταν ικανός, να διασχίσει όλο το μουσείο σε 3 λεπτά προκειμένου να πάρει το έπαθλο!!
    Καλό βράδυ και καλή Σχολική Χρονιά και στις δυο σας φυσικά :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επιθυμία μας για επίσκεψη στο Παρίσι είναι μεγάλη και ελπίζω να είμαστε καλά ώστε να το πραγματοποιήσουμε.
    Πολύ καλή πρόταση η επίσκεψη αυτού του μουσείου.
    Καλή σχολική χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πηνελόπη, μη νομίζεις ότι η Νατάσα έκανε περισσότερο χρόνο, τρέχοντας πήγαινε κι αυτή! Φαίνεται και από το ύφος της στη φωτογραφία, η υπέρτατη ικανοποίηση! Ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξανθή, εύχομαι να είσαστε πάντα καλά και να πραγματοποιήσετε σύντομα όσα ονειρεύεστε! Το μουσείο ήταν πραγματικά ενδιαφέρον και πλήρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οκ νομίζω ότι θα μπορούσα να μένω μέσα σε αυτό το μουσείο!
    Τα συγχαρητήρια μου στη μικρή κυρία για το έπαθλο!
    Άξια!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή