Η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ

Υποθέτω ότι οι περισσότερες (αν όχι όλες) εξ υμών είσαστε πολυάσχολες. Τρέχετε από το πρωί ως το βράδυ (εννοώντας κυριολεκτικά τη μαύρη νύχτα) για να προλάβετε να ανταποκριθείτε στις άπειρες υποχρεώσεις της ημέρας. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους περισσότερους άντρες αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων, εκτός φωτεινών εξαιρέσεων, εκείνοι δεν ασχολούνται συστηματικά με τη μαγειρική οπότε δεν τους αφορά και τόσο το θέμα. Εμάς όμως που μας καίει (και μας τσουρουφλίζει κιόλας τολμώ να πω!) το θέμα του χρόνου που δεν φτάνει ποτέ, μας είναι ιδιαίτερα πολύτιμες κάποιες γρήγορες λύσεις.
Μια εξαιρετική λύση είναι η σημερινή ζύμη ταρτας που ετοιμάζεται σε 5 λεπτά (χρονομετρήστε και θα δείτε) και δεν χρειάζεται "ξεκούραση" ή άλλη αναμονή. Γίνεται δε πανεύκολα στην κατσαρόλα και χρησιμοποιείται και για αλμυρές και για γλυκές τάρτες. Η...μαγική αυτή ζύμη χρειάζεται τα ακόλουθα λιγοστά υλικά (η δόση είναι για σχετικά μικρή ταρτιέρα, αν έχετε μεγαλύτερη κάντε την μιάμιση φορά)
200 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
1 πρέζα αλάτι ή ζάχαρη (ανάλογα τη χρήση της ζύμης)
8 κουταλιές σούπας νερό
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και το βούτυρο και τα ζεσταίνουμε μέχρι το βούτυρο να λυώσει εντελώς. 'Οταν γίνει αυτό, κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το αλάτι και το αλεύρι όλο μαζί. Ενώνουμε σε ζύμη με ξύλινη κουτάλα και στο τέλος με το χέρι μας σχηματίζουμε μία μπάλα ζύμης. Στρώνουμε την ταρτιέρα ή το ταψάκι μας με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε τη ζύμη. Έτοιμη για να τη γεμίσουμε με ό,τι έχουμε πρόχειρο στο σπίτι! Εύκολη ε???

7 σχόλια:

  1. Γεια σου Αμελί!
    Είχα σκοπό αυτό το φθινόπωρο ανάμεσα σε άλλα να ασχοληθώ σοβαρά με τις χειροποίητες ζύμες για πίτες. Με πρόλαβες και μου διευκολύνεις τη ζωή- έχω ένα θέμα με τις ζύμες γενικώς!
    Καλή εβδομάδα από αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύκολη φαίνεται! Έχει και βουτυράκι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω ότι πιο εύκολη δεν γίνεται Αμαλία μου!
    Θα δοκιμαστεί προφανώς!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου, ρε Αμαλία !!! Γι' αυτό σε πάω !!! Γιατί μας δίνεις τέτοιες ωραίες και εύκολες συνταγές, που μπορούν και τις ακολουθούν και οι άσχετες ... ... ... ... εεεεεεεε, οι πολυάσχολες ήθελα να πω :-), σαν κι εμένα !!!

    Φιλιά πολλά και Καλή Εβδομάδα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θυμίζει λίγο στην διαδικασία τη ζύμη για τα σού και επειδή αυτή γίνεται πολύ νόστιμη, φαντάζομαι πως και η δική σου Αμαλία μου, θα ήταν εξίσου νόστιμη, όσο και εύκολη :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανεύκολη, Αμαλία μου! Και φαντάζομαι ότι θα είναι και πολύ νόστιμη!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή