ΣΟΚΟΛΑΤΟΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

 
Όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία τόσο με καταλαμβάνει η ανάγκη για διακοπές. Και όσο με πιάνει η μανία για διακοπές, τόσο αυτές ΔΕΝ διαφαίνονται στον ορίζοντα!  Εκεί που πιστεύω πως άρχιζω να μειώνω τις εκκρεμότητες, να τες πάλι μπροστά μου τόσες και άλλες τόσες. Θεωρητικά το καλοκαίρι έχει πιο χαλαρούς ρυθμούς, πρακτικά προς το παρόν ζω σε ρυθμούς χειμώνα και φως δεν βλέπω!
Έχω να καταθέσω δημόσια ότι μπαίνει ο Ιούλιος κι εγώ δεν έχω μπει ακόμα στη θάλασσα. Όχι γιατί περιμένω να..ζεστάνουν τα νερά, όχι γιατί περιμένω να...χτίσω κορμί θανατηφόρο, όχι γιατί σνομπάρω τις κοντινές παραλίες, ούτε γιατί περιμένω να αγοράσω το μπικίνι που θα με μεταμορφώσει σε αναδυόμενη καλλονή! Ο λόγος είναι πεζός και τετριμμένος: έλλειψη χρόνου, tres banal!
 
Αφού λοιπόν ο χρόνος είναι πολύτιμος και λιγοστός, πάλι με σώζουν οι γρήγορες και εύκολες συνταγές. Εδώ δεν έχουμε χρόνο να χαρούμε ένα από τα λίγα πράγματα που δεν μας έκοψε η κρίση, την θαλασσίτσα μας, θα έχουμε για να μαγειρεύουμε με τις ώρες? Όχι και πάλι όχι!
 
Μπισκοτάκια σοκολατένια, γρήγορα, υγιεινά, νόστιμα, νηστίσιμα, με απλά υλικά και γρήγορη εκτέλεση. Σας είπα όλα τα προτερήματά τους μαζεμένα και δίνω αμέσως τη συνταγή (την οποία από κάπου βρήκα χωρίς να σημειώσω την πηγή, αν την δει κάποιος και την αναγνωρίσει ως δική του ας μη με παρεξηγήσει, δεν έγινε εξεπιτούτου!):
 
Υλικά (γίνονται 3 ταψιά μπισκότα):
1/2 κούπα (125 γρ.) μαργαρίνη
1 κούπα καλαμποκέλαιο
3/4 κούπας χυμό πορτοκαλιού
1/2 κ.γλ. σόδα
3 κ.σ. κονιάκ
1 κούπα ζάχαρη
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2-3 κ.σ. κακάο
1 κούπα τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή σταγόνες κουβερτούρας
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη (που έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου για λίγη ώρα) μαζί με το καλαμποκέλαιο και τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού και, αμέσως, προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα εναλλάξ με το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ σε χαμηλωμένη ταχύτητα. Προσθέτουμε το κονιάκ και το υπόλοιπο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο ανακατεύοντας για λίγο ακόμα με το μίξερ. Την τελευταία κούπα αλεύρι την προσθέτουμε, ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα (ώστε να γίνει μία ζύμη, με την οποία να μπορούμε να πλάθουμε μπισκότα, που να διατηρούν το σχήμα που τους δίνουμε, να μην γίνει, όμως, πολύ σφιχτή.

Προσθέτουμε και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το χέρι, ώστε να ενσωματωθεί στη ζύμη μας.
Πλάθουμε στρόγγυλα μπισκότα: κάνουμε μία μπαλίτσα μεγέθους καρυδιού, που την πατάμε λίγο να πλατύνει.
Τοποθετούμε αραιά (γιατί φουσκώνουν κατά το ψήσιμο) σε ταψιά στρωμένα με χαρτί ψησιματος και ψήνουμε στους 170°C  περίπου 1/2 ώρα.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

4 σχόλια:

  1. τελεια και πανευκολα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραιότατα και νοστιμότατα!!!!!
    Καλημέρα και καλό μας μήνα !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σοκολατένια και πολύ οικονομικά μπισκότα, με όμορφο σχήμα!
    Κι εμείς την Κυριακή καταφέραμε να κάνουμε το πρώτο μας μπάνιο… αχ αυτός ο χρόνος, ποτέ μα ποτέ δεν είναι αρκετός!
    Φιλιά και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν σε παρηγορεί καθόλου, κι εγώ μία φορά μπήκα στη θάλασσα, και τα εδώ νερά ουδεμία σχέση με τα εκεί δικά μας! Αχ! Βουτάω λοιπόν για παρηγοριά μερικά μπισκοτάκια, που είναι χάρμα οφθαλών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή