ΠΑΒΛΟΒΑ ΓΕΝΕΘΛΙΩΝ

Όποιος έχει καλοκαιρινά γενέθλια, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι δεν μπορεί να τα γιορτάσει όπως ίσως θα ήθελε. Δύσκολο να βρεις όλους τους φίλους και τους συγγενείς για να τους καλέσεις, οι μισοί τουλάχιστον είναι ήδη σε διακοπές. Τα μπαλκόνια στις πολυκατοικίες θυμίζουν...σουηδικές σάουνες και κανείς δεν έχει ιδιαίτερη διάθεση να μαγειρεύει με τις ώρες περίτεχνα μεζεδάκια μέσα σε ζεστές κουζίνες. 
Τα γενέθλια της Νατάσας είναι στα τέλη του Ιουλίου, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, διότι τότε αποφάσισε το κοριτσάκι μου να κάνει την εμφάνισή του πριν από 9 χρόνια, παρόλο που την περιμέναμε αρκετά αργότερα. Φασαριόζα από...κούνια! 
Αναγκαστικά, κάθε χρόνο τα γιορτάζουμε τον Ιούνιο και κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι για τους φίλους της, για να τους προλάβουμε πριν φύγουν για διακοπές. Το κάναμε λοιπόν το πάρτι εδώ και καιρό στην πιλοτή μας, είχε μεγάλη επιτυχία και όλοι πέρασαν όμορφα. 


Τα κανονικά όμως γενέθλια, ήταν αυτή την εβδομάδα και ένα γλυκάκι είναι απαραίτητο για να ευφρανθούμε και να ευχηθούμε τα χρόνια πολλά. Μία Πάβλοβα, το αγαπημένο γλυκό της κορούλας μου, εύκολο, ελαφρύ και καλοκαιρινό, έπαιξε το ρόλο της τούρτας. Πολύ επιτυχημένη επιλογή για την εποχή! Δίσκος μαρέγκας (πολλά τα σχετικά βιντεάκια στο διαδίκτυο, ακολούθησα τις οδηγίες και ήταν πανεύκολο), χτυπημένη κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί  φραουλίτσες και μία απλή σως φράουλας από επάνω. Για καλοκαιρινό επιδόρπιο (που επιδέχεται όποιο συνδυασμό φρούτων προτιμάτε, γίνεται εξίσου νόστιμη με ροδάκινα πχ ή με μάνγκο) είναι ιδανική πρόταση.
Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού (μόνο η νονά και οι παππούδες, που έχουν ξεμείνει στην Αθήνα)  ευχηθήκαμε στην εορτάζουσα με Πάβλοβα, σαντουϊτσάκια, τυροπιτάκια και μπόλικη παγωμένη λεμονάδα! Να μας ζήσει και να είναι πάντα γερή, γελαστή και...φλύαρη όπως τώρα!!!

6 σχόλια:

  1. Χρόνια πολλά στη Νατάσα! Να τα εκατοστήσει! Πάντα γερή να είναι και πάντα με εκείνο το γλυκό χαμόγελο στα χείλη!
    Ωραία η πάβλοβα, σούπερ γλυκό! Κι ιδανικό για καλοκαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά Αμαλία μου!!! Να τη χαίρεσαι, να τα εκατοστήσει! Πάντα γερή και τυχερή κι εσείς καλά να την καμαρώνετε!!!
    Η πάβλοβα υπέροχη και το πάρτυ πρέπει να το διασκεδάσατε!!!
    Καλό καλοκαίρι!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ! Το πάρτυ ήταν διασκεδαστικό και κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα, τρελό κέφι τα πιτσιρίκια!

      Διαγραφή
  3. Χρόνια πολλά στο γλυκύτατο και χαμογελαστό κοριτσάκι σου! Μου φαίνεται απίστευτο το πόσο πολύ έχει μεγαλώσει! Πολύ μου άρεσαν οι μικρές κυρίες με τα μουστακάκια τους :)
    Η πάβλοβα δείχνει υπέροχα δροσερή και λαχταριστή, μου αρέσει πολύ το γούστο της Νατασούλας!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχ βρε Ερμιόνη μου, μεγαλώνουν τόσο γρήγορα που ώρες-ώρες μου ρχεται μελαγχολία! Τα μουστάκια ήταν το hit της βραδιάς, τους άρεσαν πολύ και έβγαλαν άπειρες φωτογραφίες με αυτά.

      Διαγραφή