ΠΑΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ Ο ΧΡΟΝΟΣ...


Στην ανωτέρω φωτογραφία απεικονίζεται το πρώτο (από τα τρία συνολικά...) πιάτα με γλυκά που έκλεισαν το χριστουγεννιάτικο γεύμα μου. Αναγκαία διευκρίνιση για όποιον δεν πρόσεξε την κτητική αντωνυμία: τα τρία πιάτα με γλυκά τα έφαγα μόνη μου, χωρίς βοήθεια και χωρίς συνδρομή  (για να μην παρεξηγούμαστε και δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις). Από τα ανωτέρω, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η ζυγαριά αυτές τις μέρες αποτελεί για μένα όργανο του Διαβόλου το οποίο αποφεύγω με κάθε κόστος. Την έχω καταχωνιάσει κάτω από τον καναπέ, για να μην την βλέπω καν και μου χαλάει τη διάθεση δημιουργώντας μου δυσάρεστους συνειρμούς (πχ. εικόνες με συμπαθή θαλάσσια...κήτη κλπ). Το δαιμονικό αυτό αντικείμενο θα συνεχίσει να είναι σε αφάνεια μέχρι να περάσουν τα Φώτα, όπου και θα αποκαταστήσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις, θέλω να ελπίζω. Μέχρι τότε...καλή μου όρεξη!

Εκτός λοιπόν από τα γλυκά της φωτογραφίας που δεν ετοίμασα εγώ όπως καταλαβαίνετε από την άψογη εμφάνισή τους, αλλά κάποιος επαγγελματίας του είδους, έφαγα πολύ νόστιμα στην αγαπημένη μου κουμπάρα (που μας περιποιείται πάντα ξεχωριστά αυτές τις μέρες), ετοίμασα κάποια πράγματα κι εγώ και δοκίμασα αρκετά φίλων και συγγενών. Όλα μου φάνηκαν νόστιμα, φροντισμένα και ξεχωριστά, με το δικό τους τρόπο το καθένα, κυρίως γιατί ήταν φτιαγμένα με αγάπη, φροντίδα και καλή διάθεση.   

Όπως σας έγραψα παραπάνω φάγαμε πολύ, περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Τουλάχιστον το ευχαριστηθήκαμε. Στα διαλείμματα από το... αδιάκοπο φαγητό, παρακολούθησα με τη Νατάσα δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής, είδαμε το "Δώδεκα παρά δώδεκα" του Ευγένιου Τριβιζά και την παράσταση μπαλέτου, τη  "Σταχτοπούτα". Πιο πολύ μας άρεσε η Σταχτοπούτα, πολύ μαγική παράσταση, ειδική για τους λάτρεις του μπαλέτου. 

Από σήμερα ξεκινάμε ήπιες προετοιμασίες για την πρωτοχρονιά, λίγα πράγματα όμως, βασιλόπιτα για το καλό και δυο-τρία μεζεδάκια, δεν αντέχουμε άλλο φαγοπότι τόσο σύντομα. Θα πιούμε λίγο κρασάκι, θα τσιμπήσουμε και θα υποδεχτούμε λίγοι και καλοί το νέο χρόνο με την ελπίδα να είναι λίγο πιο καλόβολος και συμπαθητικός από τον προηγούμενο. Γιατί αυτό το 2014, βρε παιδιά, πολύ δύστροπο μας προέκυψε, γκρινιάρικο και γρουσούζικο, μας παίδεψε και μας δυσαρέστησε, μας στεναχώρησε, μας άδειασε τις τσέπες και μας έφερε διάφορα ανατρεπτικά.
Μακάρι ο διάδοχός του να είναι πιο φιλικός προς την ανθρωπότητα! Εύχομαι σε όλους σας καλή Πρωτοχρονιά και θα τα ξαναπούμε ...του χρόνου!

14 σχόλια:

  1. Αμαλία μου γλυκιά!
    Εννοείται ότι η ζυγαριά παραμένει σε απόσταση ασφαλείας αυτές τις μέρες :)
    Και μερικές μέρες μετά τις γιορτές!

    Φιλιά πολλά κορίτσι μου!
    Εύχομαι ότι καλύτερο σε σένα και την οικογένεια σου!

    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου σε ευχαριστώ για τις ευχές και αντεύχομαι! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Με το καλό ο νέος χρόνος ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει κοινός νους γιατί τα νέα τρέχουν.
    Υγεία και Αγάπη στην οικογένεια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πρόλαβα να ανεβάσω την ανάρτηση Ξανθή και οι εξελίξεις όντως τρέχουν! Καλή δύναμη να έχουμε και ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά σε ευρύτερο επίπεδο! Υγεία και αγάπη και σε εσάς!

      Διαγραφή
  3. Η δική μου ξέμεινε από μπαταρία 3 μέρες πριν τα Χριστούγεννα..........ε και όταν το σύμπαν συνωμοτεί για να μην ζυγιστείς................δεν επεμβαίνεις ποτέ!!
    Καλή μας Χρονιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χμμμ, καλή συμφωνία έκλεισες με το σύμπαν Λίλα μου, συμφέρουσα! Καλή Χρονιά!

      Διαγραφή
  4. ααα τι γλυκα ωραια ειναι αυτα!!! εγω αυτες τις μέρες εχω γυρισει τη ζυγαρια 5 κιλα πισω και βρηκα την υγεια μου ;) χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι εμπνευσμένη ιδέα είναι αυτή!!! Κρίμα να μην την έχω ανακαλύψει νωρίτερα, του χρόνου όμως...θα την εφαρμόσω!!! Πες το κι εσύ έγκαιρα βρε καλό μου, αφού συμμερίζεσαι το πρόβλημά μου!

      Διαγραφή
  5. Η αγάπη, η φροντίδα και η καλή διάθεση (κάπου έχει χαθεί γενικώς αυτή η τελευταία...σαν είδος προς εξαφάνιση, ένα πράγμα...) είναι η μαγική χρυσόσκονη των ημερών, Αμαλία μου.

    Χρόνια σας Πολλά.
    Μην δίνεις σημασία στην ζυγαριά, κάνεις πως δεν την ξέρεις...
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν την είδα, δεν την ξέρω Πηνελόπη! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και σε εσάς!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα γλυκιά μου Αμαλία!!!
    Μα φυσικά και η ζυγαριά θα μείνει "φυλακισμένη" αυτές τις μέρες... μη σου πω και αιχμάλωτη!!! Με το νέο χρόνο θα την ξανασυναντήσω... :)
    Πράγματι το 2014 ήταν μια δύσκολη χρονιά που είχε πολλά κάτω και λίγα πάνω και μας έκανε να υποφέρουμε αρκετά! Ας ελπίσουμε ότι το 2015 θα είναι καλύτερο και θα φέρει σε όλους μας υγεία, αγάπη, ευτυχία, ευημερία και αισιοδοξία γιατί δεν πάει άλλο!!!!
    Καλή χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακάρι Κική μου να πιάσουν τόπο οι ευχές σου και να αναθαρρήσουμε λιγάκι! Η ψυχολογική κούραση είναι μεγαλύτερη πλέον για όλους από τη σωματική, ας ελπίσουμε για το καλύτερο!

      Διαγραφή
  7. Ευγε για την ποικιλία στα γλυκα του Xmas ντίνερ!

    Καλή χρονιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xmas lunch ήταν για την ακρίβεια, χαχαχα!!! Καλή χρονιά!

      Διαγραφή