ΤΑΡΤΑ "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ


Θα πρωτοτυπήσω σήμερα και σε πείσμα της ημέρας θα σας δείξω μία πανεύκολη τάρτα, γεμάτη ελληνική γεύση και άρωμα. Εννοείται πως μπορείτε να τη συνδυάσετε άνετα με τα κρεατικά της σημερινής μέρας.
Η τάρτα αυτή τόσο εύκολη που ακόμα και αν δεν έχετε προνοήσει να περάσετε σήμερα από το σούπερ-μαρκετ, σίγουρα έχετε στο σπίτι τα υλικά για να την ετοιμάσετε. Για τη ζύμη θα χρειαστείτε μία δόση από την πανεύκολη (αποδεδειγμένα, δεν υπάρχει ευκολότερη) ζύμη για τάρτα που έχω δώσει στο παρελθόν. 
Αφού λοιπόν ετοιμάσετε τη ζύμη (θα σας πάρει περίπου ...πέντε λεπτά), θα την στρώσετε σε ταρτιέρα (εγώ βάζω και αντικολλητικό χαρτί από κάτω έτσι ώστε και να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσω πρόσθετη λιπαρή ουσία και να μη χρειαστεί να τρίβω σχολαστικά μετά το ταψάκι, δύο σε ένα!). 
Πάνω στην ζύμη θα απλώσετε μία στρώση απαλή μουστάρδα και από πάνω φέτες ντομάτας, χωρίς τα σποράκια τους. Σε αυτή τη φάση θα αλατίσετε ελαφρά (προσοχή στο αλάτι γιατί θα μπεί και η φέτα στη συνέχεια). Ακολούθως θα βάλετε τυρί φέτα σε λωρίδες και θα πασπαλίσετε την τάρτα με πιπέρι και ρίγανη. Στο τέλος θα ραντίσετε με λίγο ελαιόλαδο το σύνολο. Φουρνίζετε την τάρτα μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να μοσχοβολήσουν η φέτα και ρίγανη!
Καλή Τσικνοπέμπτη! 


3 σχόλια:

  1. Απλά... Ελληνικά ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι από τις "γρήγορες" τάρτες που όμως έχουν γεύση μοναδική και αξεπέραστη (!!!) Αμαλία μου.
    Καλό Σαββατοκύριακο και καλή Αποκριά να έχετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νόστιμη και εύκολη η πρόταση σου Αμαλία μου!
    Ιδανική και για το ταπεράκι του γραφείου νομίζω! Αν και έτσι όπως είναι ο καιρός, ιδανικός για βόλτες, σκέφτομαι πικ-νικ με την τάρτα σου και χυμό!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή