ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΑΨΗΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ



Τη νηστεία, προσωπικά εγώ, δεν την αντέχω. Δεν εννοώ ότι δεν την αντέχω ως έννοια, αλλά ότι δεν την αντέχει ο οργανισμός μου. 
Είμαι τόσο ένθερμη καταναλώτρια των γαλακτοκομικών προϊόντων, που η στέρησή τους μου φαίνεται πρακτικά αδύνατη. Απολαμβάνω όμως όλες τις νηστίσιμες συνταγές, επειδή είναι συνήθως υγιεινές, χωρίς"κακά" λιπαρά και με πολλά αγαπημένα αρώματα. 
Ειδικότερα στα γλυκά, τα νηστίσιμα είναι τα γλυκά αυτά που προτιμώ όλες τις εποχές του χρόνου: το αγαπημένο μας σοκολατένιο κέικ είναι νηστίσιμο, τα κουλουράκια που προτιμάμε πιο συχνά είναι τα κλασσικά με πορτοκάλι, ελαιόλαδο και κανέλα και η νηστίσιμη πάστα-φλώρα εξαφανίζεται στο σπίτι μας αμέσως μόλις κρυώσει! 


Αφού διανύουμε περίοδο νηστείας λοιπόν, είναι ευκαιρία να σας δείξω το πεντανόστιμο γλυκό που έκανα ακολουθώντας τη συνταγή και τις κατατοπιστικές οδηγίες του, αισθητικά και γευστικά, υπέροχου blog Νεανικόν.  
Πρόκειται για μία εύκολη και γρήγορη συνταγή, χωρίς ψήσιμο, που μας δίνει ένα γλυκό στο οποίο περιλαμβάνονται πολλά θρεπτικά υλικά που συνδυασμένα όλα μαζί καταλήγουν σε ένα ιδιαίτερο και νόστιμο σοκολατένιο αποτέλεσμα. 


Τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ
Σας βεβαιώνω ότι το αποτέλεσμα είναι πλήρως αποδεκτό και από παιδιά καθώς δεν θυμίζει κλασσική καρυδόπιτα αλλά περισσότερο ένα σοκολατένιο συμπαγές γλυκό με πλούσια γεύση και αρώματα.  Και φυσικά δεν είναι ένα γλυκό που περιορίζεται στην περίοδο της νηστείας, το αντίθετο μάλιστα!

7 σχόλια:

  1. και γω δν ειμαι της νηστειας!!! οχι τοσο απο γαλακτοκομικα αλλα απο κρεας αλλαντικα κ το κασερακι στα σατουιτς πιτσες ! χαχαχαχα καλα η καρυδοπιτα σου τελεια! τρεχω να δω τη συνταγη!! κ μονο που δε θελει ψησιμο μ εκανε κλικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ για όλα! Που εμπιστεύτηκες την συνταγή μου και που την παρουσίασες μέσα από ένα όμορφο post!!! Και φυσικά χαίρομαι που σου άρεσε :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνταγή!

      Διαγραφή
  3. Αχ αυτή την καρυδόπιτα την έχω βάλει στο μάτι από την πρώτη στιγμή που την είδα!
    Δείχνει φανταστική!
    Η ψήφος εμπιστοσύνης σου αποτελεί ένα επιπρόσθετο κίνητρο να τη δοκιμάσω!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου να τη δοκιμάσεις, πιστεύω πως θα σας αρέσει!

      Διαγραφή
  4. Δεν θυαμαι να εχω νηστεψει σοβαρα ποτέ... το γλυκο σου παντως ειναι νοσιμοτατο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή