Αχ! Αυτή η γυναίκα μου (1967)
Είδος: Κωμωδία
Σκηνοθεσία: Σκαλενάκης Γιώργος
Παραγωγή: Δαμασκηνός Θ. - Μιχαηλίδης Π.
Πρωταγωνιστούν: Βουγιουκλάκη Αλίκη, Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Μιχαλόπουλος Γιάννης, Νοταρά Σαπφώ, Κωνσταντάρου Μαρία, Μαλούχος Βασίλης, Στυλιανοπούλου Δέσποινα, Τσαούσης Γιώργος, Μεσσαλάς Γιώργος, Φράνσις Μαρί, Γραβλιώτου Μαίρη.
Διάρκεια: 89
Εισιτήρια: 428079
Α' Προβολή: 6/11/1967
Υπόθεση:
Ο Δημήτρης, υπάλληλος στο γραφείο που διευθύνει ο Χαρίλαος, εποφθαλμιά την χηρεύσασα θέση του υποδιευθυντή και στην προσπάθεια του να καλοπιάσει τον διευθυντή του, τον καλεί στο σπίτι να φάει λαγό στιφάδο, δήθεν από τα χεράκια της γυναίκας του Νίνας. Για κακή του τύχη όμως, ο Χαρίλαος την ώρα που πηγαίνει στο γεύμα συναντά την Νίνα και χωρίς να γνωρίζονται τσακώνονται, χρησιμοποιώντας πολύ χοντρά λόγια ο ένας για τον άλλον.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: - Πώς έγινε ο λαγός;
ΝΙΝΑ (ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ): - Ένα μικρό αριστούργημα. Η καημένη η μαμά, έβαλε όλα της τα δυνατά.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ: -Το σημαντικό στο στιφάδο, είναι να βάλεις τα κρεμμύδια.
Για να θυμηθούμε λίγο το νόστιμο αυτό φαγάκι, που μπορεί να γίνει ΚΑΙ ελαφρύ (παρά την φήμη που του αποδίδεται συνήθως ότι είναι δυσκολοχώνευτο και βαρύ), να πως το κάνω εγώ:
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό μοσχάρι
- 1 ποτηράκι (του κρασιού) ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι
- 1 φύλλο δάφνη
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι ολόκληρο
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 ξυλαράκι κανέλα
- 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
- αλάτι, πιπέρι
- 1,5 κιλό κρεμμύδια στιφάδου μικρά
- Σωτάρουμε ελαφρά στο λάδι το κρέας με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά , σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 3/4 της ώρας μέχρι να μαλακώσει κάπως το κρέας (δεν προσθέτουμε νερό).
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τα κρεμμύδια ως εξής: τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό (χωρίς να τα καθαρίσουμε από τις φλούδες τους) να πάρουν μια βράση.
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά την κατσαρόλα μέσα στο βραστό νερό (αφού τα κατεβάσουμε από το μάτι της κουζίνας), τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό. Με αυτό τον τρόπο καθαρίζονται πανεύκολα.
Βράζουμε τα καθαρισμένα πλέον κρεμμυδάκια για 10 λεπτά και πετάμε το νερό. Αυτή ήταν η όλη διαδικασία με τα κρεμμύδια!
Ωραίο φαγητό, με πεντανόστιμη σάλτσα που ταιριάζει ιδανικά με ένα απλό ρυζάκι ή με μπόλικο ζεστό ψωμάκι!
Τα κρεμμύδια για μένα είναι το βασικότερο υλικό για να πετύχει το φαγητό. Το βάζω πάντα και παντού!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικό φαγητό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα κρεμμύδια του δίνουν φανταστική γεύση. Και η σάλτσα του είναι απλά μεγαλειώδης!
Όσο για την ταινία... αχ! απλά λατρεύω τον παλιό καλό ελληνικό κινηματογράφο!
Πολλά φιλιά!
Ωωωω. τέλειο πρέπει να έγινε γιατί η γλύκα των κρεμμυδιών το κάνει πεντανόστιμο!! Γεια στα χέρια σου Αμαλίτσα μου! Φιλιά στη Νατάσα! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σας αγαπητοί φίλοι. Έχω Αγαθόνικος Ανδρέα. Απλά μιλάτε για πιστωτικές προσφορές μας. agathonikos.andreas@gmail.com
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε 8 χρόνια εμπειρία στον τομέα, τη δομή των προσωπικών δανείων που χορηγούν τα δάνεια που κυμαίνεται μεταξύ 1.000 ΕΥΡΩ 3.000.000 ΕΥΡΩ με ένα σχέδιο αποπληρωμής, σύμφωνα με την ικανότητά σας να σπουδάσουν. Πολύ αξιόπιστη και νόμιμη, παρακαλώ την καλοσύνη να επικοινωνήσετε μαζί μας αν έχετε ανάγκη. agathonikos.andreas@gmail.com
Σας ευχαριστώ για να επικοινωνήσετε μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες