ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Επιβιώσαμε -αν και δύσκολα- από τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού και ελπίζουμε να μην υπάρξει δεύτερος! 
Την Παρασκευή το μεσημέρι, στην κορύφωση του καύσωνα, εγώ που κυκλοφορώ με μηχανάκι βίωσα πρωτόγνωρες καταστάσεις. Πάντα οι πολύ ζεστές μέρες έχουν μία ταλαιπωρία για αυτούς που κυκλοφορούν με μηχανές. Λίγο το κράνος που ζεσταίνει ακόμα περισσότερο, λίγο ο ήλιος που σε χτυπάει αλύπητα (ειδικά όταν σταματήσεις σε κόκκινο φανάρι), λίγο οι εξατμίσεις από τα αυτοκίνητα ... όλα αυτά μαζί δοκιμάζουν την υπομονή και την αντοχή. Αλλά ειδικά τις μέρες του πρόσφατου καύσωνα αισθάνθηκα κυριολεκτικά όπως το κοτοπουλάκι όταν μπαίνει στο φούρνο για να ροδοψηθεί! Κατάσταση που όμοιά της δεν είχα βιώσει στα τόσα χρόνια που κυκλοφορώ. Προς τιμή λοιπόν του πουλερικού που ροδοψήνεται και επειδή φούρνος δεν έπαιζε να ανάψει στο σπίτι για μέρες, δοκιμάσαμε ένα πολύχρωμο κοτοπουλάκι στην κατσαρόλα συνδυασμένο με φέτα και ρίγανη. Φαγητό εύκολο, νόστιμο και με χαρακτηριστική ελληνική γεύση λόγω της φέτας και της ρίγανης.

Υλικά:
1 συσκευασία κοτόπουλο φιλέτο κομμένο σε μεγάλες μπουκιές
2 κόκκινες πιπεριές σε κομμάτια
2 πράσινες πιπεριές σε κομμάτια
1 μικρό σκαφάκι (250 γρ.) μανιτάρια φρέσκα
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
2 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι, πιπέρι
200 γρ. φέτα
Ελαιόλαδο
Ρίγανη

Σε μεγάλη πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσουν όλα τα κομμάτια. Ρίχνουμε σε λίγο τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε λίγο και αυτά μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με τη ντομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου μισή ώρα μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και να δέσει η σάλτσα.
Αφού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε κύβους και πασπαλίζουμε με ρίγανη.
Το φαγητό αυτό δίνει πολύ νόστιμη σαλτσούλα που ταιριάζει ωραία με τηγανητές πατατούλες, ρύζι ή απλά με νόστιμο (και μπόλικο) ψωμάκι! 

4 σχόλια:

  1. Νόστιμο φαγητό με πολύ αγαπημένα υλικά που συνδυάζονται υπέροχα μεταξύ τους!
    Ο συνδυασμός φέτα + ρίγανη + ντομάτα + πιπεριά είναι "δυνατός" και νοστιμίζει απίστευτα κάθε πιάτο!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν μέσω καύσωνα εγώ έφτιαχνα κέτσαπ, ευτυχώς που δεν είχε μεγάλα στάδια φούρνου παρά μόνο αποστείρωση βάζων. Διαπιστώνω ότι πολλά φαγητά καλοκαιρινά έχουν διαδικασία φούρνου και προσπαθώ να τα προσαρμόσω στην κατσαρόλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενταξει, παιζεις βρώμικα...διάλεξες τον καλύτερο συνδυασμό..πως να μη γινει πεντανόστιμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μην ξεχάσεις να δηλώσεις συμμετοχή στον διαγωνισμό με δώρο ένα αποξηραντή τροφίμων http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.gr/2017/07/banana-chips.html

      Διαγραφή