ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

Το Σάββατο είχαμε το χριστουγεννιάτικο πάρτυ της Νατάσας μια και η ονομαστική της γιορτή είναι στις 22 Δεκεμβρίου. Κάθε χρόνο που περνάει τα πάρτυ μας αλλάζουν μορφή και ύφος αφού η κάθε ηλικία έχει διαφορετικά ενδιαφέροντα. Ακόμα πιο έντονες είναι οι αλλαγές αυτή τη στιγμή που τα κορίτσια πια βρίσκονται στο μεταίχμιο ανάμεσα στην παιδική και την εφηβική ηλικία. 
Είχα την αίσθηση ότι πια δεν θα θέλουν να μαζεύονται στα σπίτια και ότι θα προτιμούν πιο "νεανικές" μορφές διασκέδασης αλλά φαίνεται πως δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτή την μετάβαση, ίσα-ίσα που στα σπίτια διασκεδάζουν πολύ ακόμα και το ευχαριστιούνται πολύ!  
Προς το παρόν η μοναδική σταθερά είναι η...απουσία αγοριών αφού τα τελευταία χρόνια τα κορίτσια δεν θέλουν ούτε καν να βρίσκονται στον ίδιο χώρο  με αυτά (άντε να δούμε πότε θα ξεκινήσουν οι πρώτες συμπάθειες...). 
Στο φετινό μας πάρτυ, κατόπιν αρκετής σκέψης, είχα σχεδιάσει δραστηριότητες για να μη βαρεθούν, με κεντρικό άξονα εμένα ως...συντονίστρια!. Τα κορίτσια έφτιαξαν γούρια (με υλικά που είχαμε προμηθευτεί από πριν, κορδέλες πολύχρωμες, χάντρες και διακοσμητικά στοιχεία) που πήραν μετά μαζί τους για να στολίσουν τα δωμάτιά τους. Στη συνέχεια πήραν μέρος στο all time classic κυνήγι θησαυρού που κάθε χρόνο με πονοκεφαλιάζει στην οργάνωσή του, έτσι ώστε να είναι πιο μοντέρνο και ελκυστικό για την ηλικία τους αλλά τελικά εξελίσσεται σε πολύ αγαπημένη τους συνήθεια και τις απασχολεί για παραπάνω από 1 ώρα! Φυσικά έφαγαν, ήπιαν, ξαναέφαγαν, τσάκισαν τα γλυκά και στο τέλος είδαν και μία ωραία χριστουγεννιάτικη ταινία μασουλώντας (!) ποπ-κορν! 
Στο τέλος έφυγαν όλες ενθουσιασμένες και πολύ-πολύ χαρούμενες αφού το πάρτυ ξεκίνησε αργά το πρωί και πήγε μέχρι το βράδυ, ολοήμερος λοιπόν ο εορτασμός! 
Η είσοδος του σπιτιού μας είναι έτσι κι αλλιώς στολισμένη λόγω των ημερών.

Το στρωμένο τραπέζι (η απαίτηση της εορτάζουσας ήταν να φάνε "επίσημα" και με "κανονικά" φαγητά) και έτσι το μενού κινήθηκε σε κλασσικά μονοπάτια : Ζυμαρικά φούρνου, Μπιφτέκια με πατάτες στη γάστρα, Κοτομπουκιές χειροποίητες με σως γιαουρτιού και σαλάτα. 

Ο φάκελος με τις οδηγίες για το κυνήγι του θησαυρού και τα δωράκια των νικητριών.

Δεν είναι υπέροχες αυτές οι τσάντες δώρου? Από την ώρα που τις είδα τις αγάπησα σφόδρα!

Κάθε τσαντούλα περιείχε ένα ημερολόγιο για το 2018, μπισκότα, σοκολάτες και ένα χειροποίητο muffin σοκολάτας.
 

Η τούρτα μας που έγινε κατόπιν πολύ συγκεκριμένων οδηγιών της Νατάσας και περιελάμβανε: παντεσπάνι σοκολάτας, λευκή κρέμα τυριού (για να μη μπουχτίσουμε στη σοκολάτα βρε μαμά!), γκανάζ με σοκολάτα γάλακτος και κλασσικό ντεκόρ παιδικής τούρτας δηλαδή πουράκια και καραμελάκια! 
 


Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά και να ξαναγιορτάσουμε όπως και όπου θέλουν οι ενδιαφερόμενες! 

1 σχόλιο:

  1. Να τη χαίρεστε τη Νατάσα, γερή και ευτυχισμένη να είναι!
    Τι ωραία που γιορτάσετε! Όλα δείχνουν τόσο όμορφα και κομψά!
    Οι τσαντούλες είναι πράγματι φανταστικές!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή