ΖΟΥΜΕΡΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΓΛΥΚΟ


Η ιστορία της σοκολάτας στην Ευρώπη ξεκινάει με την ανακάλυψη της Αμερικής πριν από περίπου 500 χρόνια. Όπως ήταν αναμενόμενο, η σοκολάτα από την πρώτη στιγμή που αξιοποιήθηκε στη ζαχαροπλαστική αποτέλεσε και αποτελεί τη διαχρονική "all time classic" γλυκιά επιλογή των περισσότερων.
Λειτουργεί ως παρηγοριά για πολλές...απογοητεύσεις, απογειώνει συναντήσεις με φίλους και αγαπημένους, προσθέτει πόντους στη δημιουργία αναμνήσεων, διεγείρει, εκτός από τη γεύση και άλλες αισθήσεις όπως την όσφρηση και την όραση. 
Επειδή κι εμείς εδώ δεν αποτελούμε εξαίρεση στον κανόνα που προστάζει ότι ακόμα ένα γλυκό με σοκολάτα δεν αποτελεί ποτέ υπερβολή, ανακαλύψαμε (ακόμα μία) συνταγή για πολύ ζουμερό σοκολατένιο γλυκό. Ιδιαίτερα εύκολο στην παρασκευή του, πολύ ζουμερό και νόστιμο ακόμα και την επόμενη μέρα, είναι μία συνταγή που θα δοκιμάσω ξανά και ξανά! Από τη στιγμή που κατά το ψήσιμο παρατήρησα τα γνωστά...σκασίματα στην επιφάνεια κατάλαβα ότι αυτό το γλυκό ήρθε για να μείνει!
.

Η αρχική συνταγή (την οποία ακολούθησα κατά γράμμα εκτός από τη ζάχαρη που την αύξησα λιγάκι στην -προτεινόμενη- αρχική ποσότητα) είναι εδώ.

200 γρ. μαύρη σοκολάτα
4 αυγά
130 γρ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λυώνουμε σε κατσαρολάκι τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν σε ένα λείο μίγμα.
Αφήνουμε στην άκρη τη σοκολάτα να κρυώσει ελαφρά και χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Στη συνέχεια αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ  και προσθέτουμε με σπάτουλα στο μίγμα το αλεύρι και τη μαγιά.   
Ενώνουμε και το μίγμα της σοκολάτας.
Σε ένα καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψάκι ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά.

2 σχόλια:

  1. Λένε ότι η σοκολάτα αλλάζει τη διάθεση, να είχα ένα κομμάτι τώρα.
    Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημερα! λαχταριστη λαχταριστη!! ευκολη συνταγη κ σιγουρα νοστινμη. εγω δε θελω κομματι θελω ολο το ταψι! κ λιγο παγωτο βανιλια απο διπλα σλουρπ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή