ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΆΛΕΠΤΟΥ!

Καλή Χρονιά! Με υγεία, καλή διάθεση, όμορφες στιγμές και αναμνήσεις, ελάχιστα προβλήματα και πολλές λύσεις! Ας έχουμε όλοι μία πιο ήρεμη και βατή νέα χρονιά!
Τα πολλά μαγειρέματα των γιορτών κοντεύουν πια να τελειώσουν και επανήλθα στα πιο απλά και καθημερινά μας. Έψησα πολλά: πίτες αλμυρές, μεζεδάκια, γλυκά, κουλουράκια, κέικ, από όλα είχε φέτος το εορταστικό μας μαγειρικό πρόγραμμα! Μέσα σε όλα αυτά έψαχνα για συνταγές γρήγορες και πιο απλές για να καταφέρω να τα πραγματοποιήσω όλα. Όταν μόνο εσύ ασχολείσαι με τα μαγειρέματα και δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί ευρέως η...κλωνοποίηση,  πρέπει να οργανώσεις τα ψώνια πριν τα μαγειρέματα και μετά την εκτέλεση των συνταγών με...αυστηρό χρονοδιάγραμμα! 
Το μεγάλο κάλεσμα που είχαμε στο σπίτι περιέλάμβανε πολλά μεζεδάκια και ένα μπουφέ με γλυκά. Μέσα σε όλα αυτά φυσικά έπρεπε να χωρέσει και ένα σοκολατένιο κέικ, που αρέσει σε όλους, πολύ περισσότερο αφού υπήρχαν και πολλά παιδιά! Αυτή τη φορά δοκίμασα μία συνταγή που βρήκα σε μία δημοσίευση στο Facebook, δεν ήξερα τη συγκεκριμένη συνταγή αλλά συζητώντας κατόπιν με φίλες μυο κατάλαβα ότι κάποιες τη γνώριζαν ήδη. Κι εγώ που νόμιζα ότι ανακάλυψα την Αμερική...
Το πρωτότυπο στοιχείο αυτής της συνταγης είναι ότι δεν περιέχει καμία λιπαρή ουσία (απολύτως καμία) και ότι περιέχει μέσα στο μίγμα των υλικών ένα κουτάκι...Coca-Cola! Ναι, το ξέρω, είναι περίεργο σαν υλικό αλλά προφανώς αυτό είναι που κάνει το κέικ τόσο φουσκωτό και αφράτο!
Το γλυκό μας πάντως άρεσε πολύ και εξαφανίστηκε. Μετά από λίγες μέρες με την ίδια ζύμη κάναμε muffins, εξίσου ωραία και φουσκωτά. Σας είπα και το άλλο? Δεν χρειάζεται ούτε μίξερ!

Φτιαξτε το (κυριολεκτικά σε 5 λεπτά!)
Υλικά για μία μακρόστενη φόρμα ή για 12 muffins
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γρ. ζάχαρη
100 γρ κακάο κοσκινισμένο
4 αυγά
1 κουτάκι αναψυκτικό τύπου Cola (στο κέικ έβαλα κανονική ενώ στα muffins είχα μόνο light, είχε ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα).

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι εκείνη να διαλυθεί. Προσθέτουμε το αναψυκτικό και αφού το σύνολο γίνει σαν χυλός προσθέτουμε το κακάο και το αλεύρι. Τόσο απλά! 
Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μία μακρόστενη φόρμα και απλώνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζουμε το τεστ με το μαχαίρι, μέχρι να βγει καθαρό.
Για την ανάλογη διακόσμηση το κάλυψα με πραλίνα φουντουκιού (αφού φυσικά το άφησα για ώρες να κρυώσει πάρα πολύ καλά) και πασπάλισα με χρυσές βρώσιμες νιφάδες λόγω των ημερών.

2 σχόλια:

  1. αγαπω τα κεικ κ ειδικα αν ειναι ευκολα. η κοκα του δινει καραμελενια γευση ; σιγουρα θα δοκιμαστει μιας κ παντα περισσευει μαι κολα στο ντουλαπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή