Η ΤΑΡΤΑ ΤΗΣ ΚΙΚΗΣ

Για όλους μας πιστεύω, οι φίλοι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μας.
Με το πέρασμα του χρόνου κάποιο παλιοί μας φίλοι χάνονται. Άλλοι γιατί έφυγαν για μέρη λίγο ή πολύ μακρινά, άλλοι γιατί ξεκίνησαν νωρίς τη δική τους οικογένεια και άλλοι χωρίς λόγο...γιατί έτσι τα έφερε η ζωή και η καθημερινότητα. Παρόλα αυτά οι δυνατές φίλίες ακόμα και αν απομακρυνθούν απο εξωγενείς παράγοντες, θα ξαναβρεθούν χωρίς να έχουν χάσει το σημαντικό νόημα τους.
Μία φίλη παλιά και πολύ-πολύ αγαπημένη είναι η Κική. Πηγαίναμε μαζί στο σχολείο (αν και τότε δεν κάναμε παρέα) και γνωριζόμαστε πάααααααααρα πολλά χρόνια (από την εποχή του Λίθου που λέει και η Νατάσα!). 
Η Κική, μέσα στα πολλά ταλέντα που έχει, πρακτικής αλλά και καλλιτεχνικής φύσης, μαγειρεύει και καταπληκτικά. Όποιος τη γνωρίζει το ξέρει καλά και έχει...επωφεληθεί πλειστάκις γευόμενος τα νόστιμα φαγητά της! Μία συνταγή που όλοι όσοι την έχουμε δοκιμάσει, τη ζητάμε μετά ξανά και ξανά είναι η τάρτα λαχανικών.
Και ιδού η νοστιμότατη τάρτα λαχανικών της Κικής!

Υλικά
Ζύμη
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 φλιτζ.τσαγιού μαργαρίνη ή βούτυρο
1/2 φλ.τσαγιού γάλα
Δουλεύουμε όλα τα υλικά με πηρούνι και όταν ομογενοποιηθούν, αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μίσή ώρα τουλάχιστον. 

Γέμιση
1 συσκευασία κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά
2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο
4-5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό. Σωτάρουμε σε λίγο βούτυρο τα αλλαντικά και στο τέλος προσθέτουμε και τα λαχανικά για να πάρουν και αυτά γεύση. 
Σε καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα στρώνουμε τη ζύμη (αφού κρατήσουμε μία μικρή ποσότητα ζύμης για τη διακόσμηση). Από πάνω στρώνουμε το μίγμα των λαχανικών και τελειώνουμε με την κρέμα γάλακτος. 
Με τη ζύμη που κρατήσαμε κόβουμε λωρίδες και διακοσμούμε την τάρτα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

2 σχόλια:

  1. Α! Με παρόμοια λαχανικά έφτιαξα σήμερα ριζάκι. Αλλά ωραία η ιδέα για τάρτα Αμαλία μου. Έχει δε και πάρα πολύ ωραίο σχέδιο η συγκεκριμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α τι ωραια ταρτα ανοιξιατικη ! μ αρεσει που εχει τα λαχανικα για τσαχπινια

    ΑπάντησηΔιαγραφή