ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ


Το συγκεκριμένο φαγητό, ενώ δεν το λες και την επιτομή της πρωτοτυπίας, είναι ένα φαγητό που δεν είχα σκεφτεί ποτέ να φτιάξω. Δεν μου είχε περάσει καν από το μυαλό αυτός ο συνδυασμός δηλαδή το κριθαράκι με χωριάτικο λουκάνικο, παρόλο που το γιουβέτσι είναι για το σπίτι μας αγαπημένο φαγητό. 
Πριν μερικές μέρες όμως μου κόλλησε στο μυαλό η σκέψη να φτιάξω ένα φαγητό με χωριάτικο λουκάνικο, που να συνδυάζεται με κάποιο ζυμαρικό. Δεν ήθελα κλασσική μακαρονάδα με σάλτσα και λουκάνικα και σκέφτηκα να δοκιμάσω τα πάντα αγαπημένο κριθαράκι. Η σκέψη ήταν τόσο επιτυχής που το ταψί άδειασε ήδη από την πρώτη δοκιμή και περιμένουμε να ξαναπρομηθευτούμε ένα ωραίο λουκάνικο για να το δοκιμάσουμε και πάλι!
Φυσικά η εκτέλεση είναι πάρα πολύ απλή, δεν χρειάζεται καν συνταγή καθώς το φαγητό αυτό είναι ό,τι πιο εύκολο στην προετοιμασία του. 
Αλλά ας καταγράψω εδώ τι έκανα εγώ, πιο πολύ για να τα θυμάμαι και η ίδια! Οι ποσότητες εξαρτώνται από τα άτομα, εγώ εδώ γράφω τα υλικά που χρησιμοποίησα για ποσότητα περίπου 4-5 ατόμων.

3 κόκκινες πιπεριές σε φέτες
1 κρεμμύδι σε φετάκια
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο σε φέτες
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα καπνιστή, μία πρέζα κανέλα
3 φλιτζάνια τσαγιού χοντρό κριθαράκι
Λίγο ελαιόλαδο (εγώ δεν χρησιμοποίησα καθόλου γιατί έβγαλε αρκετό λίπος το λουκάνικο)
Περίπου 6 φλιτζάνια τσαγιού βραστό νερό

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρω το λουκάνικο μέχρι να βγάλει το λίπος του. Αφαιρώ το λουκάνικο και στο λίπος που έχει μείνει στο τηγάνι σωτάρω  τις πιπεριές και το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσουν. 
Κατόπιν προσθέτω τις ντομάτες και βράζω το μίγμα σε χαμηλή φωτιά για ένα δεκάλεπτο περίπου μέχρι να μαλακώσουν καλα τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνω (αν το λουκάνικο είναι πολυ αλμυρό προσέχω την ποστότητα του αλατιού), προσθέτω την πάπρικα, την κανέλα και το λουκάνικο. 
Μόλις πάρουν όλα μαζί μία βράση, μεταφέρω το περιεχόμενο σε ένα ταψί κανονικού μεγέθους (το θέλουμε κάπως βαθύ) προσθέτω 6 φλιτζάνια βραστό νερό και το κριθαράκι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες του ζυμαρικού, προσέχοντας την ποσότητα του νερού (ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι στην πορεία). Φυσικά μπορούμε να τελειώσουμε το φαγητό στην κατσαρόλα παραλείποντας το φούρνο, για να είναι και πιο απλό!


1 σχόλιο:

  1. Το κριθαράκι με το λουκάνικο έκαναν πολύ καλή παρέα Αμαλία μου!
    Είναι και το κριθαράκι τόσο ευέλικτο και καλόβολο υλικό, που το λουκάνικο το αγάπησε :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή