"ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ" ΜΟΣΧΑΡΙ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

Επειδή χθες έψαχνα να φτιάξω ένα φαγητό με μοσχαράκι (που το είχα στην κατάψυξη καιρό και κόντευε πια να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για την εποχή των παγετώνων!) και συγχρόνως δεν διέθετα και πολλά υλικά, ξαναθυμήθηκα την παλιά, κλασσική συνταγή του λεμονάτου με πατάτες στην κατσαρόλα. Νοστιμότατο βγήκε, με μία ωραία πηχτή σαλτσούλα που οφείλεται στο άμυλο από τις πατάτες. Σας δίνω την εύκολη συνταγούλα:
- Ελαιόλαδο
- 750 γρ. μοσχάρι
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια
- 5 πατάτες
- αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το κρέας σε κομματάκια μπουκιάς.Το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, για να φύγουν όλα τα υγρά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το λάδι. Ρίχνουμε μέσα το κρέας και σοτάρουμε καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε λίγο ακόμη. Σβήνουμε με το χυμό από τα λεμόνια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και αρκετό νερό . Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να μείνει το φαγητό μας με λίγη σαλτσούλα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος δεν ανακατεύουμε το φαγητό με κουτάλα αλλά κουνάμε απαλά την κατσαρόλα για να μη διαλυθούν οι πατάτες.

2 σχόλια:

  1. αγαπημένο φαγάκι, μούρλια φαίνεται,
    το δικό μου όλο ξεχνάω να το αναρτήσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οντως τελειο φαγακι μαμαδιστικο και κυριακατικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή