Καλή εβδομάδα! Χθες έκανα επιτέλους το πρώτο μου μπάνιο στη θάλασσα και έτσι σήμερα είμαι πλέον και επίσημα σε καλοκαιρινή διάθεση! Η καθημερινότητα δυστυχώς με προσγειώνει ανώμαλα μετά από το ευχάριστο διήμερο. Ειδικά τον τελευταίο καιρό, εκτός των οικονομικών δεινών που υφίσταται η χώρα μας, προσωπικά έχω να αντιμετωπίσω και ένα σωρό απρόοπτα που με αποσυντονίζουν: πολλά θέματα απαιτούν διευθέτηση και ο χρόνος λιγοστός! Λόγω λοιπόν αυτού του... δυσεύρετου χρόνου, να δώσω σήμερα μία γρήγορη συνταγή που προσφέρεται για μεζεδάκι ή για κολατσιό στο γραφείο ή στο σχολείο (καλύπτουμε όλα τα ενδεχόμενα!). Τυροπιτάκια (τυροψωμάκια) νόστιμα και λαχταριστά! Για 30 περίπου κομμάτια θα χρειαστούμε:
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% στραγγιστό
- 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
- 1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα
- 1 κεσεδάκι τριμμένα κίτρινα τυριά
- 2 αυγά
- κάτι λιγότερο από 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Η εκτέλεση πολύ απλή: ανακατεύουμε σε μεγάλο μπώλ με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο με το γιαούρτι και μετά τα αυγά. Μετά προσθέτουμε τα τυριά και λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Βάζουμε το μπλωλ ένα μισάωρο στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλείφουμε τα μπαλάκια με λίγο χτυπημένο αυγό και, αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι (που εγώ δεν είχα!). Τα ψήνουμε περίπου 25 λεπτά. Αν δεν τα φάτε αμέσως, διατηρούνται για πολλές μέρες σε μεταλλικό κουτί και δεν ξεραίνονται!
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% στραγγιστό
- 1 κεσεδάκι ελαιόλαδο
- 1 κεσεδάκι τριμμένη φέτα
- 1 κεσεδάκι τριμμένα κίτρινα τυριά
- 2 αυγά
- κάτι λιγότερο από 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Η εκτέλεση πολύ απλή: ανακατεύουμε σε μεγάλο μπώλ με αυγοδάρτη το ελαιόλαδο με το γιαούρτι και μετά τα αυγά. Μετά προσθέτουμε τα τυριά και λίγο-λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει. Βάζουμε το μπλωλ ένα μισάωρο στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Αλείφουμε τα μπαλάκια με λίγο χτυπημένο αυγό και, αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι (που εγώ δεν είχα!). Τα ψήνουμε περίπου 25 λεπτά. Αν δεν τα φάτε αμέσως, διατηρούνται για πολλές μέρες σε μεταλλικό κουτί και δεν ξεραίνονται!
μια σκοτοδίνη μου ήρθε, αγαπημένα γιαγιαδίστικα πιτάκια, μπράβο έγιναν τέλεια, παίρνω για το καφεδάκι μου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτα ετσι ακριβως τα φτιαχνει η μαμα μου και ειναι τλεια μου ερχεται να τα φαω ολα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάπου την είχα αυτή τη συνταγή και την έψαχνα. Μπράβο σου, τη σημειώνω αμέσως! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην έκανα χθές την συνταγή. Αντί για λάδι έβαλα 150γρ. βούτυρο και η αναλογία τυριών είχε 2/3 φέτα και 1/3 κίτρινα τυριά! Βγήκαν πάρα πολύ ωραία, ευχαριστώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσωπικά έτσι που τα βλέπω μέσα στο ταπεράκι-κατσαρολάκι, μου έρχεται να χώσω το χεράκι μου μέσα και να κλέψω μερικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια τα τυροπιτακια σου. ειναι απο τα αγαπημενα μας. τα τρωμε σε πολλες παραλαγες τυρι-ριγανη, τυρι- λιαστη ντοματα, διαφορα κασερια, κασερι-λουκανικα φραγκφουρτης, και το καλυτερο απ ολα.... σαν κριτσινια βουτιγμενα μεσα σε σουσαμι!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τα τυροπιτάκια της γιαγιάς μου μόνο που τα κάνω με φυτίνη, πολύ νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήAmelie καλημέρα! Συγνώμη για την άσχετη θέση, ψάχνω ένα mail επικοινωνίας μαζί σου. Μου στέλνεις εδώ; infoatgreekfoodblogsdotcom. Ξέρεις αντικαθιστάς το at με παπάκι και το dot με τελεία :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια! Τον τελευταίο καιρό έχω μπλέξει λιγάκι με διάφορα και δεν έχω τον απαιτούμενο χρόνο για να ασχοληθώ όσο θα έπρεπε με το blog. Προσδοκούμε σε καλύτερες μέρες όμως!
ΑπάντησηΔιαγραφή