ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΤΡΟΥΦΑΚΙΑ
Καιρός δεν ήταν να ξαναβρούμε τους ρυθμούς μας? Δεν έχουμε και πολλές επιλογές εξάλλου! Σαν γλυκό καλωσόρισμα του νέου χρόνου πάμε σήμερα να φτιάξουμε ένα εύκολο κέρασμα (το οποίο είναι και νηστίσιμο για όποιον ενδιαφέρεται): τρουφάκια με δαμάσκηνα! Θα χρειαστούμε:1 1/2 κούπα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλιά κακάο σκόνη
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1 κουταλάκι κανέλλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
Κουβερτούρα και 1-2 κουταλιές μαργαρίνη για επικάλυψη
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τα δαμάσκηνα και τα ραντίζουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τη φρυγανιά και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το γαρύφαλλο και την κανέλλα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σ' ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα αφήνουμε να βράσουν για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το σιρόπι, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μίγμα, μέχρι να γίνει εύπλαστο (μπορεί να μη χρειαστεί όλο το σιρόπι, μας ενδιαφέρει να μπορούμε να το πλάσουμε). Παίρνουμε λίγο-λίγο από το μίγμα με βρεγμένα χέρια (γιατί κολλάει λίγο) και φτιάχνουμε μπαλάκια. Αφού τελειώσουμε, λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο και βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια, ώστε να πάει παντού η κουβερτούρα. Τέλος, τα βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να σφίξει η σοκολάτα.
Ωραιότατα, αν και θα ήθελα το δαμάσκηνο ολόκληρο και γεμιστό, μήπως να κάνουμε καμμιά παραλλαγή της συνταγούλας σου Αμαλία μου;
ΑπάντησηΔιαγραφήPourqois pas??? C'est une bonne idee!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα σου καλή μου φίλη
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρασα να δοκιμάσω τα υπέροχα στρουφάκια σου.
Μ' αρέσει πολύ το δαμάσκηνο.
Υπέροχα.
Νάσαι καλά
Ντένης
Δαμασκηνοτρουφάκια και να μην κεραστώ???Δεν γίνεται αυτό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή και γλυκιά χρονιά με υγεία!!
Υπέροχα.πάντα με υγεία και καλή
ΑπάντησηΔιαγραφήχρονιά