ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΧΥΜΟ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ
Η προτίμησή μου στο κοτόπουλο είναι γνωστή και παραμένει αλώβητη από το χρόνο! Έχω κάθε φύσεως συνταγές για κοτόπουλο και τις παρασκευαζω τακτικά, αλλά ειδικά τη σημερινή, επειδή είναι και πολύ εύκολη και επιπλέον χρειάζεται ελάχιστα υλικά, την προτιμώ συχνά-πυκνά! Παρόλο που είναι πολύ απλή, ο συνδυασμός των υλικών κάνει το κοτόπουλο εξαιρετικά τρυφερό και νόστιμο, με πολύ ωραίο άρωμα. Έξτρα tip: είναι ιδιαιτέρως ελαφριά και κατάλληλη για δίαιτα (ακόμα και αν αυτή είναι αυστηρή!) καθώς περιέχει ελάχιστα λίπη! Ναι, ναι, απίστευτο και όμως αληθινό!!! Για την συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
- 1 συσκευασία φιλέτα κοτόπουλου
- 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό (προσοχή, όχι κομπόστα!)
- 1 μεγάλη κονσέρβα ανανά σε φυσικό χυμό (προσοχή, όχι κομπόστα!)
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αρκετό κάρυ σε σκόνη (εγώ βάζω αρκετό γιατί μου αρέσει, αν δεν το θέλετε το παραλείπετε)
- Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέγεθος μπουκιάς. Σε μεγάλο μπωλ στραγγίζουμε το χυμό της κονσέρβας, προσθέτουμε σε αυτόν το χυμό των πορτοκαλιών, του λεμονιού, το λάδι, το κάρυ και το αλατοπίπερο. Μέσα σε αυτό το υγρό μίγμα ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το αφήνουμε να μαριναριστεί περίπου 2 ώρες (ιδανικά, αν δεν προλαβαίνουμε και μισή ώρα αρκεί). Αφού περάσει αυτό το διάστημα, μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο (το κοτόπουλο και τους χυμούς) σε κατσαρόλα, και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά (χωρίς καπάκι) περίπου τρία τέταρτα μέχρι να μείνει πολύ λίγη σάλτσα και να μαλακώσει το κοτόπουλο. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα κομμάτια του ανανά χοντροκομμένα και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσει η λίγη σάλτσα που έχει μείνει. Με ρυζάκι είναι τέλειο αλλά εγώ, το τρώω και σκέτο ενίοτε (όπως στη φωτογραφία).
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αρκετό κάρυ σε σκόνη (εγώ βάζω αρκετό γιατί μου αρέσει, αν δεν το θέλετε το παραλείπετε)
- Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέγεθος μπουκιάς. Σε μεγάλο μπωλ στραγγίζουμε το χυμό της κονσέρβας, προσθέτουμε σε αυτόν το χυμό των πορτοκαλιών, του λεμονιού, το λάδι, το κάρυ και το αλατοπίπερο. Μέσα σε αυτό το υγρό μίγμα ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το αφήνουμε να μαριναριστεί περίπου 2 ώρες (ιδανικά, αν δεν προλαβαίνουμε και μισή ώρα αρκεί). Αφού περάσει αυτό το διάστημα, μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο (το κοτόπουλο και τους χυμούς) σε κατσαρόλα, και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά (χωρίς καπάκι) περίπου τρία τέταρτα μέχρι να μείνει πολύ λίγη σάλτσα και να μαλακώσει το κοτόπουλο. Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα κομμάτια του ανανά χοντροκομμένα και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσει η λίγη σάλτσα που έχει μείνει. Με ρυζάκι είναι τέλειο αλλά εγώ, το τρώω και σκέτο ενίοτε (όπως στη φωτογραφία).
Μου έδωσες ιδέα τι να κάνω μια κονσέρβα ανανά που έχει ξεχαστεί στο ντουλάπι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα.
Ξανθή μου χρησιμοποίησε την ξεχασμένη κοσνέρβα και περιμένω εντυπώσεις, πιστεύω θα είναι πολύ θετικές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ αρωματικό το κοτοπουλάκι σου Αμαλία! Καλό μήνα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜΜΜΜ....ξελιγώθηκα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα έδωσες!
Καλό μήνα!
Mia maria έχεις δίκιο, είναι αρωματικό! Καλό μήνα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφη, αν το κάνεις, γράψε μου εντυπώσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες πολλές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω και κονσέρβα ανανά, που μου έχει ξεμείνει από κάποιο γλυκό. Χθες έκοψα κι' έναν φρέσκο και έμειναν 3 ροδέλλες και φιλέτα έχω...
Αλλά με βλέπω να το τρώω το φαγάκι μου μόνη βρε Αμαλίτσα. Που να τολμήσω να τους πω (ειδικά του μεγάλου) ότι έχει ανανά μέσα :-))
Πρέπει να βρώ τρόπο να τους το "πασσάρω" με ωραίες ατάκες!
Καλημέρα Penelope! Η αλήθεια είναι ότι ο συνδυασμός ίσως ξενίζει κάποιους, περί ορέξεως... κολοκυθόπιτα που λέει και η γνωστή έκφραση! Ίσως παρασυρθεί από τη μυρωδιά του φαγητού που είναι πολύ ευχάριστη και ενδώσει σε μία δοκιμή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητή μου Amelie
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικός από το σπιτικό σου. Να πω μια καληέρα και να δοκιμάσω
το υπέροχο φαγητό σου.
Πότε θα μας φτιάξεις κανένα Εφτανησιώτικο;
Νάσαι καλά
Ντένης
Σε βρήκα μέσω του κ. Ντένη και σε πέρασα στη λίστα των ιστολογίων μου καθότι μου άρεσε ο χώρος σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο.
Κ.Ντένη μακάρι να ήξερα να φτιάξω κάποιο Εφτανησιώτικο πιάτο! Κάποια στιγμή θα το προσπαθήσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαριάνθη καλωσόρισες!
ΑπάντησηΔιαγραφή