ΚΙΜΑΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Bonjour a tous! Καλημέρα σε όλους! Να έχετε μία ευχάριστη μέρα εύχομαι! Σήμερα ξύπνησα με καλή και θετική διάθεση (άρρωστη θα είμαι φαίνεται!!!) και είπα να προσπαθήσω να τη διατηρήσω όλη την ημέρα. Για να δούμε αν θα το επιτύχω! Όσον αφορά στα μαγειρέματά μας, χθες έφτιαξα ένα εύκολο αλλά και νόστιμο φαγάκι με απλά υλικά και σας το δίνω οσονούπω. Το βασικό συστατικό του είναι ο κιμάς που διανθίζεται κυρίως με κολοκυθάκι και ντομάτα. Να πως γίνεται αυτό:
1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 τριμμένο κρεμμύδι
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
1 μικρό κολοκυθάκι τριμμένο και στραγγισμένο από τα υγρά του
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
Λίγο ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Επιπλέον 3-4 κολοκυθάκια μέτρια σε ροδέλες
2 ντομάτες σε ροδέλες ομοίως
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του κιμά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και λίγο λαδάκι. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα. Αλείφουμε με λίγο λαδάκι ένα παραλληλόγραμμο ταψάκι και στρώνουμε μία σειρά ροδέλες κολοκυθιού. Από πάνω στρώνουμε μία σειρά ροδέλες ντοματούλας και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Πάνω από τα λαχανικά απλώνουμε τον κιμά σε στρώση και τελειώνουμε με μία σειρά κολοκυθάκια και ντομάτες. Περιχύνουμε με λίγο λαδάκι ακόμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσει το ωραίο, απλό μας φαγάκι!

7 σχόλια:

  1. Σαν παστίτσιο με λαχανικά, αντί για ζυμαρικά! Ωραία σαν ιδέα Αμαλία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έλεγα πως πρέπει ν' "αρρωσταίνεις" πιο συχνά καλή μου :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιδέα προέκυψε μάλλον λόγω τεμπελιάς αλλά τελικά το πείραμα ήταν από τα επιτυχημένα (καθότι υπάρχουν και τα αποτυχημένα τα οποία αναγκαστικά... αποσιωπούμε!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραία ιδέα...θα την δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να την δοκιμάσεις Eva Z.! Είναι εύκολο και απλό φαγάκι και ξεφεύγει λίγο από τα κλασσικά χωρίς όμως να είναι κάτι το εξεζητημένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βάσω πιστεύω πως θα την τιμήσει και η μικρή σου (τουλάχιστον η δική μου ευτυχώς το έκανε!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή