ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά μετά από καιρό και να ετοιμάζεστε για ένα ευχάριστο τριήμερο, εντός ή εκτός! Η απουσία μου από τα μαγειρικά δρώμενα οφείλεται σε έναν άκρως... πεζό λόγο: άλλαξα κινητό τηλέφωνο και δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάρω το αντίστοιχο καλώδιο USB για να μεταφέρω τις φωτογραφίες που βγάζω! Ξέρω, ξέρω, λίγο χαζός ο λόγος, αλλά είναι αληθής, το παραδέχομαι! Ελπίζω πολύ σύντομα να καταφέρω να συμβαδίσω με την τεχνολογία και να αναπληρώσω το χαμένο έδαφος.
Για σήμερα έχω ένα ωραιότατο φαγάκι που έχει σαν κύριο συστατικό τα κολοκυθάκια. Είναι σαν τάρτα αλλά δεν έχει βάση ζύμης και αυτό το καθιστά πιο εύκολο και γρήγορο. Επιπλέον τρώγεται ωραιότατα και κρύο την επόμενη ημέρα. Θα χρειαστούμε τα ακόλουθα υλικά:
- 1 1/2 κιλό κολοκύθια
- 1/2 κούπα βούτυρο
- 4 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κούπες γάλα ζεστό
- 4 αυγά 
- 2 κούπες τριμμένο τυρί φέτα
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
- λίγο πιπέρι
- 4 κουταλιές τριμμένη φρυγανιά

Τρίψτε τα κολοκύθια στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Αλατίστε κι αφήστε τα να στραγγίσουν σε τρυπητό για τουλάχιστον 1 ώρα. Στίψτε το τριμμένο κολοκύθι με τις παλάμες σας να φύγουν τα επιπλέον υγρά και ρίξτε το μέσα σε κατσαρόλα με το βούτυρο. Σωτάρετέ το ανακατεύοντας για 10' μέχρι να στεγνώσει καλά. Ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε για 5' ακόμη. Ρίξτε το ζεστό γάλα και βράστε ανακατεύοντας, ώσπου να πήξει το μίγμα (γίνεται όπως η μπεσαμέλ). Κατεβάστε από τη φωτιά κι αφήστε το να κρυώσει λίγο. Χτυπήστε ελαφρά με σύρμα τα αυγά και ρίξτε τα στο μίγμα. Μετά προσθέστε την τριμμένη φέτα, τον άνηθο και το πιπέρι. Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι αν χρειάζεται (συνήθως δεν χρειάζεται). Βουτυρώστε καλά ένα πυρέξ σκεύος (στρογγυλό, για τάρτα) και πασπαλίστε το καλά με τη φρυγανιά (και στα πλαϊνά). Αδειάστε μέσα το μίγμα. Πασπαλίστε και την επιφάνεια με λίγη φρυγανιά. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.
Σας εύχομαι καλό πέταγμα χαρταετού!!! Ας κοιτάμε για λίγο μόνο ψηλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου