Για να προλάβω τυχόν παρεξηγήσεις, όχι, το σημερινό γλυκάκι-πουτίγκα δεν πήρε το όνομά του από κάποιο... πονηρό λογοπαίγνιο, αλλά από το γεγονός ότι περιέχει σταφίδες και θύμιζε στους άγγλους μία ράτσα κυνηγόσκυλου με βούλες! Έτσι τουλάχιστον ανέφερε στην εκπομπή του ο J.Oliver, από όπου και αντέγραψα αυτή την ωραία συνταγή. Το γλυκό βγήκε νοστιμότατο, έγινε πολύ εύκολα και άρεσε σε όλους. Να σας δώσω τα υλικά:
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. φρυγανιά τριμμένη
120 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αποξηραμένα βερύκοκα ψιλοκομμένα
200 γρ. ξανθές σταφίδες
1 αυγό
140 γρ. γάλα
Μυρωδικά: μοσχοκάρυδο, τριμμένο τζίντζερ, ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Η εκτέλεση είναι πάρα πολύ απλή: ανακατεύω όλα τα υλικά με ένα κουτάλι, αλείφω καλά με βούτυρο μία βαθιά γυάλινη φόρμα (σαν του σουφλέ), ρίχνω μέσα το μίγμα, το πατάω καλά με το κουτάλι και μετά τυλίγω σφιχτά όλο το μπωλ με αλουμινόχαρτο. Γεμίζω μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, βάζω μέσα την τυλιγμένη φόρμα και από πάνω κλείνω την κατσαρόλα πάλι με αλουμινόχαρτο (αντί για το καπάκι της). Ο σκοπός μας είναι να μην χάνεται καθόλου ο ατμός κατά το βράσιμο. Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και βράζω σε χαμηλή ένταση για 3 ώρες. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνω λίγο να κρυώσει και ξετυλίγω το γλυκό από τα αμέτρητα αλουμινόχαρτα! Αναποδογυρίζω σε πιατέλα και σερβίρω. Εμείς το φάγαμε σκέτο, αλλά κατά τον ειδικό (βλ.σεφ) ταιριάζει πολύ ωραία με custard cream, κοινώς μία κάπως νερουλή κρεμούλα! Υποθέτω ομοίως και με παγωτό!
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. φρυγανιά τριμμένη
120 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια
120 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αποξηραμένα βερύκοκα ψιλοκομμένα
200 γρ. ξανθές σταφίδες
1 αυγό
140 γρ. γάλα
Μυρωδικά: μοσχοκάρυδο, τριμμένο τζίντζερ, ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Η εκτέλεση είναι πάρα πολύ απλή: ανακατεύω όλα τα υλικά με ένα κουτάλι, αλείφω καλά με βούτυρο μία βαθιά γυάλινη φόρμα (σαν του σουφλέ), ρίχνω μέσα το μίγμα, το πατάω καλά με το κουτάλι και μετά τυλίγω σφιχτά όλο το μπωλ με αλουμινόχαρτο. Γεμίζω μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση, βάζω μέσα την τυλιγμένη φόρμα και από πάνω κλείνω την κατσαρόλα πάλι με αλουμινόχαρτο (αντί για το καπάκι της). Ο σκοπός μας είναι να μην χάνεται καθόλου ο ατμός κατά το βράσιμο. Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και βράζω σε χαμηλή ένταση για 3 ώρες. Μόλις περάσει αυτό το διάστημα, κατεβάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνω λίγο να κρυώσει και ξετυλίγω το γλυκό από τα αμέτρητα αλουμινόχαρτα! Αναποδογυρίζω σε πιατέλα και σερβίρω. Εμείς το φάγαμε σκέτο, αλλά κατά τον ειδικό (βλ.σεφ) ταιριάζει πολύ ωραία με custard cream, κοινώς μία κάπως νερουλή κρεμούλα! Υποθέτω ομοίως και με παγωτό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου