Επειδή το καλοκαίρι θα έρθει παρόλα τα χουνέρια που μας κάνει, μία κρύο, μία βροχή, μία ζέστη κλπ.κλπ. σίγουρα θα χρειαστούμε κάτι ελαφρύ μεν, γλυκό δε για να αντιμετωπίσουμε τις λαχτάρες για γλυκό. Βέβαια, για να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας, εμένα τα ελαφριά επιδόρπια ελεγχόμενων θερμίδων καθόλου δεν ικανοποιούν την επιθυμία μου για γλυκό. Όταν αυτή η άτιμη επιθυμία με κυριεύσει χρειάζομαι κάτι φουλ σε θερμίδες για να ηρεμήσω, κάτι που να περιλαμβάνει τα πάντα σε μεγάλη δόση! Κατά προτίμηση κάτι που να περιέχει και σοκολάτα και μπισκότα και σαντιγύ και πολλά άλλα μαζί!!! Επειδή όμως εγώ δεν αποτελώ το μέτρο αλλά την εξαίρεση, έχω μία νόστιμη, υγιεινή δροσερή και αρκούντως γλυκιά κρέμα μήλου, για τους πιο νορμάλ και εγκρατείς!
Χρειαζόμαστε:
2 μεγάλα μήλα
200 ml γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
3 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
αρκετή κανέλλα
2 φύλλα ζελατίνες
Πολτοποιούμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά (εκτός από τη ζελατίνη). Αφού ομογενοποιηθούν, διαλύουμε τις ζελατίνες σε λίγο νερό που έχει βράσει (2-3 κουταλιές), τις προσθέτουμε στην κρέμα και ξαναχτυπάμε. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο σε 4 μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και να στερεοποιηθούν πριν σερβίρουμε.
Χρειαζόμαστε:
2 μεγάλα μήλα
200 ml γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
3 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
αρκετή κανέλλα
2 φύλλα ζελατίνες
Πολτοποιούμε σε μπλέντερ όλα τα υλικά (εκτός από τη ζελατίνη). Αφού ομογενοποιηθούν, διαλύουμε τις ζελατίνες σε λίγο νερό που έχει βράσει (2-3 κουταλιές), τις προσθέτουμε στην κρέμα και ξαναχτυπάμε. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο σε 4 μπολάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και να στερεοποιηθούν πριν σερβίρουμε.
Καλώς την με τα νόστιμα και υγιεινά :-))
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμ που να μας "φτουρήσουν" αυτά Αμαλία μου καλή, άμα μας πιάσει κρίση...
Πολλές καλημέρες και δύναμη σου εύχομαι.