Δεν μπορώ να πω ότι το σημερινό μου μεζεδάκι διεκδικεί γαστρονομικές δάφνες, αλλά, μια και το ετοίμασα για το σχολικό καλαθάκι της Νατάσας, σκέφτηκα να το δώσω σαν ιδέα για γρήγορο μεταφερόμενο σνακ στο γραφείο, το σχολείο ή το πικ-νικ!
Πρώτα-πρώτα βγάζουμε τα σφολιατάκια (τετράγωνα χρησιμοποίησα εγώ) να ξεπαγώσουν. Εντωμεταξύ, ετοιμάζουμε τον κιμά ως εξής: βάζουμε λίγο λάδι σε μία κατσαρολίτσα και τσιγαρίζουμε λίγο κιμά με ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με λίγο λευκό κρασάκι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο κάρυ αν μας αρέσει. Αφήνουμε να μαγειρευτεί ο κιμάς προσθέτοντας νεράκι λίγο-λίγο. Δεν βάζουμε πολύ νερό γιατί τον κιμά τον θέλουμε στεγνό. Όταν είναι έτοιμος, τον αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και προσθέτουμε μία χουφτίτσα τριμμένα κίτρινα τυριά, προσέχοντας να μην είναι πολύ αλμυρά! Στη συνέχεια γεμίζουμε τα σφολιατάκια βάζοντας στο κέντρο τους μία κουταλιά από το μίγμα του κιμά. Κλείνουμε τις άκρες αφού τις βρέξουμε με λίγο νεράκι και, αφού τα αραδιάσουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί φούρνου, τα αλείφουμε με αυγουλάκι. Απλά πράγματα δηλαδή! Ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου στους 180-200 βαθμούς με αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Και μόνο που έχει κιμά πρέπει να είναι πεντανόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφή